Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling Webbplats

Kyrkoherden

Michael Öjermo är församlingens främste företrädare. Läs mer om honom och anmäl dig till hans veckobrev.

Bilder från välkomstmässan söndag 21 maj 2017 för kyrkoherde Michael Öjermo - från förberedelser till avslutning.

Michael Öjermo är sedan mars 2017 kyrkoherde i Täby församling.

– Jag tycker om att arbeta och att få spänna krafterna mot en riktigt omfattande arbetsuppgift, säger Michael Öjermo. Att vara kyrkoherde innebär ett stort ansvar.  Jag ser det som centralt i min uppgift att vara en god arbetsgivare för så många anställda som det är i Täby församling. Det är också väldigt roligt att vara chef när man tillsammans med medarbetarna hittar inspiration och kraft i det dagliga arbetet. Det kommer att bli en spännande uppgift att tillsammans med förtroendevalda ange riktningen för arbetet i Täby församling.

Michael Öjermo har varit kyrkoherde i Tyresö församling sedan 2010. Han prästvigdes 1988 i Strängnäs stift efter en femårig prästutbildning vid Johannelunds teologiska högskola och Uppsala universitet.

Sedan prästvigningen har Michael Öjermo varit församlingspräst i Turinge-Taxinge församling, stiftsadjunkt för rekrytering i Strängnäs stift och kyrkoherde i Kista församling, Stockholms stift innan han började i Tyresö.

Michael Öjermo har tagit en Master of leadership vid Lärarhögskolan i Uppsala, efter studier i ledarskap och organisation. Han är också Doctor in Ministry of Preaching vid The Lutheran School of Theology at Chicago.

Anmäl dig till Kyrkoherdens veckobrev

Du får nyheter om vad som händer i Täby församling och en inblick i kyrkoherdens olika uppdrag. Länk till anmälningsformulär