Kyrkträffen

Gruppen för dig som är dagledig och önskar trevligt sällskap. Vi ses tisdagar varannan vecka i Storvreta församlingsgård där vi umgås och får ta del av trevliga aktiviter såsom föreläsningar, musik och god mat.

Tisdagar, jämna veckor, 11.00-13.15 samlas vi till Kyrkträffen i
Församlingsgården Storvreta med start 11 september med pastoratsresan.

På Kyrkträffen träffas vi under några timmar och umgås och har trevligt.  Kyrkträffen är öppen för alla som är lediga på dagtid.
11.00 Programpunkt
12.00 Lunch, kaffe och lotteri, och andakt
Programmet är av varierande slag såsom sång musik, intressanta ämnen och personer. Vi kan vara allt mellan 20 och 60 personer som träffas så det är viktigt att du meddelar om du kommer. Kostnad för lunch med kaffe är 70 kr.

görs till Jenny på expeditionen senast kl 12 fredag veckan före,
på tel. 018–36 62 10 eller e-post till Vattholma pastorat.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till
diakon Charlotta Sörensen Nilsson 070-585 13 58 eller på
e-post till Charlotta

Varmt välkommna!
Charlotta Sörensen Nilsson, diakon
Thersése Lagerquist, husmor

Kyrkträffen hösten 2019

Stora salen kl 11 – 13

12/9 Pastoratsresa till Sala Silvergruva, En gruvlig resa
Resa till Sala silvergruva och Skultuna messingsbruk.
Kostnad 300 kr
Anmälan görs till Jenny senast 3 september, tel 018-36 62 10,
e-post:vattholma.pastorat@svenskakyrkan.se.

17/9   Mats Wilhelm,
Mats Wilhelm är inte bara fotograf, vilket vi fått erfara under hans bildvisningar tidigare på Kyrkträffen. Han spelar också en mängd blåsinstrument. Den här gången tar Mats med sig sin arsenal av saxofoner, klarinetter, munspel och flöjter och låter oss höra deras olika ljuduttryck i olika musikstilar som han kommer att spela för oss.

1/10  Lena Hovberg om Bemötande
”Jag heter Lena Hoverberg och kommer till er och föreläser om  " Vikten av ett bra bemötande och att bli sedd".
Jag har själv haft en psykisk ohälsa så jag vet vikten och betydelsen av ämnet. ”

15/10   Emma Elliot, författare från Vattholma, berättar om sin roman Änglarna i Wattholma och sitt skrivande.
”Jag kommer kommer från Jämtland, och har nu funnit ett andra hem i förskingringen (Vatthoma) där jag trivs bra. Jag är gift och har två barn, två katter och ett hus. Jag lever ett typiskt Svenssonliv.
Jag har arkeologiexamen i grunden, arbetar heltid som administratör på Uppsala universitet och driver samtidigt mitt bokförlag vid sidan om. Eftersom jag älskar historia och att skriva så föddes boken om Vattholma,, som är en skönlitterär tolkning av hur det såg ut i Vattholma med omnejd för 100 -150 år sedan, under brukets glansdagar. Jag talar om historiska personer och typer ur boken.”

29/10   Rickard Berggren, ”En träff med Elvis”
Rickard Berggren känd som ”Elvisprästen” från Sandviken sjunger och berättar anekdoter från Elvis liv. Vi får vara med om en musikalisk resa från 50 talets Memphis till 70 talets Las Vegas.”

12/11 Alice Rinell Hermansson om farmor Hedvig
Min farmor Hedvig föddes i Skyttorp 1867. Hon gick i Tensta kyrkskola och var en tid lärarinna i Lyans ”mindre folkskola” i Alunda. Hon reste till Kina 1894 och under 55 år undervisade hon kinesiska barn och ungdomar i en liten kinesisk stad i provinsen Shandong i Kina. Två av hennes barn kom också att arbeta i samma mission. Jag är ett av hennes sju barnbarn och bodde i Kina mina första 17 år. Därefter har jag bott i Sverige och arbetat inom vården och på Uppsala universitet. Sedan det blev möjligt att besöka Kina igen på 1980-talet har jag haft täta kontakter med vännerna där. Idag finns det ett stort intresse i Kina för ”den svenska epoken” i deras historia. Det vill jag gärna berätta om.

26/11 Adventslunch med Mattias och Stefan 100 kr
Mattias och Stefan sjunger sånger vi minns från bönhus till loge.

Charlotta Sörensen Nilsson