Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon:+46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Sverigefinsk verksamhet

Lämmin helteinen kesä alkaa vihdoinkin olla takana päin ja pian meitä piristävät syksyn kirpeät tuulet! Solna-Sundbybergissä olemme jälleen valmistautumassa uuteen lukukauteen ja jatkamme viime vuosien malliin tapaamisiamme sekä Hagalundin että Sundbybergin kirkoissa.

Ruotsinsuomalainen kevät Solna – Sundbybergissä 2019

Hyvää uutta vuotta 2019!
Aloitamme uuden kevätkauden Solnan puolella Hagalundin kirkossa 20/1 yhteislaulun merkeissä. Ensimmäinen Suomenkielinen Jumalanpalveluksemme on myös siellä 3/2. Tilaisuuksien jälkeen istahdamme aina kahvittelemaan hetkeksi ja silloin on oiva tilaisuus tavata ystäviä ja solmia uusia tuttavuuksia. Iloitsemme siitä, että Pekka Turunen palvelee meitä helmikuussa ja toivotamme samalla Hanna Niemen tervetulleeksi yhteyteemme kahteen otteeseen kevään kuluessa.
Kirkkokuoromme, joka aina on mukana Jumalanpalveluksissa, harjoittelee tiistaisin Sundbybergin kirkolla kl 12.30 – 14.00 ja sinne mahtuu aina mukaan uusia jäseniä. Hengellisten laulujen rinnalla laulamme joka kerta myös kansanlauluja ja ikivihreitä kappaleita, jotka ovat meille rakkaita ja läheisiä. Joten kaikki mukaan laulamaan ja jakamaan yhteyttä sillä tavoin!
Kevään kuluessa voi aina sattua joitakin muutoksia ja ilmestyä myös uusia yllätyksiä ja pyrin aina uutisoimaan niistä Ruotsinsuomalaisen Minne mennä –palstan ja Suomituvan Eeva Svedbergin kautta. Ja tietysti yritämme pitää huolta siitä, että tuorein tieto löytyy aina Solnan ja Sundbybergin seurakuntien kotisivuilta!

Kevään tapaamiset:

20/1 klo 15 Yhteislauluhetki Hagalundin kirkossa Helena Eliasson

3/2 klo 15 Musiikkijumalanpalvelus Hagalundin kirkossa Pekka Turunen

10/3 klo 11 Kaksikielinen messu Sundbybergin kirkossa

31/3 klo 15 Sunnuntaijumalanpalvelus Sundbybergisn kirkossa Hanna Niemi

28/4 klo 15 Sunnuntaijumalanpalvelus Hagalundin kirkossa Hanna Niemi

12/5 klo 15 Äitienpäivän juhla Sundbybergin kirkossa

9/6 klo 16 Kansanlaulumessu S:t Eskilin kirkossa Haningessa
Informaatiota mahdollisesta yhteiskuljetuksesta myöhemmin.

Lopuksi haluan toivottaa teille kaikille toivorikasta, siunattua uutta vuotta ja jakaa kanssanne Eino Leinon runon Taas kotona:

Minä käyn kuni kyntäjä pellollaan
kodin rakkahan raunioita
ja muistelen muistoja lapsuuden,
kalaretkiä, karkeloita.

Minä käyn kuni kyntäjä pellollaan
sydän täynnä ja rinnassa rauha.
Taas mennyt on talvi ja tullut on
suvi uusi ja lämmin ja lauha.

Taas tahdon ma alkaa uudestaan,
taas tahdon ma kerran koittaa,
en tahdo ma taistossa kaatua vaan,
vaan tahdon ma seistä ja voittaa!

Minä käyn kuni kylväjä pellollaan
kodin kankailla, karjateillä,
ja toukoja uusien toiveiden