Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Karlstads stift

Här hittar du till domkyrkans digitala gudstjänster, många av biskop Sörens texter, tal och filmer. Just nu finns mycket material om Barnens bästa bibel, biskop Sörens herdabrev.

Senaste numret av Kyrknytt har temat Förändring. I detta nummer kan du läsa om livsmening, prästgårdar och pride. Du hittar även artiklar kring ämnet hållbarhet samt Kyrknytts egna guide inför kyrkovalet 6-19 september. Det och mycket mer finns att läsa även här på webben! Trevlig läsning!

Besök en kyrka

Det finns i runda tal 3300 kyrkor i Sverige och drygt 150 av dem i Karlstads stift. Tyska mätningar ger för handen att antalet personer som går i kyrkan när det inte är gudstjänst, det vill säga går och sätter sig i kyrkan under en vardag eller tänder ett ljus har tredubblats sedan 1970-talet. Vi har inga motsvarande svenska mätningar, men även här ser vi, framförallt i stads-och tätortsmiljö, tendensen. Har du inte möjlighet att besöka en kyrka kan du nedan läsa om spännande föremål som finns i stiftets kyrkor.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.