Svenska kyrkan i Kind Besöksadress: Klockaregatan 2, 51252 Svenljunga Postadress: Box 109, 51254 Svenljunga Telefon: +46(325)612000 E-post till Svenska kyrkan i Kind

Revesjö kyrka

Svenljungabygdens församling

Med 1,8 meter tjocka väggar stod kyrkan sedan medeltiden i Revesjö. Kvar från denna kyrka är dopfunten i sandsten och kyrkans nattvardskalk. Även om många planer funnits på förändringar stod kyrkan i det närmaste oförändrad genom åren. Dock ersattes den år 1849 av den nuvarande kyrkan i Tegnérstil. Kyrkan fick indragen elektricitet så sent som 1950, så traditionen med små och varliga förändringar fortsätter i Revesjö socken.