Om Karlstads stift

Här kan du läsa om Karlstads stifts organisation och verksamhet.

Närbild på guldfärgade kugghjul i ett urverk.

Verksamhet och uppföljning

Karlstads stift vill att alla människor ska få leva i tro, hopp och kärlek. Stiftets uppdrag är att främja församlingar och pastorat och finns därför för deras skull. Det ska speglas i stiftets verksamhet. Här hittar du stiftets och prästlönetillgångarnas verksamhetsplan och årsredovisning.

Jobba här

Vill du arbeta i en organisation där ditt arbete gör skillnad på riktigt? Svenska kyrkan Karlstads stift tror på att alla människor kan mötas på lika villkor och att alla ska få leva i tro, hopp och kärlek. Hos oss blir du en del av och delaktig i att stärka och utveckla Svenska kyrkans resa in i framtiden.

Kyrkliga yrkesutbildningar

Drömmer du om att arbeta nära människan? Inom Svenska kyrkan finns det fyra profilyrken: präst, diakon, församlingspedagog och kyrkomusiker. Läs mer om dem och utbildningarna som tar dig dit.

Pressrum

Här finns fakta om biskop Sören, Karlstads stift och bilder som är fria för användning.

Organisation och verksamhet

Karlstads stift är en regional del av Svenska kyrkan som omfattar Dalsland och Värmland. Stiftets uppdrag är att främja och ha tillsyn över församlingar och pastorat i området samt att förvalta prästlönetillgångarna.

En person sitter utomhus och arbetar på sin laptop. En mobiltelefon ligger bredvid kopplad med en sladd till datorn.

Medarbetare på Karlstads stift

Här hittar du kontaktuppgifter till alla som arbetar på Karlstads stift. Välkommen att höra av dig!