- En möjlighet till meningsfullhet, eftertanke och gemenskap.

Vi har alla hamnat i situationer i livet där vi behöver någon som lyssnar. Du behöver inte vara medlem för att ta en kontakt. Du kan ringa direktnumret till Stödlinjen i Täby församling 08-580 035 08 mån-tors kl. 13-16.

Någon att tala med

Om vädret så tillåter har vi utegudstjänst kl. 10 utanför Gribbylunds kapell och S:t Olofs kyrka. Vid dåligt väder flyttas inte gudstjänsten inomhus. Då blir det i stället Söndagsöppet i kyrkan med möjlighet till enskild andakt och ljuständning kl. 10-12. Vi visar hänsyn och håller säkerhetsavstånd både inomhus och utomhus.

Vackert väder på söndag? Då blir det utegudstjänst i Gribbylund och S:t Olof

Här finns facit till korsordet som publicerades i Kyrkfönstret nummer 2. Även själva korsordet finns som pdf-fil.

Korsord och facit

Tisdagar kl. 14 från fyra olika kyrkor, cirka 2-3,5 km. Vi promenerar tillsammans med hänsyn och säkerhetsavstånd även utomhus.

Pilgrimspromenader

Kyrkorna i Täby församling har öppet för enskild andakt med möjlighet till ljuständning varje söndag. Präst finns på plats. Vi visar hänsyn och håller säkerhetsavstånd. Gudstjänst, konserter och verksamhet har uppehåll tills vidare.

Kalendarium för Täby församling

Söndagsöppet i kyrkorna för enskild andakt och ljuständning. Präst finns på plats. Täby kyrka, kl. 11-13. Tibble kyrka, kl. 11-13. Gribbylunds kapell, kl. 10-12. Näsbyparks kyrka, kl. 16-18. S:t Olofs kyrka, kl. 10-12. Vi visar hänsyn och håller säkerhetsavstånd.

Söndagsöppet i kyrkorna

En hälsning

När vi inte kan samlas och njuta av musik live är det tur att Tibble kyrkokör kör digitala körövningar.

Se hälsningen
Här finns beskrivningar i ord och bild av 109 kulturhistoriskt skyddade kyrkor i Stockholms stift, som enligt kulturminneslagen är värda extra skydd.

Låt kyrkorna berätta

Cancelled services, concerts and activities

The services of the parish of Täby and all the parishes in the diocese of Stockholm are cancelled until further notice according to a decision by Bishop Andreas Holmberg. This is due to the continuing propagation of the virus covid-19. Exceptions: Services associated to baptism, wedding and funerals will continue as planned. However, all concerts are cancelled as well as all other activities arranged by the parish of Täby.

Minnesstunden är en viktig avslutning efter en begravning. Täby församling fortsätter att erbjuda begravningsgudstjänster med stort hänsynstagande, men hänvisar till lokala företag i Täby för minnesstunden.

Minnesstunden

– Det som för mig är mest speciellt med Täby kyrka är kopplingen mellan historia och framtid, säger Magdalena Hedman, präst i Täby församling och samordnare i Täby kyrka.

Täby kyrka – historia och framtid på en och samma plats

Svenska gravar är en söktjänst på nätet för att hitta gravsatta runt om i landet. Samtliga gravsatta på Täbys begravningsplatser som kyrkogårdsförvaltningen har kännedom om finns sökbara via tjänsten.

Täby församlings gravregister finns på Svenska gravar