Teater för skolan

Nu bjuder vi in till vandringsföreställningar utomhus för förskoleklasser på tre platser i Täby.

Nyhet! Vandringsföreställning utomhus för förskoleklasser.

Under december brukar vi bjuda in förskoleklasserna i Täby till teaterföreställningen ”Ett barn föds”. I år kan vi tyvärr inte spela föreställningarna på vanligt sätt, p.g.a. covid-19. Men vi är glada att istället kunna bjuda in förskoleklasserna i Täby till ...

Upptäck julen

- en vandringsföreställning om traditioner vid advent och jul.

Varför hänger man ofta upp hjärtan, änglar och stjärnor till jul? Välkomna på en upptäcktsfärd med sång, musik, rörelser och berättelser, där barnen själva får delta. Föreställningen vänder sig till förskolor och förskoleklasser i Täby, för barn i åldern cirka 3-6 år.

Ni behöver boka gratisbiljetter genom vårt digitala system. Länk finns längre ned på denna sida.

Våra föreställningar är populära och blir snabbt fullbokade.

Hela vandringsföreställningen är utomhus, i alla väder, och kommer spelas på 3 olika platser i Täby. Vi kommer endast ta emot en enskild barngrupp eller klass per föreställning p.g.a. covid-19.

Det kommer finnas möjlighet att sitta under tak och äta frukt innan eller efter föreställningen liksom att gå in på toaletten.

Speltid ca 20-25 minuter.

Föreställningar

11 dec kl. 9:30

15 dec kl. 9:30 och kl. 10:15

16 dec kl. 9:30 och kl. 10:15

Mejla oss gärna om ni har några frågor >>

Vi ställer om teaterverksamheten i Täby församling p.g.a. covid-19

Tack så jättemycket till alla som hört av sig och berättat hur situationen ser ut på er skola.

Vägen genom skogen för årskurs 3

Foto: Christina Dagberger

Föreställningen Vägen genom skogen för årskurs 3 är tyvärr inställd i höst p.g.a. covid-19.

Föreställningen bygger på Bibelns berättelse om den barmhärtige samariern. Vägen genom skogen är förlagd i medeltida miljö och publiken får träffa teaterdirektören och skådespelaren Pling von Plong som bara tänker på sig själv. Men Plings hjärta tröttnar på teaterdirektörens attityd och säger ifrån. I föreställningen försöker vi ta reda på vad en god medmänniska är.

För er i åk. 3 har vi tagit fram skolmaterial utifrån pjäsens tema som ni kan använda och arbeta vidare med i skolan.

Mejla oss så skickar vi skolmaterialet till er.

Här nedan finns en kort hälsning från Pling von Plong på videolänk.

Vårterminen 2021

Information om vårens föreställningar kommer i slutet av hösten 2020.

Våra teaterföreställningar är i enlighet med läroplanen

Teater som utbildning

Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innebörd samt några av de vanligaste psalmerna.
Flera av våra föreställningar bygger direkt på julens och påskens starka berättelser samt andra kända skildringar ur Bibeln. Några av föreställningarna bygger på texter som är gemensamma både för kristendomen, judendomen och islam. Tidlösa och viktiga värderingar sätts in i nya och moderna sammanhang.

Teater som kulturform

Ur läroplanen: I mötet med olika typer av texter, scenkonst och annat estetiskt berättande ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sitt språk, den egna identiteten och sin förståelse för omvärlden.
I våra föreställningar blandar vi olika uttrycksformer som rörelse, musik och teater. Detta kan beröra barnens fantasi och känslor samt stimulerar deras kreativitet. När vi lever oss in i andras historier ökar vår förståelse för omvärlden och oss själva. Genom att våra föreställningar vänder sig till skolklasser får alla barn möjlighet att se teater trots olika bakgrund och olika kulturerfarenheter.

Teater som berör livsfrågor

Ur läroplanen: Undervisningen ska behandla livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
Varje föreställning avslutas med frågestund. Barnen får möjlighet att sätta ord på sina egna tankar, lyssna på andra och knyta ihop föreställningens innehåll med sina egna liv. I dialogen med barnen försöker vi alltid beröra det goda och det svåra i livet som lär oss att leva som människa och medmänniska.

Teater för skolan

Kostnad:
Föreställningarna är gratis och finansieras av kyrkoavgiften

Plats:
Täbysalen Tibble församlingsbyggnad (vid Täby centrum)

Föreställningarna är 60 min inklusive frågestund.

Var gärna på plats 15 minuter innan.

Medhavd matsäck går bra att äta i våra lokaler före eller efter föreställningen.

Våra teatervärdar tar hand om er när ni kommer.

Välkommen!