Svenska kyrkan i Sundbyberg

Konfirmation

Kommer kriget till Sverige? Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vill du hänga med?

Det viktigaste med konfirmationen är du, vad du vill och vilka frågor du har. Dina tankar och frågor blir en viktig del av din konfirmationstid. Alla blir respekterade för sina åsikter och sina tankar.

Läs mer på www.konfasundbyberg.se.

Du måste inte tro på Gud för att anmäla dig till en konfirmandgrupp. Det enda som behövs för att bli konfirmand är att du är född 2003 eller tidigare. Under konfirmationen får du möjlighet att träffa nya vänner och upptäcka nya sidor hos dig själv och andra.

Vi gör värderingsövningar kring människovärde och rätt och fel, vi diskuterar, leker och åker på läger. Konfirmandgrupperna har gemensamma träffar och en gemensam temadag kring globala frågor. Under konfirmandtiden lär du känna massor av nya vänner. Det finns två konfirmationsalternativ att välja mellan: äventyr och demokrati. Båda alternativen är avgiftsfria.

Anmälan

Gå in på konfasundbyberg.se/anmalan och fyll i anmälningsformuläret. När vi tagit emot din anmälan får du en bekräftelse via mail.

Du kan även kontakta Kerstin M Lyktberg för att skicka din anmälan eller ställa frågor.

Kerstin M Lyktberg
Kerstin Lyktberg

Vi erbjuder även vuxenkonfirmation för alla över 18 år.
Elsa Moraeus, präst
08-635 33 56 | e-post