Pilgrimsvandring

I Vattholma pastorat finns två vandringssleder: Marialeden, är en pilgrimsled som går mellan Tegelsmora och Gamla Uppsala, och den nyinvigda Salstaleden, som går mellan Vattholma och Skyttorp, via Salsta.

Pilgrimsvandrare vid Gamla Uppsala högar

Pilgrimsvandra längs Marialeden 17-20 juni 2024 - Vandring för fred

Vandringen börjar måndag 17 juni och startar vid Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala. Varje dags vandring inleds med morgonbön och avslutas med en enkel måltid och mässa. Du har möjlighet att gå en dag eller flera. Möjlighet till övernattning finns.

Marialeden - pilgrimsvandring i Tiundaland

Marialeden är en 8 mil lång pilgrimsled som går mellan Tegelsmora kyrka och Gamla Uppsala kyrka. Marialedens terräng är skiftande. På sina håll skogsstigar, på andra bitar grus- eller asfaltsväg. Marialeden är inte handikappanpassad. Leden invigdes i juni 2010.

Salstaleden - vandringsleden mellan Vattholma och Skyttorp

Salstaleden bjuder på både kulturhistoria, slottsmiljö, istidslämningar och vackra gamla ekar. Vandringen går mellan Skyttorps och Vattholmas tågstationer, till stor del uppe på Vattholmaåsen som ringlar sig fram i landskapet.

Hand med frälsarkransarmband som håller liten Jesusikon

Pilgrimsvandra på Salstaleden i din egen takt

Nu kan du som vill pilgrimsvandra Salstaleden med tid för reflektion ladda ner ett eget dokument där texter finns för ett antal hållplatser/stopp längs leden. Häftet är sammanställt av prästerna i Vattholma pastorat Kristina Lockner och Björn Nilsson. Trevlig vandring!