Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Karlstads stift

Här hittar du till domkyrkans digitala gudstjänster, många av biskop Sörens texter, tal och filmer. Just nu finns mycket material om nyutkomna Barnens bästa bibel, biskop Sörens herdabrev.

Prästvigning i Domkyrkan i Karlstad

På söndag, den 24 januari klockan 11, är det prästvigning i Domkyrkan i Karlstad. Då prästvigs Robin Grytzelius Sundler. 

Robin, som är uppväxt på Hammarö, kommer att tjänstgöra i Kils pastorat. 

På grund av coronapandemin och de restriktioner som råder kommer vigningsgudstjänsten denna gång att se väldigt annorlunda ut. Det kommer inte vara en fullsatt domkyrka som det brukar vara. Istället kommer endast totalt åtta personer närvara i kyrkan. Gudstjänsten livesänds i Glimt TV och på nätet så den går att följa hemifrån. Vigningsgudstjänsten leds av biskop Sören Dalevi. 

– Det känns väldigt märkligt, att inte få planera för en fullsatt kyrka utan istället fundera på vilka personer som verkligen måste närvara. Präst- och diakonvigningar brukar vara stora festliga happenings. Nu kommer det att bli festligt ändå, och det är fantastiskt roligt att få välkomna Robin som präst. Men det blir på ett annorlunda sätt den här gången, säger Carl Wessmark, rekryteringsadjunkt på Svenska kyrkan Karlstads stift. 

Bön inför det nya året

Gud
Du som är seendets Gud
och som omsluter oss på alla sidor
I denna orons tid ber vi:
Kom till oss 
Var oss nära
Välsigna oss
Välsigna det nya året

I Jesu namn
Amen 

Samtal om Barnens Bästa Bibel

Här kan du se ett samtal där Sören Dalevi och Marcus-Gunnar Pettersson berättar mer om Barnens Bästa Bibel och tankarna bakom den. Samtalet spelades in i Marcus-Gunnars ateljé i Arvika.

Nu finns årets fjärde och sista nummer av Kyrknytt ute. I det här numret är temat Kärlek & Glädje. Du kan läsa artiklarna här eller ladda ner tidningen i pdf-format här.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.