Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Finskspråkigt

Läs mer om Sverigefinsk verksamhet i Täby församling

Lisätietoa Ruotsin kirkosta saat Tukholman hiippakunnan suomenkielisiltä verkkosivuilta, www.ruotsinkirkko.se/tukholma

Mer information om Svenska kyrkan får du på Stockholms stifts finskspråkiga webbplats, www.ruotsinkirkko.se/tukholma

Ruotsin kirkon suomenkielinen palveleva puhelin päivystää joka ilta kello 21-24 numerossa 020 26 25 00! Voit soittaa nimettömästi. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus.

Svenska kyrkans finska telejour har öppet varje kväll kl 21-24 på numret 020-26 25 00! Du kan ringa anonymt. Samtalstjänstens jourhavande har tystnadsplikt.

Kuulutko kirkkoon?

Oletko varma että kuulut kirkkoon? Monille ruotsinsuomalasille tulee järkytyksenä kun omainen kuolee ja pappia varatessa ilmoitetaan että henkilö ei kuulunutkaan kirkkoon.
Syitä voi olla monia miksi ruotsinsuomalainen ei kuulu kirkkoon. Toiset ottavat päätöksen esim. uskonnollisista, ekonomisista tai henkilökohtaisista syistä . Moni ruotsinsuomalainen kuitenkin luulee kuuluvansa kirkkoon, mutta näin ei aina ole asia. Siksipä kehotankin sinua ottamaan selvää tästä asiasta joko katsomalla veroilmoituksesta tai ottamalla yhteyttä seurakuntaan. En usko että taivaan porteilla jäsenkirjoja kysellään, mutta omaisille voi hautajaislasku olla raskas ekonominen taakka. (tällä hetkellä hautausmaksu on 15 000 kr). Soita puhelinnumeroon 08-580 035 00, ja tarkista asia.

Tillhör du Svenska kyrkan?

Är du säker på att du tillhör Svenska kyrkan? Många sverigefinländare i Täby får en obehaglig överraskning när anhöriga dör och de vid kontakten med kyrkan får reda på att den avlidne inte tillhörde Svenska kyrkan. (Kostnaden för en begravning blir då 15 000 kr).
Varför Sverigefinländare inte tillhör kyrkan kan bero på många olika anledningar, men tyvärr finns det många som tror att de tillhör kyrkan, men inte gör det. Därför uppmanar jag dig att ta reda på detta. Informationen finns i din skattedeklaration. Om du är osäker om saken, kan du ringa till församlingen och fråga. Ring 08-580 035 00.