Ledaruppdrag

Du som har gått vår ledarutbildning i Sundbybergs församling är välkommen att söka ledaruppdrag för året 2022–2023! Ansökningarna för ledaruppdragen stänger 19 augusti, sök redan nu!

 

Du kan söka uppdrag som konfirmandledare, ungdomskvälls-ansvarig & onsdagsmusiker inför höstterminen 2022 och vårterminen 2023. 

För att kunna söka som konfirmandledare och ungdomskvälls-ansvarig ska du ha gått ledarutbildningen, och du ska också visa på ett engagemang i våra olika verksamheter. 

Vissa uppdrag går att kombinera, och om man önskar flera uppdrag kan man rangordna dessa i sin ansökan. Det finns ingen garanti för att man får det uppdrag som man önskar. Man kan komma att tilldelas ett annat uppdrag. 

Följande uppdrag har vi kommande läsår: 

Vara ledare för konfirmander – Att vara ledare för en konfirmationsgrupp innebär att man planerar och leder lekar, aktiviteter, pass och andakter inför och under konfirmationstiden. En viktig del i ledarrollen är att vara en bra förebild för våra konfirmander och för alla människor vi möter i olika sammanhang. Att vara ledare innebär också att kunna ta ansvar för sig själv och andra. Om man väljer att söka detta uppdrag förväntar vi oss att ni är med på konfirmandträffarna och lägren. Om det är något enstaka tillfälle ni har förhinder och inte kan delta brukar vi kunna ordna det. 

Tidsspannet för konfirmandgrupperna 2022–2023 är: 

Äventyr Vinter: Start 10 sept, Helgläger 7–9 okt, Konfaläger 25 feb-4 mars, Konfirmation 11–12 mars. 

Demokrati Berlin: Start 19 nov, Helgläger 27–29 jan, Konfaläger 14–21 juni, Konfirmation 22 & 25 juni.  

Äventyr Sommar: Start 21 jan, Helgläger 31 mars-2 april, Konfaläger 2–10 aug, Konfirmation 12–13 aug.  

Vara ledare på Ungdomskvällarna – Detta uppdrag innebär att tillsammans med huvudansvarig ledare planera och ansvara för kvällen. Det innefattar att köpa in fika som serveras under kvällen samt leda aktiviteter under kvällen. Man kan också baka kakor, våfflor, semlor eller annat. En annan viktig del i uppdraget är att se och välkomna de ungdomar som kommer dit. Du har också ansvar för att planera och leda andakter. Detta uppdrag delar du med en eller flera personer, och går att kombinera med andra ledaruppdrag.  

Onsdagsmusiker – Gillar du att sjunga eller är du en fena på något instrument? Då kan du söka uppdraget som onsdagsmusiker! På några utav våra onsdagsmässor under året söker vi ungdomar som vill hjälpa till att spela och sjunga. Utöver onsdagarna är det en timmes repetition klockan 17–18 tisdagen inför mässan. Uppdraget kräver ingen ledarutbildning, men det kräver en viss erfarenhet inom sång och musik. Uppdraget följer inte heller arvodestrappan, utan det är ett fast arvode oavsett ålder. Detta uppdrag går att kombinera med andra ledaruppdrag.  

Medansvarig på onsdagsmässor - Vill du vara med och planera onsdagsmässorna så är detta uppdrag för dig. Du är med och planerar och leder onsdagsmässan när ledarutbildningen har sina träffar 6 gånger under året. Tillsammans med mässansvarig präst kommer du att välja psalmer, skriva förbön m.m. Du träffar mässansvarig präst en timme innan mässan. Datum 12/10, 16/11, 25/1, 22/2, 22/3, 17/5. Detta uppdrag går att kombinera med andra uppdrag och följer inte arvodestrappan, utan det är ett fast arvode oavsett ålder. 

Arvode: 
Förstaårsledare får 1000 kr för ett slutfört uppdrag 
Andraårsledare får 3000 kr för ett slutfört uppdrag 
Treårsledare får 5000 kr för ett slutfört uppdrag 
Ledare med fler års erfarenhet får också 5000 kr för ett slutfört uppdrag 

Ansökningarna för ledaruppdragen stänger 19 augusti.  

Skicka in ansökan via mejl till Oskar Nyman med rubriken LEDARUPPDRAG i ämnesraden. Skriv något kort om varför du vill bli ledare samt vilket/vilka ledaruppdrag du söker.