Karlstads stift

Kontakt

Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon: +46(54)172400 E-post till Karlstads stift Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Karlstads stift

hitta din församling

Du kan enkelt hitta vilken församling du bor i genom att gå till sidan Sök församling och skriva in din adress.

Biskop Esbjörn har gjort en avslutande kontraktsrunda då han mött medarbetare och engagerade i församlingarna. Bland annat talade han över temat För livets skull - Om kyrkans bidrag till det goda samhället. Se filmen här.

För livets skull

Karlstads stift har fått nya präster

Media granskar Svenska kyrkan

Just nu pågår en granskning i media av resor mm inom Svenska kyrkan. Det välkomnar vi. Våra resurserna ska användas på ansvarsfullt och klokt sätt.

Svenska kyrkan i Karlstad uttrycker sitt stöd till Katolska församlingen

Med anledning av de upprepade attentaten mot Katolska kyrkans lokaler i Karlstad ger Karlstads stift och Karlstads pastorat sitt stöd till Katolska församlingen i Karlstad.

Biskop electus

Sören Dalevi, biskop electus i Karlstads stift.

I augusti 2016 går biskop Esbjörn Hagberg i pension. Då vigs också Karlstads stifts nya biskop. Ett biskopsbyte pågår under en längre tid och omfattar bland annat förslag och nomineringar, nomineringsval och utfrågning, val och utnämning, stavnedläggning och avsked, vigning i Uppsala domkyrkan och välkomnande i Karlstads domkyrka.

Biskopsval 2016

Sommarmusik i stiftet 2016. Lediga jaktarrenden. Reformationsåret 2017. Välkommen som medlem.

Aktuellt