Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Diakoni - kyrkans sociala arbete

I Täby församlings diakonala arbete står människan och människans livsvillkor i centrum. Vår ambition är att hjälpa människor att se sina möjligheter och ge stöd såväl individuellt som i grupp.

Själavård

I olika situationer och skeden i livet kan man behöva någon att tala med. Vi erbjuder själavård och enskilda samtal. Vi har tystnadsplikt.

Kontakta någon av församlingens diakoner via Täby församlings växel tel. 580 035 00. Telefontid: Tisdagar och torsdagar kl. 10-11.30.

Inom Täby församling finns också Dagens präst som nås via växeln, tel. 08- 580 035 00.

Alla dagar kl. 21-06 finns möjlighet att kontakta Jourhavande präst. Här kan du läsa mer om hur du kan kontakta Jourhavande präst >>

Samtal om sorg

När vi förlorar någon som står oss nära förändras livet.
Täby församling erbjuder
- Samtalsgrupper för den som förlorat en närstående
- Samtals- och stödgrupper för barn och ungdomar som förlorat en närstående (föräldrar eller syskon)
- Enskilda samtal med diakon eller präst
Kontakt: Åsa Isheden, präst och samordnare för Samtal om sorg, tel. 08-580 036 17.

Äldreboende

Besöksgruppen hjälper till vid olika äldreboenden inom församlingen. Besöksgrupp och präster finns på Attundagården, Broby gård, Kullagränd, Lyktan, Höstfibblan, Allégården och Ångaren. Vi erbjuder andakt, själa-vård/enskilda samtal och besök. Vi finns också till för anhöriga/närstående.

Byle gård

Byle Gård bedriver vård för patienter med behov av avancerad och palliativ (lindrande) vård. Vården utförs på uppdrag av Stockholms läns landsting och bygger på en helhetssyn där hänsyn tas till patienters och närståendes olika behov. Präst finns tillgänglig tisdag eftermiddag. Andakt firas varje tisdag 14.30.

Öppet hus

Öppet hus är det måndag till onsdag i Tibble kyrka då portarna slås upp till slöjdlokal, systuga, snickeri och smedja. Hit kan alla vardagslediga komma, unga och gamla, kvinnor och män. Här kan man vara flitig - om man vill - eller göra ingenting förutom att bara vara i en positiv och otvungen atmosfär. Ingen föranmälan. Kom och pröva en ny gemenskap!
Tibble kyrka månd-onsd kl. 12-15. kontakt: Cristina Karlsson tel. 580 036 56.
Snickeriet har vanligtvis öppet månd-torsd kl. 9-14.
Näsbyparks kyrka öppet måndagar kl. 11-15. Kontakt: Ann Nelstrand, tel. 580 036 22.
Verksamheten har uppehåll under sommaren.

Bli volontär - alla behövs

Det är tillsammans, med våra olika erfarenheter och talanger vi gestaltar kyrkan i Täby. Här finns det många sammanhang och mötesplatser där du som volontär kan bidra med dig och ditt kunnande. Det du vill dela med dig av kan handla om yrkeskunnande eller annan kompetens som du vill ge lite av på din fritid – och det kan handla om att ge av din tid till dina medmänniskor. Som volontär ingår du i en gemenskap, du får en introduktion om församlingen och volontärskapet och du får en person som du kan vända dig till, en handledare.

Kyrkogårdsbuss

Täby församling erbjuder gratis resa med buss till och från begravningsplatserna i Täby en gång i månaden under sommarhalvåret samt på Alla helgons dag. På Täby gård serveras kaffe eller te till självkostnadspris i samband med kyrkogårdsturen. Kontakt: Ann Nelstrand, tel. 580 036 22.

Mötesplatsen Oasen

Runt 20 personer per dag besöker Oasen på nedre plan i Tibble kyrka vid Täby Centrum. Varje vardagsmorgon vid 7-tiden öppnar Oasens personal och volontärer dörrarna till en förmiddag med kaffe/saft, smörgåsar och samvaro med samtal och gemenskap. Man även få hjälp med varma kläder och skor. Oasen håller öppet måndag-fredag kl. 7-10. Verksamheten finansieras av medlemsavgifter, gåvor och bidrag från organiationen Hela människan.

Diakonin har många som söker hjälp

För att göra det lättare att nå en diakon har vi nu två telefontider i veckan då det alltid finns en diakon till hands som kan ta emot ditt samtal.

Välkommen att ringa via Täby församlings växel 08-580 035 00
varje tisdag och torsdag kl. 10-11.30.

Elisabeth  Hjalmarsson

Elisabeth Hjalmarsson