Ledaruppdrag

För dig som har gått ledarutbildningen finns nu möjlighet att önska ledaruppdrag som du är intresserad av. Vissa uppdrag går att kombinera, och om man önskar flera uppdrag kan man rangordna dessa i sin ansökan. Det finns ingen garanti för att man får det uppdrag som man önskar. Man kan komma att tilldelas ett annat uppdrag.

Följande uppdrag har vi detta läsår:

Vara ledare för demokratikonfirmander eller äventyrskonfirmander – Att vara ledare för en konfirmationsgrupp innebär att man är med och planerar lekar, aktiviteter, pass och andakter inför konfirmationstiden. Det ingår också att vara ledare och hålla i olika typer av pass för konfirmanderna på träffarna. Ni kan välja att själva eller tillsammans med annan ledare hålla i passen. Det går självklart bra att hålla pass med någon vuxen ledare också. En annan viktig bit i ledarrollen är att vara en bra förebild för våra konfirmander och för alla människor vi möter i olika sammanhang. Att vara ledare innebär också att kunna ta ansvar för sig själv och andra. Om man väljer detta uppdrag förväntar vi oss att ni är med på konfirmandträffarna och lägren. Om det är något enstaka tillfälle ni har förhinder och inte kan delta brukar vi kunna ordna det.

Vara ledare på ungdomskvällarna (varannan vecka) – Detta uppdrag innebär att tillsammans med huvudansvarig ledare planera och ansvara för kvällen. Det innefattar att köpa in fika som serveras under kvällen samt leda aktiviteter under kvällen. Man kan också baka kakor, våfflor, semlor eller annat. En annan viktig del i uppdraget är att se och välkomna de ungdomar som kommer under kvällen. Du har också ansvar för att planera och leda andakter. Detta uppdrag delar du med en eller flera personer.

Onsdagsmusiker – Gillar du att sjunga eller är du en fena på något instrument? Då kan du söka uppdraget som onsdagsmusiker! På åtta onsdagsmässor under hösten söker vi ungdomar som vill hjälpa till att spela och sjunga. Utöver onsdagarna är det en timmes repetition klockan 17-18 tisdagen inför mässan. Uppdraget kräver ingen ledarutbildning, men det kräver en viss erfarenhet inom sång och musik. Uppdraget följer inte heller arvodestrappan, utan det är ett fast arvode oavsett ålder. Detta uppdrag går att kombinera med andra ledaruppdrag.

För att få detta uppdrag måste ansökan vara inne senast 3e september.

För er som precis har påbörjat ledarutbildningen kommer det finnas möjlighet att söka ledaruppdrag under hösten. Efter årsskiftet kommer vi släppa fler ledaruppdrag som gäller för vår och sommaren

Arvode:
Förstaårsledare får 1000 kr för ett slutfört uppdrag
Andraårsledare får 3000 kr för ett slutfört uppdrag
Treårsledare får 5000 kr för ett slutfört uppdrag
Ledare med fler års erfarenhet får också 5000 kr för ett slutfört uppdrag

Skicka in ansökan via mejl till oskar.nyman@svenskakyrkan.se med rubriken LEDARUPPDRAG i ämnesraden. Skriv något kort om varför du vill bli ledare samt vilket/vilka ledaruppdrag du söker.

Sista ansökningsdag för ledaruppdrag är 10 september, ansökan för Onsdagsmusiker ska vara inne senast 3e september.