Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Begravningsplatserna

Kyrkogårdsförvaltningen vårdar och underhåller begravningsplatserna inom Täby kommun

Det är kyrkogårdsförvaltningen i Täby församling som ansvarar för begravningsverksamheten inom Täby kommun.

Det innebär att anordna och underhålla allmänna begravningsplatser för folkbokförda i Täby kommun. Detta gäller alla oavsett trostillhörighet. Täby kommun och Täby församling har samma geografiska gränser.

Huvudmannaskapet består av vård och underhåll av begravningsplatsens och kyrkogårdens allmänna ytor, nyanläggning av begravningsplatser och skötsel av kulturhistoriskt värdefulla gravanordningar eller miljöer.

Begravnings- och fastighetsutskottet i Täby församling är det förtroendevalda organ som har förvaltningsansvaret. Det praktiska ansvaret har Täby kyrkogårds- och fastighetsförvaltning. Uppdraget finansieras via begravningsavgiften.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen Täby
Besökstid: Må-to kl. 9-12 och 13-15, fredagar kl. 9-12
Telefontid: (19/6-18/8) Må-fr kl. 9-12
Marianne Didenbäck
Malou Wikander
e-post
Adress: Krossbacken 43, 187 70 Täby

Högst en månad mellan dödsfall och begravning

Den längsta tillåtna tiden mellan dödsfall och gravsättning eller kremering förkortas till en månad från tidigare två månader. Det beslutade riksdagen i mars 2012. Lagändringen gäller från och med den 1 maj 2012.

Stölder på Täby begravningsplatser

Vi vill göra gravrättsinnehavare och besökare uppmärksamma på att det emellanåt har förekommit stölder på våra begravningsplatser.

Det som försvunnit är bl.a. ljus, gravlyktor, prydnadsföremål och blomplantor från enskilda gravplatser samt bänkar och konstföremål från de gemensamma ytorna.

Vi beklagar verkligen detta. Begravningsplatserna är allmänna platser som ska vara tillgängliga för alla året om. Att bevaka området dygnet runt är tyvärr inte möjligt. Vi hoppas på er förståelse för detta.

Hör gärna av er om ni har några ytterligare frågor, Täby kyrkogårdsförvaltning