Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon:+46(8)58003500 E-post till Täby församling

Öppna förskolan

På Öppna förskolan träffas föräldrar och barn i en trygg och trivsam miljö för att leka, umgås och lära känna varandra och kyrkan.

Nu är anmälan öppen till vårens Föräldra/barngrupp

Föräldrar tillsammans med barn 0-5 år träffas på Öppna förskolan tisdagar kl.9.00-11.30. Gruppen träffas 15 gånger under våren då vi fikar, pratar, pysslar, sjunger, leker och får besök av bl.a. präst, bibliotekarie, massör, hälsoinspiratör m.m.

Vi startar tisdag 4 februari och har avslutning tisdag 12 maj.

Välkommen med din anmälan till: Kristina Nilsson

Begränsat antal platser.

Öppna förskolan i Täby församling är ljust och fint belägen på plan 3 i Tibble församlingsbyggnad, strax intill Tibble gymnasium, nära Täby centrum. När man kommer in i hallen finns först ett kapprum och sedan ett trevligt kök, där fika står framdukat. Innanför köket finns ett rymligt lekrum med mattor på golvet.

– Föräldrar som kommer hit med sina barn säger ofta att vi har så fina lokaler och så mycket trevligt material för pyssel och lek, säger Kristina Nilsson.

Kristina Nilsson och Kristina Wennerberg jobbar på Öppna förskolan sedan flera år tillbaka.

– Under årens lopp har vi lärt känna många föräldrar som kommer hit med sina barn i längre eller kortare perioder. Och många kommer tillbaka när det blir fler barn i familjen, säger Kristina Nilsson.

– Det är verkligen roligt att lära känna alla, både barn och vuxna, säger Kristina Wennerberg.

Bild: Christina Dagberger

På Öppna förskolan träffas barn från 0 år och uppåt med föräldrar eller andra anhöriga. Det kan vara familjer med riktigt små barn där syskonen har behov av att träffa andra barn och leka tillsammans. Det blir ett avbrott i vardagen med småbarn hemma att komma och träffa andra vuxna i samma situation. De lite större barnen kan måla och rita, pyssla, pussla, spela spel medan de mindre barnen leker med alla leksaker som finns här.

– Vi har en trygg miljö här. Många av våra besökare fortsätter att träffas i andra sammanhang och en del blir vänner, säger Kristina Wennerberg. Varje dag ställer vi fram fika och det finns kaffe, te, saft, mjukt bröd med pålägg, skorpor, kex och frukt. Vi har även mikrougn, så det går bra att ha med sig egen mat och värma.

–Vi har även många mor- och farföräldrar som kommer hit, säger Kristina Nilsson. Det är vanligt att de väljer Öppna förskolan som en aktivitet när de är barnvakt åt sina barnbarn. Många tycker att det är trevligt och man får tillfälle att träffa andra vuxna.

Bild: Christina Dagberger

I församlingens öppna förskola är alla välkomna oavsett livsåskådning och tro. Förskolan har samma koncept som andra öppna förskolor, men på sångstunderna sjunger man förutom barnvisor även andra sånger, som ur barnens psalmbok, till exempel. Sångstunden brukar avslutas med att tända ett ljus och allt utmynnar i en lugn avslutning.

–Vi anknyter alltid till årets traditioner, säger Kristina Nilsson. I vår verksamhet uppmärksammar vi jul, påsk och andra kyrkliga högtider under året. Vi dekorerar och pysslar. När det är varma dagar under vår och höst går vi upp och leker på takterrassen där det finns utrustning för utomhuslek.

Text: Christina Dagberger

Måndag 9-16  Tisdag 13-16  Onsdag Stängt  Torsdag 9-16  Fredag 9-12

Öppna förskolan terminsprogram

Torsdag 9/1   Förskolan öppnar 9-16

Lördag 11/1 Julgransplundring i Tibble kyrkas trapphall kl.14-16.

Onsdag 22/1 Drop-in-rytmik i Tibble kyrka kl. 13.45 och 15.45

Fredag 24/1  Drop-in-rytmik i Tibble kyrka kl.9.45 och 11.00

Fredag 31/1  Kyrksång med Öppna förskolan i Tibble kyrka kl.11.00

Fredag 21/2   Kyrksång med Öppna förskolan i Tibble kyrka kl.11.00

Fredag 6/3  Allsångsteater i Täbysalen

Fredag 13/3    Allsångsteater i Täbysalen

Fredag 20/3  Kyrksång med Öppna förskolan i Tibble kyrka kl.11.00

Torsdag 9/4     Skärtorsdag Stängt!

Fredag 10/4     Långfredag Stängt!

Måndag 13/4   Annandag påsk Stängt!

Fredag 17/4  yrksång med Öppna förskolan i Tibble kyrka kl.11.00

Onsdag 22/4     Drop-in-rytmik i Tibble kyrka kl. 13.45 och 15.45

Torsdag 30/4  Valborgsmässoafton Stängt!

Fredag 1/5    1 maj. Stängt!

Torsdag 7/5  Utbildning Stängt!

Stängt torsdag 21/5 Kristi himmelsfärd

Stängt fredag 22/5

Fredag 29/5  Allsångsteater i Täbysalen

Fre 29/5-sö 31/5  Familjeläger Karlberg. Anmälan

Stängt måndag 1/6

Fredag 5/6  Allsångsteater i Täbysalen

Tisdag 16/6 Sommaravslutning i Tibble kyrka kl.10.00

Sångstund måndag, torsdag och fredag kl. 11.00. Tisdag kl.14.00

Fika finns alltid framdukat. Pris 20kr/familj.

Vi önskar alla nya och gamla besökare välkomna!

Barnrytmik - Drop in

Tibble församlingsbyggnad, kyrkan på plan 4. Gratis. Ingen föranmälan.

Onsdag 25 september kl. 13.45-14.30   Ålder 0-ca 1,5 år (även något äldre, lugna barn får vara med)
Onsdag 25 september kl. 15:45-16:30    Ålder 0-ca 5 år (med fokus på de lite äldre barnen)
Fredag 4 oktober kl. 9:45 samt kl. 11:00    Ålder 0-ca 5 år (med fokus på de lite äldre barnen)

sångstund - fika - lekplats

Sångstund måndagar, torsdagar och fredagar kl. 11.00. Tisdagar kl. 14.00.
Sångstund i Tibble kyrka fredag 20/9 och 25/10 kl. 11.00.

Fika för barn och vuxna står framdukat varje dag, 20 kr/familj. Swish finns.

Lekplats på taket för utelek.

Kristina Nilsson

Förskollärare