Dopklänningar för utlåning

Låna dopklänning av oss!

Det finns flera olika varianter i olika storlekar, se bilder nedan.

Vilken du väljer är en storleks- och smaksak. Rosetter och band finns i ett antal olika färger.

Det kostar inget att låna dopklänning. Du hämtar och lämnar den på församlingsexpeditionen, Prästgårdsgatan 11. Församlingen tar sedan hand om tvätten.

Klänningen med genomgående brodyr är för de mindre barnen, storlek ca 68 (bröstvidd ca 42-45 cm, upp till ca 6 månader). Av den finns det två likadana.

Klänningen i naturfärgat linne är också för de mindre barnen, storlek ca 68 (bröstvidd ca 42-45 cm, upp till ca 6 månader).

Klänningen i gräddfärgat linne är för lite större barn, storlek 74/80 (bröstvidd 47 eller 49 cm, upp till ca 12 månader).

Den släta klänningen med volang är också för lite större barn, storlek 80-86 (bröstvidd 49 eller 51 cm, upp till ca 12 månader).

Rosetterna fäster du enkelt framtill på dopklänningen med en liten säkerhetsnål.

De smala banden (ca 1 cm breda) är främst tänkta att träs in kanalen i klänningslivet på någon av de två dopklänningarna med genomgående brodyr.