Foto: Joakim Carlström/IKON

Bröllop

I vigselgudstjänsten - ditt bröllop - lyfts både kärlekens glädje och ansvar fram. Här kan du välja bland lediga tider för bröllopet och boka direkt.

Dags för kyrkbröllop

Passa på att boka nu!

Välj gärna mellan tider i direktbokningen ovan. Vänligen observera att direktbokning på webben än så länge endast gäller Täby kyrka, och är under upparbetning. Samtliga tider finns ännu inte inlagda, utan fylls på efter hand. Önskas vigsel längre fram är det bästa att ta kontakt med bokningen (se telefontider nedan).

Församlingens andra kyrkor kan också passa bra för bröllop: Gribbylunds kapell, Näsbyparks kyrka, S:t Olofs kyrka eller Tibble kyrka. Ring till bokningen på telefontiderna nedan eller skicka en förfrågan via formuläret nedan för personlig hjälp med bokning i samtliga kyrkor.

Direkttelefon till bokningen: 08-580 035 05
Telefontider:
Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
Eller mejla till: reception.taby@svenskakyrkan.se

Bröllopet kan vara ett sätt att fira ett nytt och gemensamt steg mot framtiden. När två människor gifter sig i kyrkan är det kanske för att visa sin kärlek till varandra och att de vill leva tillsammans inför Gud, människor och sig själva. I kyrkan välsignas paret med sin vilja att leva tillsammans, inneslutna av mångas goda tankar och böner. Den vanligaste dagen för vigsel är lördagar. Du är välkommen att arrangera ditt bröllop i alla kyrkor inom Täby församling. Här finns en länk till bilder som visar hur varje kyrka ser ut invändigt.

För att få intyg om hindersprövning vänder man sig till Skattemyndigheten. Intyget gäller fyra månader.

Bokning av vigsel

Vill du boka vigsel i någon av kyrkorna i Täby församling? Fyll gärna i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig.

Vigsel i en annan församling

Tillhör du Täby församling men vill gifta dig i en kyrka i en annan församling? Då måste du själv kontakta den andra församlingen för bokning. Präst och musiker får du kontakt med i den önskade församlingen. Ingen särskild avgift utgår.  Kontakta också Täby församling för att få de handlingar som behövs för vigseln och för mer information om vad man behöver tänka på. Täby församlings ansvar omfattar endast de vigslar som sker inom församlingen och de kyrkor som finns här.

Bokning av vigsel i kyrkan

Gör en bokningsförfrågan via webbformuläret eller via direkttelefon till bokningen:
Telefontider:

Måndag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13

Tisdag kl. 10-15 med lunchstängt kl. 12-13

Onsdag kl. 13-15

Torsdag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13

Fredag kl. 10-15 med lunchstängt kl 12-13
reception.taby@svenskakyrkan.se

Tibble församlingsbyggnad
Besöksadress: Attundavägen 3,
intill Täby Centrum
Postadress: Box 208, 183 23 Täby

Deltagarantal i kyrkor och samlingssalar

Med reservation för ev. ändringar.

Den 30/9 2021 lyfts pandemirestriktioner (efter besked från Folkhälsomyndigheten) gällande deltagarantal i kyrkorna. En återgång sker till normala förhållanden enligt uppgifter nedan. Vänligen observera att S:t Olofs kyrka och Gribbylunds kapell dock har ett maxantal på 25 personer.

I Täby kyrka finns plats för 250 personer. Vid begravningar ryms högst 160 personer. Eventuellt ytterligare 25 personer på läktaren, men observera att dessa endast är åhörarplatser och att trappan upp är brant och smal.
Begravningskaffe kan bokas i Täby gård för upp till 80 personer.

I Gribbylunds kapell finns plats för 25 personer. Kapellgården har möjlighet till begravningskaffe för upp till 25 personer.

I Näsbyparks kyrka finns plats för 150 personer. I anslutning till kyrkan finns sällskapsrum för begravningskaffe för upp till 50 personer.

I S:t Olofs kyrka finns plats för max 25 personer. Sällskapsrummet kan användas för begravningskaffe för upp till 25 personer.

Tibble kyrka har plats för 350 personer. I sällskapsrummet finns möjlighet till begravningskaffe för upp till 100 personer.

Ceremonibyggnaden Stillheten kan användas med eller utan religiösa symboler. I Stillheten finns plats för cirka 100 personer.

Uppgifterna gäller för närvarande 30/9-31/12 2021, med reservation för ev. ändringar.