Lediga jobb

Letar du nytt jobb? Här hittar du lediga tjänster i Karlstads stift. Hoppas vi ses!

Kristinehamns pastorat söker församlingsvärd

Församlingsvärd 100%

Vi behöver någon som är navet i vårt församlingshem i Kristinehamn och på vårt sommarhem Pärlan!
Detta betyder att du ser och bemöter de som kommer in i våra lokaler, du arbetar tillsammans med ideella t.ex. lagar sopplunch, bakar bullar eller andra verksamheter där delaktighet kan växa fram. Att vara navet i vårt församlingshem innebär också att ansvara för bokningar av interna och externa grupper i lokaler. Detta innebär att det är du som har helhetssyn över församlingshemmet och du utför alla förekommande arbetsuppgifter som tillhör ett kök.

Under sommarperioden finns din arbetsplats ute på vårt sommarhem café Pärlan. I detta arbete ingår att arbetsleda sommarpersonal och ansvara för caféets verksamhet.

Tjänsten är en heltidstjänst och din arbetstid kommer att variera utifrån ett rullande schema som innebär kvälls- och helgarbete.

Vi söker efter dig som är driven och drivande, positiv, social samt diakonalt/serviceinriktad. Du behöver ha sinne för gemenskap och förmåga att leda både ideella och säsongsanställda i församlingen.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och väl förankrad i kyrkans tro och liv. Att du har körkort är ett krav - har du tillgång till bil är det ett plus.
Meriterande är erfarenhet/utbildning från hotell/restaurangbranschen.

Tror du att detta skulle kunna vara något för dig?

Vill du veta mer så hör gärna av dig till:
Johanna Larsson, verksamhetsansvarig diakoni, telefon 0550-879 39
Facklig repr SKAF, kyrkvaktmästare Mats Hansson, telefon 0550-879 71
Facklig repr Vision, ekonom Anna Fröberg, telefon 0550-879 07

Ansökan

Ansökan skickar du till kristinehamn@svenskakyrkan.se eller Kristinehamns pastorat, Box 106, 68123 Kristinehamn, märk brevet med ”personal”.

Vi ser fram emot att få din ansökan senast 11 februari 2021.

Sunne pastorat söker präst

Sunne pastorat i Karlstads stift är naturskönt belägen mitt i den vackra Fryksdalen. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort och ett vidsträckt, levande kulturlandskap.

Sunne pastorat består av fyra församlingar (Gräsmark, Sunne, Västra Ämtervik och Östra Ämtervik) med 4 vackra kyrkor och 4 välskötta församlingshem.

Vi har en rik verksamhet som är väl förankrat i lokalsamhället, ett utvecklat kultur- och musikliv och ett bra samarbete med Sunne kommun, skolorna och de frivilliga organisationerna.

Vi söker dig som är van att arbeta brett med prästens alla arbetsuppgifter och brinner för att både vardagsverksamhet och gudstjänst ska öppna vägar till tro och gemenskap för församlingsbor i alla åldrar. Öppenhet för musik och kultur samt ekumeniskt engagemang är önskvärt.

Den övergripande målsättningen för vårt arbete är att skapa miljöer där det blir möjligt för människor att möta varandra och möta Gud.

Vi är ett arbetslag som samarbetar över församlingsgränser.
Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 20 december 2020!

Kontakt:

Sunne pastorat