Kvistar med vita äppelblommor mot blå himmel.
Foto: Kristina Johansson /Ikon

Vuxen

För dig som är vuxen erbjuder Svenska kyrkan i Sundbyberg olika aktiviteter som har fokus både på att vara i grupp tillsammans med andra och att skapa tid och utrymme för sig själv.

Här är du välkommmen att samtala om livet och tron, vara stilla i tystnad, sjunga i kör eller att hjälpa till som volontär. Är du inte döpt eller konfirmerad kanske vuxenkonfirmation  kan passa dig.

Aktiviteter för daglediga vuxna

Någon håller upp en liten stickad kofta.

Stickcafé i Duvbo kyrka

Detta är gruppen för dig som gillar att handarbeta i sällskap. Du behöver inte ha erfarenhet sedan tidigare, vi lär av varandra. Vi träffas varannan måndag kl. 15-16.30.

En person sitter med händerna i knät på en bänk i en skogsglänta.

Prova på dag i Sundbybergs kyrka

söndag 16 oktober kl. 13-16. Prova på meditativ bibelläsning, pilgrimsvandring, retreat och att sjunga i kör. Om du vill delta i en gemensam lunch kl. 12.30 anmäler du detta på E-post: christina.lundstrom@svenskakyrkan.se senast onsdag 12 oktober. Annars är det bara att dyka upp till aktiviteterna kl. 13.00 i Sundbybergs kyrka.

Kyrkträffen

Alla daglediga i alla åldrar är välkomna! Varje måndag, kl 13.00-14.30, är det kyrkträff i Sundbybergs kyrka.

Aktiviteter för vuxna

Någon håller upp en liten stickad kofta.

Stickcafé i Duvbo kyrka

En person sitter med händerna i knät på en bänk i en skogsglänta.

Prova på dag i Sundbybergs kyrka

Någon håller en mobiltelefon där skärmen visar Svenska kyrkans information om Pride. I bakgrunden syns regnbågsfärgerna.

Regnbågar och Pride i Sundbyberg

Vi vill att alla, oberoende av sexualitet eller könsidentitet, ska känna sig trygga i den kristna gemenskapen och vi tror inte att Gud gör skillnad på människor. I Svenska kyrkan i Sundbybergs församling anordnar flera aktiviteter för att stå upp för alla människors värdighet.

Ett anteckningsblock och en penna på ett bord.

Få hjälp med ditt CV

Du som är arbetssökande kan nu få hjälp av Magnus Ahlqvist, diakon, att skriva ditt CV. Boka dina 45 minuter i Hallonbergens bibliotek på torsdagar 14.30-15.15, 15.15-16.00 Se till att rätt arbetsgivare får upp ögonen för dig! Hör av dig senast tisdagen före till Magnus på tfn.: 072-732 95 40 eller E-post: magnus.ahlqvist@svenskakyrkan.se

Power Sisters

Gratis träning för tjejer!

Lördagsfrid - Kristen retreat

Retreatdag i Sundbybergs kyrka som bjuder på tyst gemenskap med tid för vila och återhämtning.

Vardagsfrid - Kristen retreat

Retreatkvällar i lokalen ”Krubban” i Ursvik.

Pilgrimsvandra

Vi anordnar regelbundet pilgrimsvandringar i Sundbyberg. Att pilgrimsvandra kan vara ett sätt att bejaka sin andlighet och fördjupa sin tro. Här publicerar vi aktuella vandringar.

Livet och Bibeln

Samtalsgrupp med bibelstudier. Det finns inga krav på förkunskaper eller trosvisshet. Du är välkommen som du är - troende eller tvivlare, nybörjare eller bibelkunnig.

Gruppverksamhet för vuxna

Write Your Self

Skrivandet som verktyg och läkande process

Illustrativ bild för digitalt språkcafe i Sundbyberg

Digitalt Språkcafé

Kan du lite svenska, men vill lära dig mer?

Två unga kvinnor sitter vid en putsad vägg.

Vuxenkonfirmation - Kurs i kristen tro

Vill du lära dig mer om kristendomen, kyrkan och bibeln och kanske något om dig själv? Här finns chansen att träffa andra som också är intresserade.

Bildtolkning: Illustration av en kvinna klädd i grönt

Samtalsgrupp om sorg

Sorg kan se så olika ut men nästan alltid hjälper det att dela den med andra. I en samtalsgrupp kring sorg möter du andra i liknande situation. Genom att sätta ord på känslorna kan du få kraft att gå vidare.

Vill du hjälpa till?

Volontär

Volontärarbetet präglas av glädje, gemenskap och möjlighet till utveckling. Som volontär i församlingen är du en viktig stöttepelare i kyrkans verksamheter.

Körer för vuxna