- En möjlighet till meningsfullhet, eftertanke och gemenskap.

Kalendarium för Täby församling

Gudstjänst, musik och annan verksamhet i kyrkorna i Täby församling.

Gudstjänster, Öppen kyrka och verksamhet i början av 2022

Det blir vissa förändringar i gudstjänstfirandet den närmsta tiden. Gudstjänster firas som vanligt i vissa kyrkor och i andra välkomnas till Öppen kyrka. Det är dock uppehåll i de flesta verksamheter under januari. Detta på grund av nya restriktioner och allmänna råd.

Minnesstunder i Täby församlings regi

Brita Schöllin och Anna Jigerius har hand om alla praktiska arrangemang kring minnesstunderna.

Hand, öga. Teckningar och fotografier

Konstutställning av Lars Söderholm, i Lindgården. Välkommen under ordinarie öppettider. Lindgården i Täby kyrkby Kyrkvägen 10, 187 70 Täby

Följ med Dina när hon ska ut på dopsafari

Vad är dopet? Och vad är meningen med det? Se en film om dopet och om Täby församlings olika kyrkor och kapell.

Täby församling söker präster

Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer, vara inkluderande och välkomnande och självständigt driva arbetet utifrån givna ramar. Du har erfarenhet av att undervisa konfirmander, tycker om att åka på läger och är en god ledare. >>

Prästens kläder - frågor & svar

Liturgiska kläder är de kläder som präster, biskopar och diakoner bär under gudstjänsten. Det finns flera olika plagg och tillbehör, varav vissa har en lång tradition från antikens vardagsdräkt. Vad är till exempel alba? Eller stola? Hur används dessa och andra kläder? I text och film berättar Magdalena Hedman allt om prästens kläder.>>

Filmen om kyrkoåret

Kyrkoåret är en kalender som utgår från de olika händelser och högtider som på olika sätt firas i kyrkan varje år. I film, text och bild berättar prästen Magdalena Hedman om kyrkoåret och dess betydelse som symbol för livet och vägledning i vardagen.

Kulturarvet Svenska kyrkan Täby församling

Det finns mycket att upptäcka om vår historia via kyrkobyggnaderna och dess föremål, som dagligen fyller en funktion för människor som kommer till kyrkan i livets alla skeden>>

Framtidsvision - omvärld - uppdrag

Kyrkoherde Michael Öjermo förklarar i fyra korta filmer den inledande visionen i församlingsinstruktionen, som är det nya styrdokument som Täby församling tagit fram.

Böneveckan för kristen enhet 2022

Alla programpunkter för årets bönevecka i Danderyd och Täby (17-23 jan 2022) är tyvärr inställda.

Diskussioner, aktiviteter, segling, läger och prat om livets stora frågor.