Sundbybergs begravningsplats

Begravningsplatsen ligger vackert belägen vid Lötsjön i Sundbyberg. Den utstrålar lugn och harmoni och har en stor variation av växter. Begravningsplatsen är därför välkomnande både sommar som vinter.

Det är inte tillåtet att köra bil genom eller parkera på begravningsplatsen. All parkering sker på Sundbybergs stads mark. Frågor om parkeringsplatserna utanför begravningsplatsen besvaras av kommunens Servicecenter,

Åk med kollektivtrafiken till begravningsplatsen, SLs reseplanerare

REGLER GÄLLANDE GRAVSTEN OCH GRAVRABATT

Endast gravrättsinnehavare kan ansöka om att sätta upp gravsten/gravanordning enligt de bestämmelser som gäller för respektive kvarter.

Ansökan ska godkännas av kyrkogårdschefen.

Inga gravstenar/gravanordningar får sättas upp innan de blivit godkända.
Detta gäller även s.k blomsterlist.

Gravplatsens gränser får inte markeras med lösa stenar, staket, gravram, häck eller liknande. Buskar och träd får ej planteras.

Det är inte tillåtet att placera lösa stenar eller prydnadsföremål i gravrabattens kant då dessa kan slungas iväg vid gräsklippning och skada människor och/eller egendom.

För ytterligare information/kontakt:

Sundbyberg.begravningsplats@svenskakyrkan.se

Tel: 08-635 33 70 Expeditionen

Tel 08-635 33 69 Kyrkogårdchef Christer Larsson

Se dig omkring på begravningsplatsen

Här hittar du panoramavyer och kan klicka på en karta för att se olika områden på begravningsplatsen.

SÖK GRAVSATTA

Hitta graven

Söker du efter gravsatt? Ta hjälp av webbkartan!

Förvaltningsbyggnaden med Samlingssal

Den nya förvaltningsbyggnaden färdigställdes i november 2017. Vackert belägen vid Lötsjöns nordvästra strand ligger Sundbybergs begravningsplats. En naturskön och harmonisk plats som erbjuder både värdefull kulturhistoria och prisbelönt arkitektur av Wingårdhs Arkitektkontor. Här kan du sig dig omkring inne i lokalerna.

Kontakta oss

Kontakta oss om för att boka begravning eller för att ställa dina frågor om till exempel gravskötsel eller gravrätt.

Kyrkogård och kapell

Bakom Lötsjökapellet breder Sundbybergs begravningsplats ut sig som en lugn och promenadvänlig park, kantad av olika typer av gravkvarter. I anslutning till kapellet ligger sedan 1974 minneslunden med egen byggnad.

Begravningen

Då de anhöriga beslutar om begravningsform och ritual bör den avlidnes eventuella önskningar följas så långt det är möjligt

Gravplatser

Vi hjälper gärna till med information och rådgivning om vilka olika gravskick som finns och bestämmelserna kring dessa.

Gravskötsel

Du kan välja mellan ett- eller treårigt gravskötselavtal. Här kan du läsa mer om gravskötsel.

Vår verksamhet

Vi har i uppdraget att ansvara för drift och skötsel av Sundbybergs begravningsplats samt för verksamhet inom Lötsjö kapell. Svenska kyrkan i Sundbyberg är huvudman för begravningsverksamheten.

Skriften "Om begravning" finns tillgänglig på nio olika språk

Omslaget till skriften Om begravning. Vallmoblommor på en äng.

Skriften Om begravning

Om begravning är en skrift som beskriver hur begravningar går till. Den finns på flera olika språk och innehåller information om bland annat gravplatser, ceremonier och aktuell lagstiftning.

08-635 33 70 | sundbyberg.begravningsplats@svenskakyrkan.se

Telefontid måndag till torsdag