Foto: Magnus Aronson/IKON

Dop

Ett barn har kommit till världen. Varmt välkommen till dop. Här kan du göra en förfrågan om bokning av dop direkt på hemsidan.

Att få barn väcker förundran över livets under. Plötsligt är man ansvarig för ett nytt liv och många olika känslor kanske väcks: glädje och oro, bävan och stolthet. Sitt barn vill man förstås ge det bästa – det goda. Det är här dopet kommer in - början på något nytt.

Äntligen dags för dop

Fick dopet skjutas upp på grund av pandemin?
Nu finns möjlighet att träffas i kyrkan med släkt och vänner.
Täby församling följer de nya rekommendationerna från och med 1 juni.

Ring och boka nu!

Direkttelefon till bokningen: 08-580 035 05
Telefontider:
Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Eller mejla till: reception.taby@svenskakyrkan.se

Det går också bra att ta en kontakt via formuläret här nedan.

Boka dop i någon av kyrkorna i Täby församling

Fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Kontakt för Bokning av dop Under telefontiderna

Direkttelefon till bokningen: 08-580 035 05
Telefontider:
Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
reception.taby@svenskakyrkan.se

Adress Tibble församlingsbyggnad Besöksadress: Attundavägen 3, intill Täby Centrum Postadress: Box 208, 183 23 Täby

Lån av dopklänning
Kontakta församlingens bokning för bokning och frågor, tel. 08-580 035 05, öppettider som ovan.

Gud har gett oss dopet för att vi, hur vi än känner det, ska veta att vi tillhör Kristus och kan lita på hans ord.

Gud själv handlar i dopet och därför är det inte beroende av hur vuxna och mogna vi är. Barnen är vår framtid vår oro och vår glädje. Därför ber vi till Gud för våra barn. Låt dem får växa upp i trygghet, frihet och gemenskap med andra. Ge dem en styrka som bär också i livets svåra stunder. Som församling vill vi finnas vid din och din familjs sida i såväl vardag som vid livets stora högtider. Vare sig du är en aktiv kyrkobesökare eller inte är du alltid varmt välkommen till oss. Svenska kyrkan döper barn, men också unga och vuxna.

Om du är medlem i Täby församling får du en inbjudan att döpa ditt barn. Även du som inte tillhör Svenska kyrkan är naturligtvis välkommen att höra av dig.

Dop sker i alla kyrkor inom Täby församling.

Bra att veta om dopet:
· Lokal för dopkaffe på dagtid finns att låna i mån av plats.
· Dopklänning finns att låna. Dopklänningen hämtas samma vecka som barnet ska döpas och återlämnas i början av veckan därpå.
· Barnet får vid dopet ett dopbevis, en dopljusstake och ett dopljus. Dopbarnet får också ett hänge som senare kan tas med hem vid en dopfest.
· Dopet är en glädjehögtid. För att göra det extra festligt kan vi döpa två eller tre barn vid samma tillfälle.
· Ordet ”funt” är latin och betyder källa - vattenkälla.
· Dopet är alltid kostnadsfritt i Svenska kyrkan.

Jag är hos dig, min Gud, som barnet hos sin mamma. Jag är hos dig som fågeln i sitt bo. Jag är hos dig, min Gud. Jag är hos dig, min Gud, när natten börjar komma. Bli kvar hos mig, så har jag lugn och ro.

Sv ps 607