En psalmbok är uppslagen på Gud som haver barnen kär.

Svenska kyrkan i Kind

består av sju församlingar; Kindaholm, Mjöbäck-Holsljunga, Svenljungabygden, Sexdrega, Länghem, Tranemo och Dalstorp. Varmt välkommen.

Kyrkfönster i Svenljunga kyrka

Gudstjänst

Varmt välkommen att fira gudstjänst i någon av våra kyrkor och kapell. Vår strävan är att gudstjänstlivet i församlingarna skall präglas av närhet och enkelhet. För att alla skall känna sig välkomna försöker vi att utveckla en bredd där olika gudstjänster kan möta våra olika behov.

KYRKOFULLMÄKTIGE

Kallelse till möte med kyrkofullmäktige i Kinds pastorat

Tid: den 23 november 2022 klockan 18.30

Plats: Sexdrega församlingshem

Senaste

En flaska handsprit står bredvid psalmboken i kyrkbänken. På kroken bredvid hänger ett munskydd.

Enkäten om arbetet i Kinds pastorat under pandemin

Sammanställning av svaren från våra medlemmar

Delta i andakter hemifrån

Här sammanställer vi digitala alternativ både lokalt och riks för dig som vill hålla fysisk distans men ändå kunna delta. Vi håller sidan uppdaterad!

Mötesplats Prästgården

Här hittar du höstens kursprogram för 2022

i Kinds pastorat

Livsviktigt

En tidnings-hälsning från Kinds pastorat och våra församlingar. Utkommer 4 gånger / år.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Delta i andakter hemifrån

En grupp människor sitter och pratar i en ring tillsammans med en präst.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för de som blir kvar. I kyrkan finns plats för sorg, och stöd för dig som lever vidare.

Bli medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är.

Livets skeden Svenska kyrkan i Kind

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Svenska kyrkan i Kind finns med genom livets alla skeden.

Kyrkfönster i Svenljunga kyrka

Gudstjänst

Begravningsverksamhet i Kinds pastorat

Begravningsverksamheten

Svenska kyrkan i Kind ansvarar för drift och skötsel av alla kyrko- och griftegårdar och begravningskapell i Kinds pastorat.

bänk för samtal och stöd i Kind

Samtal och stöd

I olika livsskeden och situationer kan vi alla känna behovet av att ha någon att samtala med.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Ta ställning för en rättvis värld

Stöd utsatta människor varje dag.

Bli månadsgivare nu

Nu har Svenska kyrkan i Kind fått fler hjärtstartare.

Det betyder att invånare och andra som vistas i Svenljunga och Tranemo kommuner kan få tillgång till hjälp snabbare än förut.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.