När Roslagsbanan anlades i början av 1900-talet, växte flera stationssamhällen upp intill den. Ett sådant samhälle är Roslags Näsby, som ligger i Täby församlings södra del. Så byggdes villastaden Näsbypark och invånarna önskade sig en egen kyrka. Man tyckte att det var långt till sockenkyrkan. Pengar till en kyrka skänktes redan 1912 av ägaren till Näsby slott, Carl Robert Lamm. Men det kom att dröja nära 70 år innan bygget kom i gång. Under tiden har församlingen haft flera provisoriska lokaler i området. I början av 1970-talet förvärvades en villa på Djursholmsvägen och några år senare fick man byggnadslov för en kyrka på tomten.
Arkitekten Rolf Bergh fick i uppdrag att samordna den befintliga villan, som används för församlingsverksamhet, med en ny kyrkobyggnad. Kyrkan och villan fick en gemensam entré, som både åtskiljer och förenar byggnadskropparna. Själva kyrkorummet är av studiotyp; ett rum, som Rolf Bergh utvecklat sedan 1950-talet i nära samarbete med Olof Hartman i Sigtuna. Typen bygger på centralkyrkans idé om närhet, att man samlas i "en naturlig gemenskap", som arkitekten uttrycker det, kring altaret och rummets kultmöbler. Därför är bl. a. stolarna placerade i cirkelform.
Såväl kyrkorum som inredning är av ljust trä. Altare, dopfunt och predikstol har ritats av Rolf Bergh. Bakom altaret hänger ett kors av Olle Aldrin mot en gobeläng, som är vävd av konstnären Karin Walde.
Invigd: 1980 ARKITEKT Rolf Bergh
Sevärdheter: Altarkors av Olle Aldrin
Orgel: Walter Thür Orgelbyggen, Torshälla, 1981, 14 stämmor
Adress: Djursholmsvägen 59, Täby
Texten är hämtad ur Kyrkguiden - vägledning till kyrkorna i Stockholms Stift