Svenska kyrkan i Sundbyberg

Motettkören

Motettkören är en blandad kör som sjunger mer klassisk musik än kyrkokören.

Sundbybergs motettkör startades för ca 30 år sedan som ungdomskör och ombildades senare till Råsunda Kammarkör. Kören är en blandad kör som har sjungit ett stort antal minnesvärda kyrkokonserter samt medverkat i många gudstjänster.

På repertoaren finns bl.a Mozarts Requiem och C-moll mässan,  Bachs Johannespassion, Rossini Petit Messe Solennelle m.m. Kören har också med jämna mellanrum gett konsert på Confidencen, Ulriksdals Slottsteater.

Av körens tidigare dirigenter kan nämnas Christer Solén, Bengt Eklund och Lovisa Alinder. 2003 bytte kören namn och hemkyrka till Svenska kyrkan i Sundbyberg. Idag leds kören av Marcus Edgar.

Körledare

Marcus Edgar