Bli medlem

Idag är cirka 6 miljoner av Sveriges befolkning medlemmar i Svenska kyrkan, det är vi glada för! Du som inte redan är medlem är varmt välkommen att bli det. Svenska kyrkan i Sundbyberg är öppen för alla.

Så här går du till väga: fyll i, spara och skriv ut blanketten här nedan och skicka in den per post till
Svenska kyrkan Sundbyberg
Box 1170
172 24 Sundbyberg

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Som medlem i Svenska kyrkan:

  • kan du gifta dig och bli begravd i kyrkan
  • bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgivning och jourhavande präst
  • är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
  • bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.


Verksamhet för alla

Varje år finns många av kyrkans över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning eller i en insamling till det internationella arbetet för bistånd och utveckling.

Som medlem är du välkommen att ta del av det kyrkan erbjuder. Du är också, genom att betala kyrkoavgiften, med och tar ansvar för kyrkans framtida utveckling och kamp för kärlek, människovärde och livskvalitet.

Medlem genom dopet

Man blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med ansvarig präst i din församling. Tidigare blev man i Sverige automatiskt medlem i Svenska kyrkan vid födelsen, men så är det alltså inte längre. 

Är du osäker på om du är medlem eller har andra frågor om medlemskapet kontaktar du den församling där du är bosatt. Kontaktuppgifter till församlingen hittar du genom att fylla i din hemadress i adressfälten till höger.