Kyrkträffen

Gruppen för dig som är dagledig och önskar trevligt sällskap. Vi ses tisdagar varannan vecka i Storvreta församlingsgård där vi umgås och får ta del av trevliga aktiviter såsom föreläsningar, musik och god mat.

På tisdagar, jämna veckor, kl 11-13.15 samlas vi till Kyrkträffen i
Församlingsgården Storvreta.

På Kyrkträffen träffas vi under några timmar och umgås och har trevligt.  Kyrkträffen är öppen för alla som är lediga på dagtid.
Vi börjar kl 11 med programmet, äter lunch kl 12 och avslutar dagen med kaffe och lotteri, och en andakt. Programmet är av varierande slag såsom sång musik, intressanta ämnen och personer. Vi kan vara allt mellan 20 och 60 personer som träffas så det är viktigt att du meddelar om du kommer.
Kostnad för lunch med kaffe är 50 kr (60 kr från och med 2019).

Vi beställer maten på fredag eftermiddag veckan före.
Anmälan görs till Jenny på expeditionen senast kl 12 fredag veckan före,
på tel. 018–36 62 10 eller e-post till Vattholma pastorat.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till
diakon Charlotta Sörensen Nilsson tel. 070-585 13 58 eller på
e-post till Charlotta

Varmt välkommna!
Charlotta Sörensen Nilsson, diakon
Thersése Lagerquist, husmor

Kyrkträffen hösten 2018

En resa i tiden
Pastoratsresa till till Skokloster och Sigtuna, 300 kr.
Anmälan senast 7 september till Jenny på expeditionen 018-36 62 10
eller skicka e-post till Vattholma pastorat
Läs mer på sidan pastoratsresa

Israel – en resa mellan hopp och förtvivlan
Att resa till Israel gör något med en människa. Det är fantastiskt att få komma till de platser som spelar så stor roll i den kristna trons historia och samtidigt är det smärtsamt att se hur människor lider i en konflikt som har pågått så länge. I ord och bild vill jag dela några av mina upplevelser från mitt senaste besök i det heliga landet. Jag heter Emma Hedlundh och är präst i Bälingebygdens församling.

Mitt Indien
Jag heter Henrik Rosén, är teolog och forskar om kyrkorna i Indien. Jag har tidigare varit Svenska kyrkans missionssekreterare för Indien och har i många år jobbat för Sveriges kristna råd (SKR) med ekumenik, fred och religionsmöte. Jag kommer att berätta om kyrkorna i Indien utifrån de Indienresor som jag gjort som forskare, missionssekreterare och ekumenisk fredsarbetare. De kristna i Indien möter många utmaningar och kämpar för religionsfrihet, fred, rättvisa och jämställdhet.

Finlandssvensk förmiddag
Finlandssvenske Mattias Boije spelar och sjunger pärlor ur den finlandssvenska visskatten. Det blir ett varierat program med mer eller mindre kända visor från hela Svenskfinland.

Livskris - livsglädje
Ett kåserande föredrag utifrån egna dikter och erfarenheter. Hans Öhman har 48 års erfarenhet som präst i specialtjänster som stiftsadjunkt, studierektor vid Högskola på Stora Sköndal, föreståndare (på kurs och lägergårdar), tf personalchef, tf kyrkoherde mm.
Hans är gift sedan 53 år, har fyra barn och åtta barnbarn och bor i Björklinge.

Vi möter advent och julen i musikens tecken med diakon
Charlotta Sörensen Nilsson och kantor Margareta Ranudd.

Adventslunch
och underhållning med Tremelo Jan-Erik Olsson, Janne Bohlin, och Henrik Eriksson som spelar folkmusik och visor på nyckelharpa och gitarr. Adventslunchen kostar 100 kr.