Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Körskolan - för barn och ungdom

Körskolan välkomnar barn och ungdomar från förskoleklass och uppåt som gillar att sjunga. Grupperna övar på måndagar och tisdagar i Tibble kyrka.

Körskolan välkomnar alla barn från förskoleklass och uppåt som älskar att sjunga. Grupperna övar på måndagar och tisdagar i Tibble kyrka.

Körskolan har ett spännande program som omfattar allt från enkel visa till stora produktioner tillsammans med andra körer, ensembler och orkestrar.

Regelbundna framträdanden i gudstjänster och konserter samt extra kördagar ger god gemenskap, bra vokal utveckling och fina upplevelser.

Vi är drygt 150 körsångare i åldern 6-17 år i sex olika körer.

Plats: Körsalen Tibble kyrka
Kostnad: 200:-/termin (om ekonomin kärvar finns möjlighet att vara med ändå).
Körledare: Åsa Bengtsson

Miniorkörerna för flickor och pojkar - förskoleklass - årskurs 1

Måndagar 16.30-17.10 eller tisdagar 17.00-17.40.

I Minorkörerna lär vi oss på ett lekfullt sätt grunderna för sångteknik, tränar gehör och det vokala uttrycket. Vi medverkar vid konserter tillsammans med övriga körer i Körskolan samt sjunger i församlingens gudstjänster för små och stora.

Juniorkören för flickor i årskurs 2-3

Tisdagar kl 18.00-19.00.

I Juniorkören får man utveckla sin sångröst, sitt gehör och lära sig grundläggande musikteori. Det ska vara roligt att sjunga och här står sångglädjen i centrum. Ingen körvana krävs. Hög närvaro förväntas vid repetitionerna samt att man deltar i de framträdanden som kören gör.

Gosskören för killar i årskurs 2-6

Killar ÅK 2-3 kl. 17.00-17.45
Killar från ÅK 4 OCH UPPÅT kl. 16.00-16.45

I Gosskören sjunger vi främst unison sång och arbetar med röstteknik, tränar gehör och lär oss grundläggande musikteori. Vi medverkar vid konserter tillsammans med övriga körer i Körskolan samt sjunger i församlingens gudstjänster för små och stora. Ingen provsjungning. Sångläxor och sångtextläxor ingår. Hög närvaro krävs.

Kontakt och körledare för gosskörgruppen är Erika Alfredsson Bohlin.

Mellankören för flickor från årskurs 4 och uppåt

Tisdagar kl. 15.45-16.45

I Mellankören arbetar vi med röstteknik och lär oss mer om vår egen röstliga kapacitet. Det ska vara roligt att sjunga och här står sångglädjen i centrum. Ingen körvana krävs. Hög närvaro förväntas vid repetitionerna samt att man deltar i de framträdanden som kören gör.

Vi medverkar vid konsert tillsammans med Körskolans övriga körer samt sjunger i församlingens gudstjänster. Två helger/år åker vi på körläger till församlingens lägergård på Väddö.

Varje tisdag innan körrepetitionen (15.15-15.40) bjuds körsångarna på mellanmål.

Flickkören från årskurs 7 och uppåt

Måndagar 18.00-19.15

Vi utvecklar sång i stämmor, arbetar med röstteknik och lär oss mer om vår röstliga kapacitet. Teoriundervisning är inbakad i körrepetitionen. Provsjungning krävs samt egen övning och hög närvaro förväntas. (Provsjungning krävs inte om man ansluter direkt från Mellankören).

Varje år gör vi också en körresa någonstans i Sverige.

Anmälan till körskolan

Anmäl dig nu till
Täby församlings körskola
via anmälningsformuläret

Kontakt:
Åsa Bengtsson

Täby församlings Körskola

Miniorkörerna - förskoleklass-årskurs 1
Måndagar kl. 16.30-17.10 eller tisdagar 17.00-17.40.

Juniorkören för flickor i årskurs 2-3
Tisdagar kl. 18.00-19.00.