Kyrknytt

Kyrknytt är en tidning om livsfrågor och kristen tro. Tidningen skickades till alla hushåll i Värmland och Dalsland till och med 2023. Här kan du läsa artiklar från Kyrknytt digitalt.

Det senaste numret kom i november 2023

Tid för ordtvätt – barmhärtighet

Godhet, vad är det? Och vad innebär det att älska sin nästa som sig själv? Biskop Sören Dalevi fortsätter sin guidade tur genom den kristna språkdjungeln med att först reda ut begreppet barmhärtighet.

Arvikapräst fyllde landets kyrkogårdar

Ungefär hälften av Sveriges befolkning besöker en kyrkogård under allhelgonahelgen. Tillsammans med miljontals andra svenskar tänder vi ljus och minns de som gått före oss. Men hur gick det egentligen till när allhelgona blev en viktig folklig tradition i Sverige?

Från fotbollsproffs till psykolog

Richard Magyar bytte elitfotbollens pengar och kändisskap mot en anonym kursbänk. Nu läser han till psykolog och vill hjälpa andra människor att hitta sin plats i livet.

Senast utgivna Kyrknytt

Artiklar publicerade i tidigare nummer av Kyrknytt

Filtrera

Kontakt

Du är alltid välkommen att kommentera, debattera, ställa frågor eller berätta vad du vill läsa om i Kyrknytt.

Kontakta då ansvarig utgivare och redaktör Cecilia Hardestam.

Telefon: 054 -14 15 32
E-post: cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se

Vill du läsa tidningen som PDF?

Alla nummer av Kyrknytt som pdf

Du hittar alla nummer av Kyrknytt som pdf på Karlstads pastorats webbplats.