Foto: Magnus Aronson/IKON

Dop

Varmt välkommen till dop. Här kan du välja bland lediga tider för dop och boka direkt. Det blir också dop in-dop i Tibble kyrka lördag 16/10.

Att få barn väcker förundran över livets under. Plötsligt är man ansvarig för ett nytt liv och många olika känslor kanske väcks: glädje och oro, bävan och stolthet. Sitt barn vill man förstås ge det bästa – det goda. Det är här dopet kommer in - början på något nytt.

Äntligen dags för dop

Fick dopet skjutas upp på grund av pandemin?
Nu finns möjlighet att träffas i kyrkan med släkt och vänner.
Täby församling följer aktuella rekommendationer gällande covid-19.

passa på att boka nu!

Välj gärna mellan tider i direktbokningen ovan. Vänligen observera att direktbokning på webben än så länge endast gäller Täby kyrka, och är under upparbetning. Samtliga tider finns ännu inte inlagda, utan fylls på efter hand. Önskas ett dop längre fram är det bästa att ta kontakt med bokningen (se telefontider nedan).

Många önskar dop i församlingens andra kyrkor: Gribbylunds kapell, Näsbyparks kyrka, S:t Olofs kyrka eller Tibble kyrka. Ring till bokningen på telefontiderna nedan eller skicka en förfrågan via formuläret nedan för personlig hjälp med bokning i samtliga kyrkor.

I alla kyrkor finns lokaler som kan bokas för dopfest eller dopkaffe. Bilder på lokalerna finns här>>

Direkttelefon till bokningen: 08-580 035 05
Telefontider:
Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Eller mejla till: reception.taby@svenskakyrkan.se

Boka dop i någon av kyrkorna i Täby församling

Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Deltagarantal i kyrkor och samlingssalar

Med reservation för ev. ändringar.

Den 30/9 2021 lyfts pandemirestriktioner (efter besked från Folkhälsomyndigheten) gällande deltagarantal i kyrkorna. En återgång sker till normala förhållanden enligt uppgifter nedan. Vänligen observera att S:t Olofs kyrka och Gribbylunds kapell dock har ett maxantal på 25 personer.

I Täby kyrka finns plats för 250 personer. Vid begravningar ryms högst 160 personer. Eventuellt ytterligare 25 personer på läktaren, men observera att dessa endast är åhörarplatser och att trappan upp är brant och smal.
Begravningskaffe kan bokas i Täby gård för upp till 80 personer.

I Gribbylunds kapell finns plats för 25 personer. Kapellgården har möjlighet till begravningskaffe för upp till 25 personer.

I Näsbyparks kyrka finns plats för 150 personer. I anslutning till kyrkan finns sällskapsrum för begravningskaffe för upp till 50 personer.

I S:t Olofs kyrka finns plats för max 25 personer. Sällskapsrummet kan användas för begravningskaffe för upp till 25 personer.

Tibble kyrka har plats för 350 personer. I sällskapsrummet finns möjlighet till begravningskaffe för upp till 100 personer.

Ceremonibyggnaden Stillheten kan användas med eller utan religiösa symboler. I Stillheten finns plats för cirka 100 personer.

Uppgifterna gäller för närvarande 30/9-31/12 2021, med reservation för ev. ändringar.

Kontakt för Bokning av dop Under telefontiderna

Direkttelefon till bokningen: 08-580 035 05
Telefontider:
Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
reception.taby@svenskakyrkan.se

Adress Tibble församlingsbyggnad Besöksadress: Attundavägen 3, intill Täby Centrum Postadress: Box 208, 183 23 Täby

Lån av dopklänning
Kontakta församlingens bokning för bokning och frågor, tel. 08-580 035 05, öppettider som ovan.

Gud har gett oss dopet för att vi, hur vi än känner det, ska veta att vi tillhör Kristus och kan lita på hans ord.

Gud själv handlar i dopet och därför är det inte beroende av hur vuxna och mogna vi är. Barnen är vår framtid vår oro och vår glädje. Därför ber vi till Gud för våra barn. Låt dem får växa upp i trygghet, frihet och gemenskap med andra. Ge dem en styrka som bär också i livets svåra stunder. Som församling vill vi finnas vid din och din familjs sida i såväl vardag som vid livets stora högtider. Vare sig du är en aktiv kyrkobesökare eller inte är du alltid varmt välkommen till oss. Svenska kyrkan döper barn, men också unga och vuxna.

Om du är medlem i Täby församling får du en inbjudan att döpa ditt barn. Även du som inte tillhör Svenska kyrkan är naturligtvis välkommen att höra av dig.

Dop sker i alla kyrkor inom Täby församling.

Bra att veta om dopet:
· Lokal för dopkaffe på dagtid finns att låna i mån av plats.
· Dopklänning finns att låna. Dopklänningen hämtas samma vecka som barnet ska döpas och återlämnas i början av veckan därpå.
· Barnet får vid dopet ett dopbevis, en dopljusstake och ett dopljus. Dopbarnet får också ett hänge som senare kan tas med hem vid en dopfest.
· Dopet är en glädjehögtid. För att göra det extra festligt kan vi döpa två eller tre barn vid samma tillfälle.
· Ordet ”funt” är latin och betyder källa - vattenkälla.
· Dopet är alltid kostnadsfritt i Svenska kyrkan.

Jag är hos dig, min Gud, som barnet hos sin mamma. Jag är hos dig som fågeln i sitt bo. Jag är hos dig, min Gud. Jag är hos dig, min Gud, när natten börjar komma. Bli kvar hos mig, så har jag lugn och ro.

Sv ps 607