Foto: Alex & Martin/IKON

Konserter

Program för musikevenemang, digitala och fysiska konserter i Täby församlings kyrkor. Se även digitala minikonserter här.

Med reservation för ev. ändringar.

Musik på en kudde - orgelmeditation

Nyhet! Orgelmeditation Ge dig själv en paus och tid för egen reflektion. Vila i kyrkbänken till stämningsfull musik. Tisdagar ojämna veckor kl. 17 i Tibble kyrka, programmet är cirka 30 minuter långt och har fri entré. Välkommen!

Under terminerna inbjuds till Lördagsmusik i Näsbyparks kyrka lördagar kl. 13 och Söndagseftermiddag=Musik söndagar kl. 16 i olika kyrkor i församlingen.

På sommaren är det Musik i sommarkyrkan varje torsdag kl. 19.30; Täby kyrka i juni, Näsbyparks kyrka i juli och Tibble kyrka i augusti. 

Konsertprogram

För aktuellt program gällande konserter se kalendariet ovan som vanligen är uppdaterat cirka en månad framåt.

Digitala minikonserter

Psalm 249 - Blott en dag

Psalm 249 av Oscar Ahnfelt spelas i Täby kyrka på orgel och piano av Martin Olsson och Erika Alfredsson Bohlin.

Valse Lente av Oskar Merikanto

Valse Lente av Oskar Merikanto framförs i Tibble kyrka av Martin Olsson på orgel.

Våren av Edvard Grieg

Våren är nu kommen! Det firar vi bäst med lite musik. Våren av Edvard Grieg framfört i Tibble kyrka av Martin Olsson på orgel orgel.

A Prayer for Ukraine

Paul F. Pages Prayer for Ukraine framförs i Tibble kyrka av Martin Olsson. Låt oss förenas i bön för det som händer i och kring Ukraina.

Jesu död och uppståndelse

Otto Malling (1848-1915) var en dansk kompositör. Här får höra hans stämningsbilder för orgel över Jesu död och uppståndelse. Musiken beskriver tre händelser nämligen Getsemane, Golgata och Påskmorgonen. Michael Öjermo beskriver platserna i ord och Martin Olsson spelar på orgeln.

The Typewriter

Inspelat framförande av Leroy Andersons The Typewriter. Framfört av Martin Olsson och Erika Alfredsson Bohlin i Tibble kyrka.