Myndighetskontakter och ekonomiska svårigheter

Vårt samhälle är mycket komplext och ibland är det svårt att veta vart man ska vända sig för att få rätt hjälp och stöd.

Tar ej emot fondansökningar

2018-03-28
Vi tar för närvarande inte emot fondansökningar då våra fondmedel är slut.

Håll utkik på här på hemsidan för att få information om när det finns möjlighet att söka igen.

Alexandra Wingqvist
Mail: Alexandra.wingqvist@svenskakyrkan.se

Församlingens diakoner har god kunskap om samhällets olika instanser och kan hjälpa till med vägledning och tips. Diakonerna kan också ge information om dina rättigheter och skyldigheter, och stödja dig i kontakten med aktuella myndigheter.  Vi kan även tipsa om fonder och stiftelser där man själv kan ansöka om ekonomiskt bidrag.

Fonden för hjälpbehövande

Du som bor i Sundbyberg och som har svårt att få ekonomin att gå ihop har möjlighet att söka bidrag ur församlingens fond för hjälpbehövande. Den som vill ansöka kommer få träffa en diakon och lämna in en skriftlig ansökan tillsammans med vissa handlingar. Man kan ansöka när som helst under året och ansökan behandlas i regel inom en månad. Välkommen att kontakta någon av våra diakoner för mer information.

Maud Bergqvist, diakon
08-635 33 77  | Maud Bergqvist