Foto: Peter Pasalic Östborg

Lediga jobb

Letar du nytt jobb? Här hittar du lediga tjänster i Karlstads stift. Hoppas vi ses!

Församlingspedagog 100% sökes till Hammarö församling

Tjänsten har inriktning barn och unga och arbetet omfattar barn i olika åldrar och aktiviteter såsom babyrytmik, öppen förskola, gruppverksamhet för skolbarn och ungdom. Du som söker tjänsten ska ha relevant utbildning samt vara väl förankrad i Svenska kyrkans tro och liv. Du behöver ha erfarenhet av/kunskap om både inomhus- och utomhusaktiviteter för grupper. Du gillar att möta och jobba tillsammans med många olika människor.

I tjänsten ingår kvällsarbete och helgtjänstgöring samt viss lägerverksamhet. I tjänsten ingår till viss del också arbete med andra åldersgrupper än barn/unga.

Erfarenhet: 

Du har utbildning som församlingspedagog eller annan utbildning och erfarenhet som är relevant för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska vara flexibel och tycka om att arbetet växlar under året.

Personliga egenskaper: 

Du älskar att jobba med barn och unga! Du är en flexibel person som vänder utmaningar till möjligheter. Du gillar både sång, musik och utomhusaktiviteter!

Arbetstider: 

Varierande arbetstider. Mestadels dagtid. Regelbunden kvällstjänstgöring och viss helgtjänstgöring.

Anställningsförhållande: 

Tillsvidare anställning 100%.

Övrigt: 

B-körkort.
Du tillhör Svenska kyrkan och delar tro och värderingar.

Ansök senast 17 oktober 2021

via: regina.piscator@svenskakyrkan.se  

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta: Regina Piscator, kyrkoherde 054-512422

Facklig företrädare: Johannes Fransson, Vision 072-2075402, johannes.fransson@fv.vision.se

Komminister i Västerstrands församling

Kom och arbeta med ungdomar i skolkyrka, konfirmandverksamhet, ungdomsgrupper och andra sammanhang. Du kommer att ha ansvar både i församlingen och i övergripande verksamhet. Välkommen!

BESKRIVNING

Vi söker nu en ny kollega till Västerstrands församling. Västerstrands församling är en av fem församlingar som ingår i Karlstads pastorat. Utöver våra fem församlingar består pastoratet av en gemensam administration samt en kyrkogårdsförvaltning. Karlstads pastorat leds av domprosten och vi är ca 200 medarbetare och drygt 100 förtroendevalda. Vi arbetar för att skapa bra verksamhet och värde för våra medlemmar.  

ARBETSUPPGIFTER

Som komminister i Västerstrands församling kommer du att arbeta i nära samarbete med arbetslaget i församlingen såväl som med andra präster inom pastoratet. I rollen som komminister, med särskilt ansvar för ungdom, är arbete med barn och ungdomar centralt. Du har således en central roll i arbetet med skolkyrka och konfirmander m.m. Du är en i ett team som ansvarar för ungdomsarbetet i pastoratet tillsammans med präst, diakon och andra församlingsanställda och är även en viktig del i pastoratets konfirmandarbete.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är prästvigd inom Svenska kyrkan samt har tidigare erfarenhet som präst inom församling. Vidare behöver du vara en öppen, flexibel och kommunikativ person som är bra på att samarbeta såväl med kollegor som med externa aktörer. Erfarenhet som samordnare är meriterande. Som person är du förtroendeingivande och är bra på att skapa och vidhålla goda relationer. Erfarenhet av ungdomsarbete i tidigare anställningar som präst är något vi ser som meriterande. Det är viktigt att du har integritet och ett öppet förhållningssätt där olikheter värdesätts. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift, har administrativ vana och minst grundläggande IT-kunskaper, hanterar office-paketet väl. Arbetet med HBTQ-frågor är viktigt och vårt engagemang i Värmland Pride är angeläget, varför det är viktigt att du delar vår grundsyn i dessa frågor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT

B-körkort är ett krav. Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid, kvällar och helger ingår.

Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTi som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Ansökan sker genom att klicka på denna länk och sedan logga in.

KONTAKT

Johan Husberg, församlingsherde, 054-14 19 52

Sista ansökningsdag
2021-09-16

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Diakon och komminister på heltid till Åmåls församling 

Diakonen har ansvar för diakoni bland konfirmander och unga vuxna, samt att utveckla pilgrimsarbetet runt Edsleskogs kyrka. Arbetslaget kring konfirmandverksamheten består av präst, musiker, och pedagog. Läs hela annonsen härSista ansökningsdag 30/9. Ansökan skickas per e-post till amal.ansokan@svenskakyrkan.se märk ”diakon 100%”

Komministern har bland annat ansvar för Mission i GUDM, men ska också vara en del av arbetslaget kring vuxenverksamheten. I arbetslaget ingår två diakoner, en pedagog och en musiker. Läs hela annonsen härSista ansökningsdag 30/9. Ansökan skickas per e-post till amal.ansokan@svenskakyrkan.se märk ”komminister 100%” 

Kyrkvaktmästare/arbetsledare 100 %
till Nordmarkens pastorat

Nordmarkens pastorat ligger i sydvästra Värmland och tillhör Karlstads Stift. Vi består av 8 församlingar och ca 35 medarbetare. I Nordmarkens pastorat drivs vi av ett entreprenörskap och ett otroligt engagemang i hela bygden. Tillsammans har vi skapat ett rikt församlingsliv, ett engagerat arbetslag och goda relationer för livet.

Vi söker en engagerad och driven kyrkvaktmästare/ arbetsledare till våra kyrkogårdar som tillsammans med oss fortsätter vårt utvecklingsarbete. Du brinner för såväl personalfrågor som för trädgårdsskötsel och har mod till förändring samtidigt som du visar omtanke för vårt pastorat och våra församlingsmedlemmar.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med en arbetsledarkollega kommer ni stå för drift och planering av det dagliga arbetet samt information och samordning. Du kommer arbetsleda 4 helårsarbetare och flertalet säsongsarbetare under sommarhalvåret. Du kommer i nära dialog med fastighet- och kyrkogårdschefen arbeta strategiskt för att ständigt utveckla den operativa verksamheten. I tjänsten ingår även att bland annat genomföra medarbetar- och lönesamtal, rehabiliteringssamtal samt att vara kontaktperson mellan kyrkogårdarna. Du kommer ansvara för att lagar och föreskrifter inom området samt Nordmarkens pastorats interna policy och rutiner följs och tillämpas. Du kommer ha arbetsmiljöansvar enligt gällande delegation. I din roll som ledare hos oss innebär att du ser en utmaning i att ständigt förbättra verksamheten samtidigt som du får medarbetarna att se det positiva i det. Du tycker att det är spännande med den digitala utveckling som ständigt sker och ser det som en utmaning att implementera det arbetet även inom er enhet.                 

Krav på tjänsten

Vi söker dig som har erfarenhet från trädgårdsarbete, fastighetsskötsel eller byggindustrin. Det är meriterande om du har en utbildning inom trädgårdsskötsel eller erfarenhet av en arbetsledande befattning. Framför allt är din personliga lämplighet avgörande vid tillsättning av tjänsten. B-körkort och tillgång till egen bil krävs. Eftersom du tjänstgör på gudstjänster kommer du att tjänstgöra på helger och kvällar.

Som person är du

Du trivs med att leda andra människor på ett ödmjukt och lyhört sätt, samtidigt som du kan fatta beslut och agera när det krävs. För oss är det viktigt att du har god social kompetens och förmåga att möta människor precis där de befinner sig. För att trivas hos oss måste du vara öppen och transparent samtidigt som vi förväntar oss att du kan stå bakom fattade beslut. Du tycker om att ha roligt på jobbet och får energi av de medarbetare som du omges av. Du kommer stödja dina medarbetare i det operativa arbetet och vid behov utföra alla förekommande arbetsuppgifter ute på kyrkogården.

Övrig information

Vi kommer erbjuda dig goda möjligheter att utbilda- och/eller utveckla dig vidare inom den gröna sektorn. Intervjuer kommer ske under september månad med avsikt att tillsätta tjänsten så snart som möjligt.

Anställningsform

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Nordmarkens pastorat. 

Upplysningar om tjänsten 

Peter Söderback, Fastighet- och Kyrkogårdschef                                  
0570-136 03

Valentina Hammarström, HR                                                                         
054 17 24 68

Ansökan 

Välkommen med din ansökan, senast 2021-08-29, på e-post till nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se 
Märk din ansökan med ”Ansökan Kyrkvaktmästare/arbetsledare Väst”. 

Din ansökan måste innehålla personligt brev och CV.

Länk till Nordmarkens Pastorats webbplats

 

Förvaltningsassistent - Åmåls församling

Vikariat föräldraledighet – 8 månader

Du har avslutad gymnasieexamen och erfarenhet av administration.

I arbetsuppgifterna ingår expeditionsarbete på vår församlingsexpedition i Åmåls församlingshem, diarieföring, registrering och sekreterarfunktion i våra beslutande organ. God datorvana av att arbeta med olika IT-system är nödvändigt. Körkort B krävs. 

Vi vill att du är:

- bekväm med att arbeta med människor

- strukturerad och tycker om att hålla ordning

- van att uttrycka dig i tal och skrift

- medlem i Svenska kyrkan och dela kyrkans tro och värderingar.

Heltid. Körkort B krävs. 

Vikariat för vår förvaltningsassistent som är föräldraledig till 2022-03-31. Tillträde efter överenskommelse i augusti 2021.

Vi vill ha din ansökan ställd till Åmåls församling, senast 29 juni till: amal.ansokan@svenskakyrkan.se 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar:
Marit Langaard, kanslichef, 0532-60 78 81
Lotta Cohén, kyrkoherde 0532-60 78 84
Christina Stake, förvaltningsassistent 0532-60 78 69

https://www.svenskakyrkan.se/amal/forvaltningsassistent 

Församlingspedagog till Grums pastorat

I Grums finns ett nära samarbete mellan både förskolor och skola. Du blir ansvarig ledare för verksamheten för barn i ålder 0 till 12 år. I i höst flyttar vi in i nyrenoverade lokaler. 

Här kan du läsa mer om jobbet. Du kan också ringa och pratat med kyrkoherde Olle Åsenius på 0555- 439 11, så får du veta mer.