Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Sundbyberg Besöksadress: Prästgårdsgatan 11, 17232 SUNDBYBERG Postadress: BOX 1170, 17224 SUNDBYBERG Telefon: +46(8)6353350 E-post till Svenska kyrkan i Sundbyberg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

”Jesus säger: Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.”

Vi erbjuder dop på lördagar, omväxlande i Sundbybergs och Duvbo kyrka. Doptiderna är som regel kl 10.30, 11.30, 12.30, 14.00 och 15.00.

Att låna församlingssalen för dopkaffe är möjligt i samband med dagens sista doptid. Om dopet är i Sundbybergs kyrka går det bra att, oavsett doptid, låna församlingssalen i Duvbo kyrka eller vår lokal på Stallgatan i Stora Ursvik. Om dopet är i Duvbo kyrka går det bra att, oavsett doptid, låna lokalen i Stora Ursvik.

I församlingssalarna i Sundbybergs och Duvbo kyrkor är det tillåtet att vara max 50 personer, i lokalen i Stora Ursvik max 40.

Vi erbjuder också dop de flesta onsdagar kl 17.30 i Sundbybergs kyrka. Då är det möjligt att låna lokalen i Stora Ursvik för dopkaffe.
Läs mer om onsdagsdop


BOKA DOP 
Görel Jonsson, kyrkobokföring
08-635 33 59 | e-post

Du kan också göra din förfrågan om doptid via ett webbformulär här

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Dop av barn
Det allra flesta svenskar döps som barn ett dop som ofta blir en festlig familjehögtid.

Välkommen att läsa mer om barndop.

Dop av äldre barn
Ibland hinns inte dopet med i allt som sker under barnets första år och barnet hinner växa ur både barnvagn och dopklänning. Men det är inte för sent, dopet har ingen åldersgräns!

Det går utmärkt att ringa och boka doptid för äldre barn också. Kanske tillsammans med nyfödda småsyskon?

Läs mer om dop av äldre barn.

Dop som tonåring eller vuxen
Vi förknippar oftast dop med barn, men även ungdomar och vuxna kan döpas. De får en kort undervisning, ofta i samband med konfirmation.

Läs mer om dop av vuxna