Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kyrkoherden

Michael Öjermo är församlingens främste företrädare. Läs mer om honom och anmäl dig till hans veckobrev.

Michael Öjermo är präst och kyrkoherde i Täby församling och därmed chef för all verksamhet. Kyrkoherden är också ledamot i kyrkorådet, som är församlingens styrelse.

Mellantiden

Arbetar man i en församling som jag gör är det ungefär som att arbeta på en teater. Dagtid pågår full verksamhet. Sen kommer en mellantid på sen eftermiddag. De som varit i farten under dagen går hemåt. Andra tillkommer. Sen börjar kvällen. Ungefär som när man tömmer en teater framåt eftermiddagen med för att under några timmar ha en mellantid innan kvällens föreställning.
På kvällen kommer körsångare som ska repetera, konfirmander som ska på konfirmandpass, unga ledare som ska på utbildning, förtroendevalda som ska på sammanträde och så vidare i all oändlighet.

Januari och februari är också lite av en mellantid i kyrkans liv. Julen, nyåret och trettondehelgen är över. Nu väntar några veckor av mellantid innan vi når fram till askonsdagen och förberedelserna för påsken, kyrkans största högtid. Under den här tiden laddar vi också upp för alla läger som vi har med konfirmander och unga ledare i sommar.

Som vanligt firar vi gudstjänst varje söndag i våra fem kyrkor i Täby församling och naturligtvis pågår samtal och planering inför dop och begravningar. Vigslar är ofta säsongsvara som vi har gott om sommartid, men inte så ofta under övriga delar av året.

Så även om vi befinner oss i en mellantid så händer det saker i Täby församling.

Väl mött!

Michael Öjermo prästvigdes 1988 i Strängnäs stift efter en femårig prästutbildning vid Johannelunds teologiska högskola och Uppsala universitet.

Sedan prästvigningen har Michael Öjermo varit församlingspräst i Turinge-Taxinge församling, stiftsadjunkt för rekrytering i Strängnäs stift och kyrkoherde i Kista församling och Tyresö församling.

Michael Öjermo har tagit en Master of leadership vid Lärarhögskolan i Uppsala, efter studier i ledarskap och organisation. Han är också Doctor in Ministry of Preaching vid The Lutheran School of Theology at Chicago.