Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Jobba här

I Karlstads stift möter vi människor där människor är. För oss handlar det om att vara en folkets kyrka. Vi finns i våra 152 öppna kyrkor, men lika självklart är vi närvarande genom en krönika i en dagstidning eller i ett samtal i en podd. Vi finns i köpcenter, på YouTube och på kyrkbacken. Nära Gud. Nära människan.

Lediga jobb

Letar du nytt jobb? Här hittar du lediga tjänster i Karlstads stift. Hoppas vi ses!

Konfirmander

Utbildning

Det finns massor av olika yrken inom Svenska kyrkan. Läs mer om vilka det är och utbildningarna som tar dig dit.

Work experience placements

Are you an ordained priest in one of the churches in the Lutheran World Federation and a citizen of the European Union?

Teologiskt ledarskap

I mycket av det bibliska ledarskapet finna insikten att man inte kan, inte duger, inte är perfekt... men man tar ledarskapet genom att ta hjälp av andra, hjälp av Gud. Det är laget, inte jaget som gäller. I skriften "Kristus går alltid mot strömmen" utvecklar biskop Sören sina tankar om teologiskt ledarskap.

Karlstads stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Här finns 31 församlingar/pastorat i sex kontrakt i Dalsland och Värmland. Stiftets grundläggande uppgift är att både främja och ha tillsyn över församlingslivet. En annan del av arbetet är att förvalta den skog kyrkan äger i stiftet.

Stiftskansliet ligger mitt i centrala Karlstad. Där jobbar cirka 50 personer.

sidan lediga jobb kan du se vilka lediga tjänster som finns i Karlstads stift just nu.

Är du intresserad av att utbilda dig till präst, diakon, kyrkomusiker eller församlingspedagog, hittar du mer information under sidan utbildning. Eller ta kontakt med stiftskansliet direkt på 054-17 24 00. Fråga efter Lotta Klingestad som jobbar med HR-frågor, så får du svar.