Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kyrkoherden

Michael Öjermo är församlingens främste företrädare. Läs mer om honom och anmäl dig till hans veckobrev.

Michael Öjermo är sedan mars 2017 kyrkoherde i Täby församling.

– Jag tycker om att arbeta och att få spänna krafterna mot en riktigt omfattande arbetsuppgift, säger Michael Öjermo. Att vara kyrkoherde innebär ett stort ansvar.  Jag ser det som centralt i min uppgift att vara en god arbetsgivare för så många anställda som det är i Täby församling. Det är också väldigt roligt att vara chef när man tillsammans med medarbetarna hittar inspiration och kraft i det dagliga arbetet. Det är en spännande uppgift att tillsammans med förtroendevalda ange riktningen för arbetet i Täby församling.

Michael Öjermo har varit kyrkoherde i Tyresö församling sedan 2010. Han prästvigdes 1988 i Strängnäs stift efter en femårig prästutbildning vid Johannelunds teologiska högskola och Uppsala universitet.

Sedan prästvigningen har Michael Öjermo varit församlingspräst i Turinge-Taxinge församling, stiftsadjunkt för rekrytering i Strängnäs stift och kyrkoherde i Kista församling, Stockholms stift innan han började i Tyresö.

Michael Öjermo har tagit en Master of leadership vid Lärarhögskolan i Uppsala, efter studier i ledarskap och organisation. Han är också Doctor in Ministry of Preaching vid The Lutheran School of Theology at Chicago.