Svenska kyrkan i Kind Besöksadress: Klockaregatan 2, 51254 Svenljunga Postadress: Box 109, 51223 Svenljunga Telefon:+46(325)612000 E-post till Svenska kyrkan i Kind

Örsås kyrka

Svenljungabygdens församling

I Örsås har det funnits kyrka sedan 1400-talet. Den lilla medeltidskyrkan utvidgas i etapper och står färdig år 1818. Den fick dock snabbt svampangrepp och redan 1958 invigdes den nuvarande gråstenskyrkan efter många års samtal. Den gav då plats för 700 kyrkobesökare. Altartavlans bild på Bergspredikan omges av två målade kyrkfönster som avbildar personer ur Bibeln. År 2015 återinvigs kyrkan efter en renovering som skapade kapell och kök under läktaren.