Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Stillheten

Modern ceremonibyggnad på Södra begravningsplatsen

Ceremonibyggnaden Stillheten är belägen på Södra begravningsplatsen och invigdes hösten 2009. Det är en ceremonibyggnad utan religiösa symboler.

Stillheten kan bokas för alla former av förrättningar, till exempel borgerliga begravningar, begravningar enligt Svenska kyrkans ordning eller enligt valfri tro.

Konstverken som finns på begravningsplatsen är gjorda av formgivaren Annie Winblad Jakubowski. Temat för utsmyckningen är fågeln, en symbol för själen.

Hitta till Stillheten

Stillheten ligger på Södra begravningsplatsen. Adressen är Södra Stillhetens väg 1 (från och med juli 2016).
Kör till Täby kyrka och följ därefter hänvisningsskyltarna.

Södra Stillhetens väg 1 finns nu sökbar på både Eniro och Hitta.

Karta >>

Vägbeskrivning till Stillheten

Vägbeskrivning med bil från norrortsleden till Södra begravningsplatsen och Ceremonibyggnaden Stillheten, Södra Stillhetens väg 1.

Tag av vid trafikplats Täby kyrkby
Sväng av mot Täby kyrkby.
Kör cirka en kilometer.
Vid rondellen vid Täby kyrka, sväng vänster.
Täby kyrka är på vänster sida.
Kör förbi kyrkan.
Eviga Ljusets kapell är på din högra sida, kör förbi det.
Vid T-korsningen mellan Krossbacken och Kyrkvägen, är det en ljus betongmur med texten:
Täby Begravningsplats och Stillheten.
Åk rakt fram in igenom muröppningen och åk på Stillhetens väg.
Vid nästa T-korsning tag vänster på Södra Stillhetens väg.
Parkeringsplats finns efter 200 m till vänster.
Rakt fram finns Stillheten ceremonibyggnad.

Karta >>