Karlstads stift

Just nu kan du se söndagsgudstjänsterna från Domkyrkan direkt på webben och i efterhand via kabelnätet på Glimt-TV .

I en tid när så mycket faller bort, framträder det viktiga, det väsentliga, så mycket tydligare. Advent, Lucia och jul är högtider som just när det är som mörkast visar på det ljus som övervinner mörkret. Kristus är världens ljus, och i hans sällskap skingras skuggorna. Ljuset och godheten övervinner alltid mörkret, det är evangeliets budskap. Gud kommer med hopp. Och Gud visar det genom att komma till oss, ödmjuk och ridande på en åsna.

Ur biskop Sörens predikan på första advent 2020

Hela predikan från söndagen hittar du här.

Samtal om Barnens Bästa Bibel

Här kan du se ett samtal där Sören Dalevi och Marcus-Gunnar Pettersson berättar mer om Barnens Bästa Bibel och tankarna bakom den. Samtalet spelades in i Marcus-Gunnars ateljé i Arvika.

Barnens bästa bibel

Nu finns årets fjärde och sista nummer av Kyrknytt ute. I det här numret är temat Kärlek & Glädje. Du kan läsa artiklarna här eller ladda ner tidningen i pdf-format här.

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst alla dagar 20-24.