Sverigefinsk verksamhet

Lämmin helteinen kesä alkaa vihdoinkin olla takana päin ja pian meitä piristävät syksyn kirpeät tuulet! Solna-Sundbybergissä olemme jälleen valmistautumassa uuteen lukukauteen ja jatkamme viime vuosien malliin tapaamisiamme sekä Hagalundin että Sundbybergin kirkoissa.

Ruotsinsuomalainen syksy 2018 Solna-Sundbybergissä

helena.m.eliasson@svenskakyrkan.se

Iloitsen kaikista teistä vapaaehtoisista, jotka olette mukana toiminnassamme ja toivon, että me yhä suuremmalla porukalla voimme olla viettämässä syksyn eri tapahtumia. Tervetuloa viettämään Jumalanpalveluksia,  laulamaan yhteislauluja ja kauneimpia joululauluja ja juhlimaan Suomen itsenäisyyttä syksyn kuluessa!

Hyvää ja antoisaa syksyä kaikille toivottaen

Syksyn 2018 ohjelma:

9/9 klo 11  Kaksikielinen Jumalanpalvelus Sundbybergin kirkolla
7/10  klo 15  Suomenkielinen Jumalanpalvelus Hagalundin kirkolla,  Pekka Turunen
3/11  klo 16  Kaksikielinen Pyhäpäivän hartaus Lötsjön kappelissa
11/11 klo 15  Suomenkielinen Jumalanpalvelus Sundbybergin  kirkolla,  Pekka Turunen
18/11 klo 15  Yhteislauluhetki Hagalundin kirkolla
6/12 klo 15  Itsenäisyyspäivän juhla Sundbybergin kirkolla
8/12 klo 15  Kauneimmat joululaulut Sundbybergin  kirkolla
16/12 klo 15  Kauneimmat joululaulut Hagalundin  kirkolla

Sverigefinsk höst 2018 i Solna-Sundbyberg

Efter den varma sommaren träder vi nu så småningom in i en ny årstid.  Hösten väntar med sitt och många välkomnar säkert en viss rutin i veckokalendern efter sommaren.  Det är ganska skönt och pricka av vissa dagar och tider och se fram emot speciella händelser som ska hända under hösten och längre fram när vi börjar närma oss juletiden. Just det där med återkommande traditioner är viktigt för oss människor tänker jag. Och för oss sverigefinnar rymmer varje hösttermin alltid självklart  ett självständighetsfirande den 6/12!

Vi gör det på ett traditionellt sätt även i år och är tacksamma att vi får samlas och minnas kollektivt vad vårt kära fosterland betyder för oss. De vackraste julsångerna har kommit för att stanna även på den här sidan av Östersjön i många församlingar och tids nog hoppas jag se många i kyrkan stämma in de sånger som vi bär inom oss sen barndomens tid.

Men än är vi inte där, nu ska vi ta an hösten med alla dess utmaningar och glädjeämnen  - och jag hoppas att våra sammankomster under hösten kan få betyda en möjlighet för många att komma samman och dela livet tillsammans!

Här följer höstens program:

9/9 kl 11  Tvåspråkig mässä i Sundbybergs kyrka
7/10  kl 15  Finskspråkig Gudstjänst i Hagalunds kyrka med Pekka Turunen