Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Kyrkor och kapell

Kyrkorna är från olika tidsepoker och har alla sin egen historia och tillkomst. Läs om kyrkorna och se bilder från golv till tak.

Täby församling omfattar samma geografiska område som Täby kommun.
Inom församlingen finns fyra kyrkor och ett kapell samt en ceremonibyggnad: Täby kyrka, Gribbylunds kapell, Näsbyparks kyrka, S:t Olofs kyrka och Tibble kyrka. För begravningsceremonier finns Eviga Ljusets kapell samt Stillheten.

Kyrkorna är från olika tidsepoker och har alla sin egen historia och tillkomst. Täby kyrka är en medeltidskyrka från 1100-talet, Gribbylunds kapell ett gammalt allianskapell, Näsbyparks kyrka tillkom genom att boende i Näsbypark engagerade sig, S:t Olofs kyrka är flyttad till Viggbyholm från S:t Görans församling och Tibble kyrka är ett modernt församlingscentrum. Eviga ljusets kapell kan används för kyrkliga eller borgerliga begravningar eller för alla som har en annan tro. Stillheten är en ceremonibyggnad utan religiösa symboler.

Täby församling ansvarar för allt underhåll av kyrkor och kapell inom församlingen.

Täby kyrka
I Täby kyrka finns plats för 250 personer. Begravningskaffe kan bokas i Täby gård för upp till 80 personer.

Gribbylunds kapell
I Gribbylunds kapell finns plats för 60 personer. Kapellgården har möjlighet till begravningskaffe för upp till 40 personer.

Näsbyparks kyrka
I Näsbyparks kyrka finns plats för 150 personer. I anslutning till kyrkan finns sällskapsrum för begravningskaffe för upp till 50 personer.

S:t Olofs kyrka
I S:t Olofs kyrka finns plats för 120-140 personer. Sällskapsrummet kan användas för begravningskaffe för upp till 40 personer.

Tibble kyrka
Tibble kyrka harplats för 350 personer.
I sällskapsrummet finns möjlighet till begravningskaffe för upp till 100 personer.

Eviga ljusets kapell
Eviga ljusets kapell kan användas för begravningar helt utan eller med valfria religösa symboler. I Eviga ljusets kapell finns plats för 30-40 personer.

Stillheten
Ceremonibyggnaden Stillheten har inga religiösa symboler.
I Stillheten finns plats för cirka 100 personer.

Telefon 08-580 035 00
Telefontider:
Må-fr kl. kl. 9-12 och 13-16. Lunch kl. 12-13.

e-post
Fax 08-580 035 09