- En möjlighet till meningsfullhet, eftertanke och gemenskap.

Kalendarium för Täby församling

Gudstjänst, musik och annan verksamhet i kyrkorna i Täby församling.

Gudstjänster, Öppen kyrka och verksamhet i början av 2022

Det blir vissa förändringar i gudstjänstfirandet den närmsta tiden. Gudstjänster firas som vanligt i vissa kyrkor och i andra välkomnas till Öppen kyrka. Det är dock uppehåll i de flesta verksamheter fram till 13 februari. Detta på grund av nya restriktioner och allmänna råd.

Täby församling söker kyrkogårdsarbetare för sommaren 2022

Kyrkogårdsarbetare sökes till begravningsplatserna i Täby för säsongsanställning eller sommarjobb.

Täby kyrka stängd för besökare 24/1–28/1 och 31/1–4/2

Det kommer att utföras provtagningar och viss rengöring (borttagande av spindelväv) av kalkmålningarna i Täby kyrka. Detta för att undersöka behovet av en mer omfattande rengöring och metoderna för denna, varför kyrkan måste hållas stängd. Arbetet görs av Stockholms byggnadsantikvarier. Begravningsgudstjänster kommer att äga rum i Stillheten dessa veckor. Gudstjänster och dop sker som vanligt på helgen. Varmt välkommen åter efter den 4 februari!

Kyrkogårdsförvaltningens kontor håller stängt för spontana besök på eftermiddagar en tid framöver, men minst till och med vecka 6.

Välkommen att boka ditt besök via växeln (08-580 035 50) mellan kl. 09.00-15.00. Vi hanterar alla inkommande mejl/brev snabbt och effektivt. Spontana besök kan ske endast förmiddagar kl. 9.00-12.00. Detta med anledning av pandemin och ökad smittspridning, men tyvärr även ökad frånvaro hos medarbetare. Vi hoppas på förståelse och önskar dig varmt välkommen att kontakta oss!

Prästens kläder - frågor & svar

Liturgiska kläder är de kläder som präster, biskopar och diakoner bär under gudstjänsten. Det finns flera olika plagg och tillbehör, varav vissa har en lång tradition från antikens vardagsdräkt. Vad är till exempel alba? Eller stola? Hur används dessa och andra kläder? I text och film berättar Magdalena Hedman allt om prästens kläder.>>

Kulturarvet Svenska kyrkan Täby församling

Det finns mycket att upptäcka om vår historia via kyrkobyggnaderna och dess föremål, som dagligen fyller en funktion för människor som kommer till kyrkan i livets alla skeden>>

Filmen om kyrkoåret

Kyrkoåret är en kalender som utgår från de olika händelser och högtider som på olika sätt firas i kyrkan varje år. I film, text och bild berättar prästen Magdalena Hedman om kyrkoåret och dess betydelse som symbol för livet och vägledning i vardagen.

Framtidsvision - omvärld - uppdrag

Kyrkoherde Michael Öjermo förklarar i fyra korta filmer den inledande visionen i församlingsinstruktionen, som är det nya styrdokument som Täby församling tagit fram.

Diskussioner, aktiviteter, segling, läger och prat om livets stora frågor.