Utbildningar och arrangemang

Här hittar du utbildningar och andra arrangemang för dig som är förtroendevald, ideellt engagerad eller allmänt intresserad i Karlstads stift.

För alla

Ett uppslagen bok med ett snirkligt snöre som bokmärke.

Kurs: Livsnära predikan och bibeltolkning

Välkommen att delta i en kurs om predikan och bibeltolkning. Kursen hålls under sex heldagar fördelade över hela året, tre dagar på våren och tre på hösten, med start 16 mars.

För förtroendevalda

En person håller i en bok.

Svenska kyrkans plats i samhället

En föreläsningsserie om Svenska kyrkans lära, plats i samhället och vart vi vill styra vår kyrka utifrån vårt uppdrag.

8 juni: Samtal som verktyg

En inspirationsdag med Hanna Broberg, chefsstrateg på Akademikerförbundet SSR och författare till boken Samarbetskontraktet. Ett tillfälle till samtal om samarbetet mellan ordförande och kyrkoherde i frågor om styrning, ledning och samarbete.

16 februari: Utbildning i vardagsstress och hälsa

I denna utbildning får du ta del av författaren till boken vardagsstress och hälsas mångåriga erfarenhet av stressforskning.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Se vad som händer i en kyrka nära dig

I Svenska kyrkans kalender kan du hitta gudstjänster, barnaktiviteter, kyrkkaffe, konserter och andra aktiviteter i en kyrka i din närhet.