Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Begravningsgudstjänst

Vad är meningen med livet? Finns det en fortsättning efter döden? Hur kommer man igenom sorg? Andakter, gudstjänster och samtal i samband med död och begravning tar upp dessa frågor.

Alla medlemmar i Svenska kyrkan har rätt till en begravningsgudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning med präst, kyrkomusiker och kyrka. En sådan gudstjänst ingår i kyrkoavgiften. Den som inte är medlem har istället valfri begravningsceremoni.

Den som tillhör Svenska kyrkan och därmed betalar kyrkoavgift behöver inte betala för begravningsgudstjänsten enligt Svenska kyrkans ordning i hemförsamlingen eller i en annan församling. En sådan gudstjänst ingår i kyrkoavgiften.

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades i vår relation och be om försoning för det som brustit mellan oss. Prästen lyser frid över den avlidne och överlåter henne i Guds gemenskap och evig frid.

DET HÄR HÄNDER UNDER EN BEGRAVNINGSGUDSTJÄNST. ORDNINGEN FÖR BEGRAVNINGSGUDSTJÄNST FINNS ÄVEN ATT LADDA NED OVAN.

Klockringning
Inledningsmusik
(Eventuell extra musik)
Psalm
Griftetal
Överlåtelsen
Bibelläsning
(Psalm / musik)
(Alternativ plats för avskedstagande)
Förbön (läst eller sjungen)
Vår fader
(Psalm/musik)
Avskedstagande (under stilla musik eller valt stycke)
(Psalm/musik)
Slutbön
Välsignelsen
(Eventuell extra musik)
Psalm
Avslutningsmusik

har du frågor om begravning i kyrkan?

Direkttelefon till receptionen:
Telefontider: Mån-fr. kl. 9-12