Foto: Johannes Frandsen/IKON

Begravning

I saknaden efter en död anhörig eller vän kan det även finnas tacksamhet över det liv som varit. Här kan du göra en förfrågan om bokning av begravning.

Om du behöver stöd i din sorg är du varmt välkommen att ringa församlingens präster eller diakoner via receptionen 08-580 035 00.

Du kan alltid kontakta jourhavande präst för att få hjälp i din sorg, Ring 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan, öppet alla dagar 21.00-06.00.

Kontakta församlingen

Det är viktigt att snart ta kontakt med den församling den avlidne tillhörde och anmäla dödsfallet och önskan om begravning. Detta kan man göra själv via Täby församlings reception eller få hjälp med hos en begravningsbyrå. Då kan man planera och boka datum för begravningsgudstjänsten tillsammans.

Gäller det Täby församling är du välkommen att kontakta receptionen 08-580 035 00, eller använda nedanstående formulär.

Telefontider för bokning och reception, se nedan.

Växel för vidarekoppling
08-580 035 00
Måndag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Tisdag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Fredag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)

Direkttelefon till bokning av dop, vigsel och begravning samt lokaluthyrning.
08-580 035 05
Telefon- och besökstider bokning och reception
Måndag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Tisdag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Onsdag kl. 13-15
Torsdag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Fredag kl. 10-15 (lunchstängt kl. 12-13)
Besöksadress till receptionen är Tibble kyrka, Attundavägen 3.

E-post för kontakt med Täby församling
e-post - tabyforsamling@svenskakyrkan.se

Leveransadress Täby församling/Tibble kyrka
Attundavägen 3, 183 34 Täby
Postadress: Box 208 183 23 TÄBY

08-580 035 09

Vill du boka begravning i någon av kyrkorna i Täby församling? Ring bokningen på telefon 08-580 035 00 (må-fr kl. 9-12 och 13-16), eller fyll i nedanstående formulär, så kontaktar vi dig.

Alla medlemmar i Svenska kyrkan har rätt till en begravningsgudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning med präst, kyrkomusiker och kyrka. En sådan gudstjänst ingår i kyrkoavgiften. Den som inte är medlem har istället valfri begravningsceremoni.

Den som tillhör Svenska kyrkan och därmed betalar kyrkoavgift behöver inte betala för begravningsgudstjänsten enligt Svenska kyrkans ordning i hemförsamlingen eller i en annan församling. En sådan gudstjänst ingår i kyrkoavgiften.

Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked. Den kan bli en akt av kärlek till den avlidne. Där kan vi tacka för vad den döde givit oss. Vi kan be om förlåtelse för det som inte blev som vi hoppades i vår relation och be om försoning för det som brustit mellan oss. Prästen lyser frid över den avlidne och överlåter henne i Guds gemenskap och evig frid.

DET HÄR HÄNDER UNDER EN BEGRAVNINGSGUDSTJÄNST. ORDNINGEN FÖR BEGRAVNINGSGUDSTJÄNST FINNS ÄVEN ATT LADDA NED OVAN.

Klockringning
Inledningsmusik
(Eventuell extra musik)
Psalm