Kyrkträffen

Gruppen för dig som är dagledig och önskar trevligt sällskap. Vi ses tisdagar varannan vecka i Storvreta församlingsgård där vi umgås och får ta del av trevliga aktiviter såsom föreläsningar, musik och god mat.

På tisdagar, jämna veckor, kl 11-13.15 samlas vi till Kyrkträffen i
Församlingsgården Storvreta.

På Kyrkträffen träffas vi under några timmar och umgås och har trevligt.  Kyrkträffen är öppen för alla som är lediga på dagtid.
Vi börjar kl 11 med programmet, äter lunch kl 12 och avslutar dagen med kaffe och lotteri, och en andakt. Programmet är av varierande slag såsom sång musik, intressanta ämnen och personer. Vi kan vara allt mellan 20 och 60 personer som träffas så det är viktigt att du meddelar om du kommer.
Kostnad för lunch med kaffe är 50 kr.

Vi beställer maten på fredag eftermiddag veckan före.
Anmälan görs till Jenny på expeditionen senast kl 12 fredag veckan före,
på tel. 018–36 62 10 eller e-post till Vattholma pastorat.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till
diakon Charlotta Sörensen Nilsson tel. 070-585 13 58 eller på
e-post till Charlotta

Varmt välkommna!
Charlotta Sörensen Nilsson, diakon
Thersése Lagerquist, husmor

Ladda ner egen affisch

Kyrkträffen våren 2018

6/2
Visor nu och då – en botanisk upptäcktsfärd i den svenska visskatten.
Markus Lagerquist spelar, sjunger och kåserar

20/2
Livslångt lärande - Anders Göranzon berättar om sitt uppdrag som lärare för blivande kyrkoarbetare men gör också tillbakablickar till sin egen studietid i Uppsala och sina år i södra Afrika. Anders är lärare i pastoralteologi, med inriktning homiletik (predikokonst) vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Uppsala. Vid utbildningsinstitutet utbildas diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker och präster. Utbildningsinstitutet finns även i Lund.

6/3
Ljot skeppshövding
, Anders Galt, Sven i Eke, Isak Östman, Nils Holmbrink, rådman Hoppenstedt, Adolf Aqvilin, August Palm, Vladimir Lenin, Olof Larsson och några till – vilka var de i sin samtid?
Alf G. Lindström gör nedslag i en lokal tusenårskalender.

20/3

Christian Holmbäck  har varit  internationellt verksam för Pharmacia i  Mellersta Östern, Fjärran Östern, Afrika, Västeuropa och USA.
Vi får lyssna till Christian som talar om kulturskillnader, kulturkrockar och att det inte är så mycket som är självklart.

4/4
Vi får möta våren i musikens tecken tillsammans med Margareta Ranudd, musiker.

17/4
Ottarsbälgarna med Bengt Jansson i spetsen där gruppen består av en dam och tre herrar, spelar och sjunger visor, gammaldans schlager och jazz. Gruppen bildades kring 1980. Flera av medlemmarna bodde då i Vendeltrakten, och att
mästaren på nyckelharpa Eric Sahlström var den som gav oss namnet så passade detta, fast numera något missvisande då endast en bälg förekommer. I övrigt trakteras gitarr, bas och klarinett. Ålder samt sjukdom är anledning till att vi nu är färre. Vill publiken sjunga med så brukar det bli härliga möten.

16/5
Resa i Österled
Pastoratsresa till Roslagen, 300 kr.
Anmälan senast 9 maj till Jenny på expeditionen 018-36 62 10
eller skicka e-post till Vattholma pastorat

Kyrkträffen 4 april fick uppleva orientalisk dans på nära håll när Carin Nordlund visade upp sin färdighet.
Carin berättade att hon dansat magdans i ca 20 år och har även ingått i en dansgrupp  som uppträdde professionellt.
Även gästerna fick pröva på att dansa till stor succé.

Tack Carin för att du delade med dig!

Ute föll snön och kylan kröp innanför kläderna. Men på tisdagens Kyrkträff har vi glädjen att få vistas en liten stund på varmare breddgrader när Elina Nilsson och Nathalie Hellström tog oss med på deras resa till Zimbabwe. De delade med sig av sina erfarenheter och visade bilder och film från den lilla byn Zezani som var deras hem i 3 månader hösten 2016. Flickorna var i Zimbabwe som en del av svenska kyrkans praktikantprogram.

På Kyrkträffen tisdag 7 februari hade vi den stora glädjen att få ta del av diakon Daniel Norqvists erfarenheter från St Clara kyrka i Stockholm och hans möte med Gud i ord och musik. Dina åhörare lyssnade med stort intresse.

Tack Daniel för musiken och att du delade med dig av dina upplevelser. Du är alltid välkommen tillbaka!

Daniel Norqvist

På Kyrkträffen 4 oktober fick vi ta del av Torbjörn Holback, arkeolog, Fil Kandidatexamen sedan 1993. Han har arbetat med uppdragsarkeologi med Riksantikvarieämbetet, Arkeologiska Uppdragsverksamheten (UV) vid Statens Historiska Museer. Han har arbetat med utredningar, förundersökningar, särskilda arkeologiska undersökningar samt forskningsgrävningar. Han har huvudsakligen undersökt lämningar från yngre neolitikum, yngre bronsålder – yngre järnålder, främst i mälardalsregionen. Hans tema på föreläsningen är "Forntid i vägen?".

Arkeolog Torbjörn Holback föreläser om den arkeologiska processen kring väg 288 och sträckan Alunda-Gimo i Storvreta församlingsgård 4 oktober 2016

Se fler bilder här