Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Bröllop

I vigselgudstjänsten - ditt bröllop - lyfts både kärlekens glädje och ansvar fram. Hela livet finns med. Här kan du göra en förfrågan om bokning av bröllop.

Bröllopet kan vara ett sätt att fira ett nytt och gemensamt steg mot framtiden. När två människor gifter sig i kyrkan är det kanske för att visa sin kärlek till varandra och att de vill leva tillsammans inför Gud, människor och sig själva. I kyrkan välsignas paret med sin vilja att leva tillsammans, inneslutna av mångas goda tankar och böner. Den vanligaste dagen för vigsel är lördagar. Du är välkommen att arrangera ditt bröllop i alla kyrkor inom Täby församling. Här finns en länk till bilder som visar hur varje kyrka ser ut invändigt.

För att få intyg om hindersprövning vänder man sig till Skattemyndigheten. Intyget gäller fyra månader.

Bokning av vigsel

Vill du boka vigsel i någon av kyrkorna i Täby församling? Ring bokningen på telefon 08-580 035 00 (må-fr kl. 9-12 och 13-16), eller fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig.

Vigsel i en annan församling

Tillhör du Täby församling men vill gifta dig i en kyrka i en annan församling? Då måste du själv kontakta den andra församlingen för bokning. Observera att musiker inte ingår vid bröllop i en kyrka i en annan församling. Kontakta också Täby församling för att få de handlingar som behövs för vigseln och för mer information om vad man behöver tänka på. Täby församlings ansvar omfattar endast de vigslar som sker inom församlingen och de kyrkor som finns här.

DET HÄR HÄNDER UNDER EN vigselGUDSTJÄNST. ORDNINGEN FÖR vigselGUDSTJÄNST FINNS ÄVEN ATT LADDA NED OVAN.

Klockringning
Ingångsmusik
(Eventuell extra musik)
Psalm