Konfirmation 2023-2024

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig. Under konfirmandtiden får du genom diskussioner, samtal och gudstjänster möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Välkommen som konfirmand!

Vattholma pastorat genomför konfirmationsläsning för alla som vill vara med om ett konfirmationsår på hemmaplan och är runt 14 år.
Du som är äldre kan också konfirmeras. Läs mer här

Du kan läsa mer om de olika konfirmationsgrupperna som vi erbjuder längre ner på sidan!
Anmälan öppnar den 1 september!

Livets mening
är inte prestation. Meningen finns i att du är värdefull och viktig för att du är den du är. Som människa har du både ansvar för ditt eget liv och för hur du bemöter andra.
Vad handlar konfirmationen om?
Konfirmationen handlar om kristen tro, och kristen tro handlar om livet.
Vi pratar om grundläggande mänskliga frågor om vad som är ont, gott, relationer och meningen med livet. Du får även möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter, och vad det har med det livet att göra.

Som konfirmand får du...

- tid att prata om t.ex:
finns det rättvisa?
var går gränsen för människovärdet?
kan man tro på en Gud? finns det ett liv efter detta?
- ta reda på vad kristen tro är
- lära känna nya människor
- åka på läger
Med livets frågor som grund går vi på upptäcksfärd i den kristna tron!

Träffarna fylls av lek, musik, kreativt skapande, värderingsövningar och mycket mer. Förutom de vanliga träffarna ingår även läger och gudstjänster oavsett vilken grupp man väljer.

Det är helt fritt att välja vilken grupp man vill då alla alternativ är gratis. Det är också helt OK att ”testa på” för att se om det är något för dig. 

Konfirmation är öppen för alla!
Om du som vårdnadshavare är fundersam över hur/om din tonåring passar in i just dessa grupper så hör av dig. På inskrivningen är du naturligtvis välkommen med! Då träffar du ansvarig ledare och präst för respektive grupp. 

Konfirmandarbetslaget i Vattholma pastorat genom
Samuel Holmberg, Fritidsledare (se kontaktuppgifter nedan)


PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för information om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret. DS

Berlinkonfa

Vi lever i en fantastisk värld som samtidigt är en orolig värld.  Det pågår många konflikter runt om i världen idag- både mellan länder men också i länder mellan olika grupper. Klimatet utmanar oss och allt detta väcker frågor. Vad är ett gott liv?  Varför finns det så mycket ondska? Vad är en människa och vilket värde har hon?  De mänskliga rättigheterna – vad spelar de för roll? Och vad säger den kristna tron?

Konfirmationstiden kommer att handla om hur det är att vara människa i denna tid- vad kan vi lära oss av historien och var finns vårt hopp? Vad vi kan göra i, med och för våra liv. Kom med på en spännande resa tillsammans- en resa som vi gör både här hemma med oss själva men också tillsammans till ett annat land.

 

Upptaktsdag 25/11 kl. 13-20 i Storvreta

Träffar varannan onsdag kl. 18-21 i Storvreta församlingsgård
29/11 
13/12 
24/1 - med filmkväll till kl. 21.30
7/2 

1-3/3  marsläger på Finnåkers kursgård 

6/3 
20/3 - med filmkväll till kl. 21.30 
24/3 - påskträff alla grupperna kl. 11-16

1-6/4 - Berlinresa resa  

17/4 
1/5 
Lörd 4/5 Träning i Tensta kyrka kl. 14-16 

Sönd 5/5 Konfirmation i Tensta kyrka kl. 11 

 

LAN-konfa

Du som gillar att spela dataspel – det här är gruppen för dig.

Den här konfirmandgruppen träffas på tre stycken LAN-helger och det gemensamma marslägret med de andra konfirmandgrupperna. Upplägget för helgerna är att du som deltagare tar med dig din egen dator eller konsol, och vi spelar olika spel tillsammans och enskilt. Spelandet varvar vi med olika pass där vi pratar om den kristna tron, Jesus, frågor som berör våra liv, att vara medmänniska och annat som gruppen vill prata om. Vi kommer också se på film som ingång till olika teman som vi diskuterar. 

Där det går så använder vi spelen i passen, till exempel genom att spela spel med fokus på samarbetsövningar. Och de spel vi spelar gemensamt som organiserad aktivitet kommer att vara gratisspel på Steam.

Upptaktsdag 25/11 kl. 13-20 i Storvreta

LAN-konfirmandläger Storvreta kl. 19-13
8-10/12
19-21/1 
26-28/4  

1-3/3 Marsläger på Finnåkers kursgård 

24/3 Påskträff alla grupperna kl. 11-16 i Storvreta

7/5 Fotografering och konfirmationsträning i Lena kyrka 

22/5 Konfirmationsträning i församlingsgården i Storvreta 

25/5 Konfirmation Lena kyrka kl. 16 

Västkustkonfa 

Du är inte ensam om att fundera på de stora frågorna.  

Är livet en slump? Finns det någon som har tänk på just mig? Vem är gud? Vad är tro? Vem är Jesus? 

Västkustkonfan är för dig som vill kombinera konfatiden med det fina västkusten har att bjuda på! Vi gör en resa där vi bland annat åker till Liseberg, badar och gofikar. 

I konfagruppen bygger vi gemenskap och lär känna varandra på roliga läger och tisdagsträffarna. Vi kommer leka, samtala och uppleva resan. En möjlighet att få tänka på och upptäcka nya perspektiv. 

Vad har du för frågor?  

 

Upptaktsdag 25/11 kl. 13-20 i Storvreta

Alla träffar i Storvreta församlingsgård om inte annat anges kl. 18-21 
19/12 
30/1 
13/2  

1-3/3 marsläger på Finnåkers kursgård 

12/3
24/3 påskträff alla grupperna kl. 11-16
23/4 

8-12/5 Västkustläger

26/5 Konfirmation  Ärentuna kyrka kl. 11 

---------------------------------------------------------------------------
PS. Om inget av de här alternativen passar dig, kan du välja att bli kontaktad av oss för info om andra grupper. Du anmäler detta längst ner i formuläret nedan. DS.

Anmälan till konfaåret 23/24! Här kan du anmäla dig till konfirmationsläsning inom Vattholma pastorat. Vi erbjuder 3 olika alternativ. När platserna är fulla i Berlin-gruppen så använder vi oss av en reservlista. Välj därför också någon av de andra grupperna, och markera med en "2:a".

Rangordna dina gruppval med en "1:a" och "2:a".

Berlinkonfa - FULL

Vuxenkonfirmation - katekumenat

Längtar du efter en tro? Söker du ett sammanhang där dina frågor och erfarenheter är utgångspunkten, inte de färdiga svaren? Då kan katekumenatet vara något för dig.

Vuxenkonfa

"Här är jag"-funkiskonfa

Särskolekonfa är särskilt lämpad för ungdomar med olika funktionsvariationer. Konfirmations-åldern kan variera mellan ca 13-16 år. I konfirmationsgruppen ”Här är jag” finns möjlighet att på sitt eget sätt undersöka vad kristen tro är.

"Här är jag"

GDPR - dataskyddsförordning

25 maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning i kraft och den ersätter då den tidigare personuppgiftslagen.