Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Jobba här

I Karlstads stift möter vi människor där människor är. För oss handlar det om att vara en folkets kyrka. Vi finns i våra 152 öppna kyrkor, men lika självklart är vi närvarande genom en krönika i en dagstidning eller i ett samtal i en podd. Vi finns i köpcenter, på YouTube och på kyrkbacken. Nära Gud. Nära människan.

Karlstads stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Här finns 31 församlingar/pastorat i sex kontrakt i Dalsland och Värmland. Stiftets grundläggande uppgift är att både främja och ha tillsyn över församlingslivet. En annan del av arbetet är att förvalta den skog kyrkan äger i stiftet.

Stiftskansliet ligger mitt i centrala Karlstad. Där jobbar cirka 50 personer.

sidan lediga jobb kan du se vilka lediga tjänster som finns i Karlstads stift just nu.

Är du intresserad av att utbilda dig till präst, diakon, kyrkomusiker eller församlingspedagog, hittar du mer information under sidan utbildning. Eller ta kontakt med stiftskansliet direkt på 054-17 24 00. Fråga efter Lotta Klingestad som jobbar med HR-frågor, så får du svar.