Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Kyrkoherden

Michael Öjermo är församlingens främste företrädare. Läs mer om honom och anmäl dig till hans veckobrev.

Michael Öjermo är präst och kyrkoherde i Täby församling och därmed chef för all verksamhet. Kyrkoherden är också ledamot i kyrkorådet, som är församlingens styrelse.

- I sommar har jag varit konfirmandpräst på ett av våra stora läger på församlingsgården Karlberg, säger Michael Öjermo. Totalt 84 konfirmander och unga ledare tillbringade två veckor tillsammans.

- Konfirmandarbetet i Täby är stort och viktigt. Det är verkligen roligt att få umgås med, fira gudstjänst med och lära känna så många ungdomar och ta del av deras liv och funderingar. Att vi får både föräldrarnas och ungdomarnas förtroende är en gåva till Täby församling.

- Somrarna är fyllda av konfirmandarbete i vår församling, säger Michael Öjermo. Förutom fem läger på Karlberg har vi läger både på Fårö och i Åre. Nästan varje helg firas stora konfirmationsmässor i Tibble kyrka. Ungdomarna predikar och vi ber för var och en av dessa unga människor med händers påläggande och med bön om den helige Andes närvaro i deras liv. Det är stort!

Michael Öjermo prästvigdes 1988 i Strängnäs stift efter en femårig prästutbildning vid Johannelunds teologiska högskola och Uppsala universitet.

Sedan prästvigningen har Michael Öjermo varit församlingspräst i Turinge-Taxinge församling, stiftsadjunkt för rekrytering i Strängnäs stift och kyrkoherde i Kista församling och Tyresö församling.

Michael Öjermo har tagit en Master of leadership vid Lärarhögskolan i Uppsala, efter studier i ledarskap och organisation. Han är också Doctor in Ministry of Preaching vid The Lutheran School of Theology at Chicago.