Kyrkans klassiker

Upptäck kyrkans tro och liv under ett kalenderår. Det handlar om att be, läsa bibeln, fira gudstjänst och träna sin omtanke om andra, en klassiker för själen. När du är klar får du en inbjudan till firande!

Kyrkans lilla klassiker

För dig som är nyfiken på kristen tradition och vill veta mer. Klassikern är uppbyggd på fyra teman; bön, bibelläsning, gudstjänst och omtanke. Det här är ett sätt för dig att lära dig mer och testa på delar av den kristna traditionen. Noteringar och markeringar görs i foldern allteftersom tiden går. 

Ladda ner ifyllningsbar folder för Kyrkans lilla klassiker (pdf)

Kyrkans klassiker

Någon har tänt ljus och läser bibeln.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

För dig som är van att be, läsa bibeln och fira gudstjänst. Alla delar finns beskrivna i en folder med enkel instruktion. Noteringar och markeringar görs i foldern allteftersom tiden går. 

Ladda ner ifyllningsbar folder för Kyrkans klassiker (pdf)

När du klarat klassikern

Som bevis på genomförd klassiker får du ett diplom och en bok skickat via posten.

När du gjort klart klassikern och fyllt i foldern skickar du in den till Karlstads stift. Du får sedan en inbjudan till firandet.

Ifylld folder skickas till:

Karlstads stift
Att: Kyrkans klassiker
Box 186, 65105 Karlstad

Eller via e-post: karlstadsstift@svenskakyrkan.se

Röster om kyrkans klassiker

”Kyrkans klassiker är ett ypperligt initiativ”

Publicerad:

Kyrkans klassiker är ett sätt för dig som är nyfiken att under ett år testa på olika delar av kyrkans liv och tradition. Det handlar om att be, läsa Bibeln och gå i gudstjänst, men på ett sätt som inte behöver vara krångligt.

Sabina genomförde Kyrkans klassiker

Publicerad:

Sabina Gomez Jansson har genomfört Kyrkans klassiker. För henne blev det ett sätt att närma sig Bibeln och kyrkans tradition utan att det behöver vara så krångligt. Hon säger att det går att hitta gudstjänster på tider som passar hennes och familjens vardagsliv. Kyrkans klassiker har varit som en inre pilgrimsvandring henne.

Relaterat innehåll

Om Kyrkans klassiker

Bakom Kyrkans klassiker står Kyrkans tidning. Mer information om klassikern finns på tidningens webbplats.

Blåbärssoppa i biskopsgården

Ett tjugotal personer firade i helgen med blåbärssoppa i biskopsgården i Karlstad. Det var biskop Sören Dalevi som bjudit in alla som genomfört Kyrkans klassiker hem till sig för fika och en guidad tur.