Teater för skolan

Tyvärr måste utomhusföreställningarna ställas in på grund av nya restriktioner gällande coronapandemin. Nu finns det en filmad version av föreställningen att se.

På grund av nya restriktioner för att begränsa smittspridningen av covid-19 blev vi tvungna att ställa in vandringsföreställningen ”Upptäck julen”.

Men här kan ni se en filmad version av föreställningen. Skriv gärna till oss och berätta vad ni tyckte om den eller om ni har några frågor.

Välkommen att mejla oss här! >>

Vi hoppas att vi snart får spela teater för er igen. God jul!

Det är fortfarande osäkert vad gäller vårens teaterföreställningar. Det fanns förhoppningar om att kunna ge ett besked så snart som möjligt, men under rådande omständigheter är det tyvärr tveksamt om det kan blir några föreställningar under vårterminen.

Föreställningen ”Noa”, som skulle haft premiär i slutet av januari, är dessvärre inställd.

Under vårterminerna brukar följande föreställningar spelas:

• ”Noa” för åk 2. Tema: förlåtelse
  • ”Nästan Himlen” för åk 4-5. Tema: påsken.
  • ”Skapelsen” för åk 1. Tema: naturens rikedom och vår miljö.

Mer information kommer så fort det finns nya besked.

Ta hand om er!

Vägen genom skogen för årskurs 3

Foto: Christina Dagberger

Här nedan finns en kort hälsning från Pling von Plong på videolänk.

Våra teaterföreställningar är i enlighet med läroplanen

Teater som utbildning

Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.
Flera av våra föreställningar bygger direkt på julens och påskens starka berättelser samt andra kända skildringar ur Bibeln. Några av föreställningarna bygger på texter som är gemensamma både för kristendomen, judendomen och islam. Tidlösa och viktiga värderingar sätts in i nya och moderna sammanhang.

Teater som kulturform

Ur läroplanen: I mötet med olika typer av texter, scenkonst och annat estetiskt berättande ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sitt språk, den egna identiteten och sin förståelse för omvärlden.
I våra föreställningar blandar vi olika uttrycksformer som rörelse, musik och teater. Detta kan beröra barnens fantasi och känslor samt stimulerar deras kreativitet. När vi lever oss in i andras historier ökar vår förståelse för omvärlden och oss själva. Genom att våra föreställningar vänder sig till skolklasser får alla barn möjlighet att se teater trots olika bakgrund och olika kulturerfarenheter.

Teater som berör livsfrågor

Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
Varje föreställning avslutas med frågestund. Barnen får möjlighet att sätta ord på sina egna tankar, lyssna på andra och knyta ihop föreställningens innehåll med sina egna liv. I dialogen med barnen försöker vi alltid beröra det goda och det svåra i livet som lär oss att leva som människa och medmänniska.

Teater för skolan

Kostnad:
Föreställningarna är gratis och finansieras av kyrkoavgiften

Plats:
Täbysalen Tibble församlingsbyggnad (vid Täby centrum)

Föreställningarna är 60 min inklusive frågestund.

Var gärna på plats 15 minuter innan.

Medhavd matsäck går bra att äta i våra lokaler före eller efter föreställningen.

Våra teatervärdar tar hand om er när ni kommer.

Välkommen!