Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon:+46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Lötsjö kapell

Antal platser 60, Musikanläggning med CD, kabel för musikuppspelning via surfplatta och smartphone. Elpiano kan bokas.

Lötsjökapellet

Antal platser 60,
Musikanläggning med CD, kabel för musikuppspelning
via surfplatta och smartphone.
Elpiano kan bokas.

Minnesstund kan bokas i Samlingssalen.

Samlas efter begravningsgudstjänsten i lugn och rofylld miljö för att hedra och minnas den bortgångne. På begravningsplatsen finns Samlingssalen där Minnestund kan bokas i samband med begravningen. Minnestunden kan du ordna själv eller anlita en cateringfirma.

Vill du se en panoramavy inifrån Lötsjö kapell, klicka HÄR.

Christer Larsson, kyrkogårdschef
08-635 33 69, christer.c.larsson@svenskakyrkan.se

Våra altarblommor från egen odling

Historia

Sundbybergs och Duvbo begravningsplatser sammanbands med varandra 1965 från att tidigare varit två, då Duvbo fram till 1949 hade varit en del av Spånga. Det numera kallade Lötsjökapellet, beläget på Duvbosidan av Ursviksvägen vid Lötsjöns nordvästra strand, invigdes 1925. Kapellet renoverades och byggdes delvis om 1976-77, varvid kylrum för kistförvaring och hiss från bisättningsavdelningen upp till förrättningslokalen installerades. Vidare uppfördes en utbyggnad med visningsrum om anhöriga till en avliden vill se den bortgångne innan jordfästningen äger rum.

Naturskön begravningsplats

Bakom kapellet breder begravningsplatsen ut sig som en lugn och promenadvänlig park, kantad av olika typer av gravkvarter. I anslutning till kapellet ligger sedan 1974 Minneslunden med egen byggnad.

Läs mer om Sundbybergs begravningsplats här.