Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Diakoni - kyrkans sociala arbete

I Täby församlings diakonala arbete står människan och människans livsvillkor i centrum. Vår ambition är att hjälpa människor att se sina möjligheter och ge stöd såväl individuellt som i grupp.

Stödsamtal - Råd och stöd

I olika situationer och skeden i livet kan man behöva någon att tala med. Vi har tystnadsplikt.

Kontakta någon av församlingens diakoner via Täby församlings växel tel. 580 035 00. Telefontid: Tisdagar och torsdagar kl. 10-11.30.

Inom Täby församling finns också Dagens präst som nås via växeln, tel. 08-580 035 00.

Alla dagar kl. 21-06 finns möjlighet att kontakta Jourhavande präst. Här kan du läsa mer om hur du kan kontakta Jourhavande präst >>

Samtal om sorg

När vi förlorar någon som står oss nära förändras livet.
Täby församling erbjuder
- Samtalsgrupper för den som förlorat en närstående
- Samtals- och stödgrupper för barn och ungdomar som förlorat en närstående (föräldrar eller syskon)
- Enskilda samtal med diakon eller präst

Äldreboende

Medarbetare från församlingen finns på Attundagården, Broby gård, Kullagränd, Lyktan, Höstfibblan, Allégården, Silverpark och Ångaren. Vi erbjuder andakt, själavård/enskilda samtal och besök. Vi finns också till för anhöriga/närstående.

Täby församlings närvaro på Byle gård

På Byle Gård bedrivs vård för patienter med behov av avancerad och palliativ (lindrande) vård. Diakon från församlingen finns på plats en eftermiddag i veckan. Andakt firas varje tisdag 14.30.

Oasen -  för människor i utsatthet

Runt 20 personer per dag besöker Oasen på nedre plan i Tibble kyrka vid Täby Centrum. Varje vardagsmorgon vid 7-tiden öppnar Oasens personal och volontärer dörrarna till en förmiddag med kaffe/saft, smörgåsar och samvaro med samtal och gemenskap. Man även få hjälp med varma kläder och skor. Oasen håller öppet måndag-fredag kl. 7-10. Verksamheten finansieras av medlemsavgifter, gåvor och bidrag från organiationen Hela människan.

Diakonin har många som söker hjälp

För att göra det lättare att nå en diakon har vi två telefontider i veckan då det alltid finns en diakon till hands som kan ta emot ditt samtal.

Välkommen att ringa via Täby församlings växel 08-580 035 00
varje tisdag och torsdag kl. 10-11.30.

Elisabeth  Hjalmarsson

Elisabeth Hjalmarsson