Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon:+46(54)172400 E-post till Karlstads stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga jobb

Här finner ni lediga jobb i Karlstads stift.

Nor-Segerstads församling söker Fritidsledare/församlingspedagog 90 % tillsvidare

Nu söker vi dig fritidsledare/pedagog som brinner för att arbeta med barn, unga och unga vuxna! Vi söker dig som är kreativ och flexibel och som gillar att arbeta i team. Du är med och utvecklar verksamheten och samarbetet med skola/fritidsgård. I arbetet ingår kvällar, helger samt läger.
Tillträde till tjänsten 15 augusti 2019. Vi tillämpar provanställning. För mer information se vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/nor-segerstad  eller kontakta Kyrkoherde Pär Lundberg 054-22 44 023 eller Kristina Olofsson 054-22 44 028.
Ansökan senast 12 april till:
E-post: nor-segerstads.forsamling@svenskakyrkan.se 
Brevledes:
Nor-Segerstads församling
Åslidsgatan 4 A
664 51 Vålberg

Två kyrkomusiker sökes till Brålanda pastorat

Brålanda pastorat i Dalsland söker två kyrkomusiker. Tjänsterna är på 100 och 30-50% men procenten kan kombineras på olika sätt. I Brålanda väntar spännande arbete i ett litet men livaktigt pastorat.

Annons och mer info finns på www.svenskakyrkan.se/bralanda. Vi kommer intervjua fortlöpande, så välkommen redan idag med din ansökan. Hör av dig! Vi ber om och väntar på rätt person.

Kontaktperson är kyrkoherde Thomas Holmström, 070-230 58 59 eller thomas.holmstrom@svenskakyrkan.se 

Komminister och organist sökes till Fryksände pastorat i norra Värmland
- Hos oss är det nära mellan tanke och handling

Du kommer ingå i ett dynamiskt arbetslag och kan själv påverka en del av dina arbetsuppgifter. Läs mer om tjänsterna på: www.svenskakyrkan.se/fryksande.  För att bilda dig en uppfattning om vårt arbete, läs gärna vår tidning på: www.svenskakyrkan.se/fryksande/siriklockan
För mer information om tjänsterna kontakta kyrkoherde Johan Bonander:
johan.bonander@svenskakyrkan.se,  0560-272 01 eller 070-515 04 40.
Maila din ansökan till: fryksande.pastorat@svenskakyrkan.se  eller skicka via post till:
Fryksände pastorat, box 52, 68522 Torsby. Sista ansökningsdag 14/4.

Stiftsteolog med inriktning lärande och undervisning till Karlstads stift

Om Karlstads stift

Människa bland människor, biskop Sören Dalevis valspråk, är av stor betydelse för oss i Karlstads stift. Det sätter tonen för vårt arbete. Nu söker vi ytterligare en medmänniska och blivande kollega till en nyinrättad tjänst som stiftsteolog med inriktning lärande och undervisning.

Karlstads stift omfattar 85 församlingar i Värmland och Dalsland. På stiftskansliet arbetar 50 engagerade medarbetare, med allt från fastigheter och skog till församlingsutveckling och teologi. Vi arbetar för församlingens skull. Vårt arbete präglas av att vi arbetar tillsammans på kansliet, med församlingarna och hela Svenska kyrkan och att vi gläds åt varandras lyckade arbeten. Vi arbetar strukturerat och långsiktigt med en tydlig riktning. Med ett aktivt medarbetarskap och coachande ledarskap finns möjlighet till utmaning och utveckling.

Om lärande och undervisning

Att människor ska få grundläggande och fördjupade kunskaper om kristen tro, är en av Svenska kyrkans och stiftets viktigaste frågor. För en folkkyrka är det självklart att undervisa så ofta tillfälle ges och genom former som öppnar för dialog och samtal. Program för Lärande och undervisning, där Karlstads stifts biskop Sören Dalevi är ansvarig biskop, syftar till att utveckla ett systematiskt och sammanhållet arbete för att möta människors förväntan på kyrkan som en plats för kunskap, bildning och samtal.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

har examen i teologi
har flerårig erfarenhet av kvalificerat teologiskt arbete, pedagogiskt arbete och undervisning
har erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete
är väl förankrad i Svenska kyrkans och din egen tro
har en god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt  
 

Det är meriterande om du är disputerad.

 
Arbetsuppgifter

Som stiftsteolog kommer du framförallt att arbeta med samverkan, utveckling och strategisk inriktning för stiftets arbete med lärande och undervisning. Du kommer att arbeta självständigt och tillsammans med andra, operativt och strategiskt. Som representant i den nationella referensgruppen för Svenska kyrkans program för Lärande och undervisning kommer du att vara stiftets strategiska röst även på riksplanet.  

Personliga egenskaper

Du har ett stort engagemang som inspirerar andra. Du har en pedagogisk förmåga och intresse av att förmedla din kunskap till andra. Du är lyhörd, kommunikativ och bra på att samarbeta. Du har en förmåga att skapa tillit och förtroende i mötet med människor. Du är strukturerad och har förmåga att arbeta med strategiska frågor.  

Övrig information

Vi erbjuder bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Eftersom Karlstads stift omfattar ett stort geografiskt område behöver du ha körkort.

Anställningsform/Tjänstgöringsgrad

Tjänsten är tillsvidare (100 %). Ditt arbetsområde är Karlstads stift. Placeringen är på stiftskansliet i Karlstad.

Upplysningar om tjänsten

Lämnas av enhetschef för församlingsutveckling, Ida Hallström Åsman, telefon 054-17 24 13, samt personalstrateg Charlotte Klingestad, telefon 054-17 24 44.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, personligt brev och cv, senast 2019-03-31 på e-post till karlstadsstift@svenskakyrkan.se 


Varmt välkommen med din ansökan!

Världens roligaste jobb söker dig! Vi i Forshaga-Munkfors församling har en visstidsanställning till dig som är församlingspedagog/pedagog!
 

Skulle du vilja arbeta med barn, unga och familjer? Gillar du att tala om både livets mening och skoskav? Är du intresserad av pedagogiska arbetsuppgifter såsom att leda barn-, ungdoms- eller konfirmandgrupper, åka på läger och arbeta utåtriktat mot barn och unga i församlingen? Vill du vara med och utveckla kyrkans vägar för att nå barn och unga?

Då är det här tjänsten för dig!

Vi söker dig med eftergymnasial pedagogisk utbildning och önskvärt är att du har påbyggnadsutbildning som församlingspedagog. Vi söker dig som är kreativ och bra på att inspirerar. Du presterar både självständigt och tillsammans med andra. Du känner både glädje och utmaning i att arbeta som församlingspedagog i församlingen!

I ditt framtida arbetslag finns fem personer som arbetar med barn och unga i församlingen där du kommer att vara en självklar del! Hela församlingen kommer att vara din arbetsplats, vilket medför krav på körkort och egen bil. Vi vill gärna veta vad dina styrkor är och hur dessa kan används i församlingens verksamheter på bästa sätt. Vårt mål är att du tillsammans med arbetslaget är med och formar verksamheten.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år från anställningsdatum. Det förekommer kväll- och helgtjänstgöring enligt schema. Tillträde till tjänsten och lönesättning sker efter överenskommelse.

B-körkort är ett krav. 

Ansökan: CV och personligt brev.

Sista ansökningsdag 5 april.

Kontaktpersoner: Chef för pedagogisk verksamhet Jenny Ragnarsson, 054-87 53 97, jenny.ragnarsson@svenskakyrkan.se, eller kyrkoherde Thomas Pfitzinger-Drewes, 0563-256 82, thomas.pfitzinger-drewes@svenskakyrkan.se 
                                                                  

Ansökan skickas till forshaga-munkfors.forsamling@svenskakyrkan.se  där du skriver ”Ansökan församlingspedagog” i ämnesraden.  

Om Forshaga-Munkfors församling

Församling har fem kyrkor med tillhörande församlingshem/sockenstuga i två kommuner, Forshaga och Munkfors. Som individer och organisation strävar vi efter att vara modiga, respektfulla, utåtriktade och tillgängliga, detta är våra ledord.

Nordmarkens pastorat i Årjängs kommun rustar för framtiden

I Nordmarken finner du ett pastorat där du tillsammans med kreativa medarbetare får vara med och utveckla kyrkan som en naturlig medaktör i samhälls- och kulturliv. Sång- och musikverksamheten har stor plats men också utveckling av diakonin och arbete bland barn och unga – allt med en tydlig koppling till den utmaning som evangeliet, det glada budskapet innebär.  Här finns storslagen natur, bra skola och rikt utbud av fritidsaktiviteter.

DÄRFÖR SÖKER VI NU FÖLJANDE MEDARBETARE:

Två präster/församlingsherdar 100%

I din tjänst får du särskilt ansvar för två församlingar med allehanda uppgifter som hör till prästens roll och funktion. Vi önskar att du är en positiv, flexibel och trygg person som har lätt att samarbeta med såväl kollegor som ideella. Du är beredd att arbeta över hela det pastorala fältet där gudstjänster och förrättningar är givet. Dina personliga gåvor och intressen kan komma att spela roll för tjänstens utformning.

Kantor 100%

Tjänsten omfattar hela bredden av kyrkomusikaliska uppgifter. Den är i huvudsak förlagd till den största församlingen, Silbodal, med kyrkokör och barnkör men tjänstgöring sker efter behov i hela pastoratet.  Du får här goda möjligheter att själv utveckla församlingens musikliv men också tillfälle till samverkan med pastoratets övriga körer.

Kanslist/informatör 100%

I din tjänst får du arbeta med information och PR, ansvara för pastoratets hemsida och vår publikation ”kyrknytt”, annonsering, arkiv och diarium samt sekreteraruppgifter och du är den som tar emot samtal och besökare till pastorsexpeditionen.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom företag eller förvaltning är meriterande.

Fritidsledare 100%

Tjänsten har huvudinriktning mot barn, unga och konfirmander. Du ingår i ett arbetslag men behöver också kunna arbeta självständigt och med eget ansvar. I tjänsten ingår viss tjänstgöring på kvällar och helger samt lägerverksamhet.

Erfarenhet av arbete i kyrka och föreningsliv är meriterande.

Kyrkvaktmästare 100%

Tjänsten innebär både inre och yttre tjänstgöring. Vi erbjuder ett trevligt, omväxlande och ansvarsfullt arbete i ett glatt och mycket väl samarbetande arbetslag. Tjänstens placering är i Silbodals församling men du ska kunna vara verksam inom hela pastoratet.

Inre tjänst: Ansvara för ljud, ljus och iordningställande av lokal vid kyrkliga handlingar såsom dop, vigslar, begravningar, gudstjänster samt vid konserter.
Yttre tjänst: Skötsel av grönytor, arbete med maskiner, kyrkogårds- och begravningsarbete samt fastighetsskötsel.

Ytterligare information om denna tjänst finns på www.nordmarkenspastorat.se 

 

För tjänsterna gäller att du tillhör Svenska kyrkan, delar dess värderingar samt att du har körkort och tillgång till bil.

  

Välkommen med din ansökan med löneanspråk och referenter!

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Maila till: nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se 

Brev till: Nordmarkens pastorat, Box 106, 672 31 Årjäng

Sista ansökningsdag är den 14 mars.

Tillträde efter överenskommelse.

 

Upplysningar om tjänsterna lämnas av:

kyrkoherde Rune Wallmyr, tel. 0573-136 01 rune.wallmyr@svenskakyrkan.se 

och för vaktmästartjänsten av kyrkogårds- och fastighetschef Peter Söderback,

 tel. 0573-136 03 peter.soderback@svenskakyrkan.se 

Karlstads pastorat söker Vikarierande kyrkomusiker i Alster-Nyedsbygdens församling och Komminister till Väse-Fågelviks församling

Läs mer och ansök här