Meny

Lediga jobb

Här finner ni lediga jobb i Karlstads stift.

Kyrkoherde till skogs - Nordmarkens pastorat

Nordmarkens Pastorat ligger i sydvästra Värmland och tillhör Karlstads Stift. Vi består av 8 församlingar och ca 35 medarbetare.

I Nordmarkens Pastorat drivs vi av ett entreprenörskap och ett otroligt engagemang i hela bygden. Tillsammans har vi skapat ett rikt församlingsliv, ett engagerat arbetslag och goda relationer för livet. Vi söker en driven kyrkoherde som tillsammans med oss fortsätter vårt utvecklingsarbete, har mod till förändring och visar omtanke för vårt pastorat. Du ges möjlighet att utveckla tjänsten och får stöd från biskopen och kontraktsprosten. Om du känner till några präster som också skulle trivas med närheten till varje kyrka i ett grönskande skogsliv med närhet till hjortron och älgjakt eller som lockas av närheten till Oslos pulserande kulturliv är de också välkomna att söka. Tillsammans kommer vi att skapa en spännande och hållbar arbetsmiljö och församlingsliv. I Karlstads stift är biskop Sören Dalevis valspråk ”människa bland människor” vilket kännetecknar vår syn på en kyrka i framtiden.

Nuvarande kyrkoherde kommer gå i pension varav vi söker en ersättare.

Arbetsuppgifter
Våra medarbetare är otroligt engagerade och driva varav det ställer höga krav på dig som ledare. Du ska tillsammans med dina medarbetare, förtroendevalda och ideella utveckla organisationen och inspirera till kreativitet och handlingskraftighet. Du är en person som kan planera och administrera församlingens verksamhet och som har god kunskap i ekonomi- och organisationsfrågor. Din roll som ledare hos oss innebär att du ser en utmaning i att ständigt förbättra verksamheten och att samtidigt få alla att se det positiva i det.                                                    

Krav för tjänsten
Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkans ordning och har behörighet att söka tjänst som kyrkoherde enligt kyrkoordningen. Du innehar B-körkort.

Som person är du
Du trivs med att leda andra människor på ett ödmjukt och lyhört sätt, samtidigt som du kan fatta beslut och agera när det krävs. Du får energi av att se dina medarbetare utvecklas och anser att prestigelöshet och arbetsglädje är nödvändigt för att lyckas. Du är tydlig och rak i din kommunikation oavsett vem du kommunicerar med. Du inser vikten av att delegera och att arbeta långsiktigt med en strategisk plan för pastoratets arbete i framtiden. Du drivs av att en vilja att skapa bra förutsättningar för Svenska Kyrkan även i framtiden. Du motiveras av vår biskops valspråk och kan ta det till ditt hjärta.

Övrig information
Vi erbjuder möjlighet till tjänstebostad, tjänstebil och goda möjligheter till kompetensutveckling samt till flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi kallar till digitala intervjuer löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan redan idag. Eftersom vi även söker flera komministrar får du gärna tipsa vänner så kanske en flytt till natursköna Värmland kan bli verklighet för er alla.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Nordmarkens pastorat.

Sista ansökningsdag 23 augusti.

Upplysningar om tjänsten
Kyrkoherde Rune Wallmyr, 0573-136 01
Kyrkorådets ordförande Ulla Paulsson, 070-543 93 77
HR-generalist Valentina Hammarström, 054-17 24 68
KyrkA, Per-Eric Nyman, 070-6633698

Komminister (100%)

Forshaga-Munkfors söker just nu en komminister

Länktext: Här kan du läsa mer om tjänsterna. 

Nordmarkens pastorat i Årjäng söker två präster + kyrkomusiker

Nordmarkens pastorat är den sydvästligaste delen av natursköna västra Värmland, sagans och kulturens landskap på mitten av vägen mellan Karlstad och Oslo, båda en dryg timme bort. Här finns landsbygd och tätorter, positiva människor med kreativitet och en dynamisk bygd med låg arbetslöshet där du tillsammans med ett engagerat arbetslag, i varierande åldrar, får vara med och forma kyrkans arbete.

Vi har ett mångfacetterat arbete bland alla åldrar och ett rikt musikliv.

Vi söker nu följande medarbetare:

Två församlingsherdar 100%

Vi vill att du är en positiv, flexibel och trygg person som har lätt att samarbeta med såväl kollegor som ideellt arbetande. Du är beredd att arbeta över hela det pastorala fältet med särskilt ansvar för en eller två församlingar. Konfirmander, barn och unga, rik musik- och körverksamhet bidrar till att ge dig inspiration i ditt arbete. Dina personliga gåvor och intressen kommer att spela roll för tjänstens utformning.

En kyrkomusiker 100%   

Arbetet omfattar hela bredden av kyrkomusikaliska uppgifter och ger ofta möjlighet till samverkan med kollegor liksom lokala sångare och musiker som ofta är med och kompletterar körerna i olika projekt eller konserter. Du har kantorsexamen eller motsvarande kompetens och är väl förtrogen med Svenska kyrkans tro och liv. Din inriktning och profil kan påverka innehållet i tjänsten. 

För tjänsterna gäller att du har körkort och tillgång till egen bil.

Vi hjälper gärna till med bostadsfrågan.

För ytterligare information om vårt arbete kan du titta in på vår hemsida:

www.nordmarkenspastorat.se  

Vi ser fram emot din ansökan med CV och referentuppgifter!

Märk kuvertet: Präst eller kyrkomusiker. Du kan förstås också maila.

nordmarkens.pastorat@svenskakyrkan.se  

Ämne: Präst eller kyrkomusiker

 

Tillträde efter överenskommelse.

 

Adress:         NORDMARKENS PASTORAT

                      Box 106

                      672 23 Årjäng

Upplysningar om tjänsterna lämnas av:

Kyrkoherde Rune Wallmyr, 0573-13601  och Kyrkorådets ordf. Ulla Paulsson, 070-5439377

Degerfors-Nysund söker två präster 

Läs mer om tjänsterna och ansök här

Diakon och komminister till Åmåls församling

Åmåls församling söker diakon med inriktning på konfirmand, unga vuxna och pilgrimsarbete samt en komminister med inriktning på vuxenarbete, alla åldrar över 20 år. Läs mer om tjänsterna här.