Foto: Christina Dagberger

Öppna förskolan

På Öppna förskolan träffas föräldrar och barn i en trygg och trivsam miljö för att leka, umgås och lära känna varandra och kyrkan.

Första-hjälpen-kurs riktad mot barn

Det finns några platser kvar - anmäl dig nu.
Torsdag 14/10
Täbysalen plan 2 kl. 17.00–c:a 20.30
Kostnad: 50 kr : SWISH 1 236 640 643
Anmälan till: kristina.nilsson@svenskakyrkan.se      

Öppettider
Må, kl. 9–12 och 13–16
Ti, kl. 13–16
Ons   Stängt
To kl. 9–12 och  13–16
Fre kl. 9-12 

Vi är på plats i Tibble kyrka, plan 3, och anpassar verksamheten utifrån rådande rekommendationer med begränsat antal besökare – max 10 vuxna. Ingen anmälan utan

Ta ett hjärta när du kommer- häng tillbaka det när du går

Sångstund kl. 11.00 och kl.14.00

Vi bjuder på kaffe/te. Micro finns för att värma egen mat.

Varmt välkomna önskar Kristina och Kristina                                         

__________________________

Öppna förskolan i Täby församling är ljust och fint belägen på plan 3 i Tibble församlingsbyggnad, strax intill Tibble gymnasium, nära Täby centrum. När man kommer in i hallen finns först ett kapprum och sedan ett trevligt kök, där fika står framdukat. Innanför köket finns ett rymligt lekrum med mattor på golvet.

– Föräldrar som kommer hit med sina barn säger ofta att vi har så fina lokaler och så mycket trevligt material för pyssel och lek, säger Kristina Nilsson.

Kristina Nilsson och Kristina Wennerberg jobbar på Öppna förskolan sedan flera år tillbaka.

– Under årens lopp har vi lärt känna många föräldrar som kommer hit med sina barn i längre eller kortare perioder. Och många kommer tillbaka när det blir fler barn i familjen, säger Kristina Nilsson.

– Det är verkligen roligt att lära känna alla, både barn och vuxna, säger Kristina Wennerberg.

Foto: Christina Dagberger

På Öppna förskolan träffas barn från 0 år och uppåt med föräldrar eller andra anhöriga. Det kan vara familjer med riktigt små barn där syskonen har behov av att träffa andra barn och leka tillsammans. Det blir ett avbrott i vardagen med småbarn hemma att komma och träffa andra vuxna i samma situation. De lite större barnen kan måla och rita, pyssla, pussla, spela spel medan de mindre barnen leker med alla leksaker som finns här.

– Vi har en trygg miljö här. Många av våra besökare fortsätter att träffas i andra sammanhang och en del blir vänner, säger Kristina Wennerberg. Varje dag ställer vi fram fika och det finns kaffe, te, saft, mjukt bröd med pålägg, skorpor, kex och frukt. Vi har även mikrougn, så det går bra att ha med sig egen mat och värma.

–Vi har även många mor- och farföräldrar som kommer hit, säger Kristina Nilsson. Det är vanligt att de väljer Öppna förskolan som en aktivitet när de är barnvakt åt sina barnbarn. Många tycker att det är trevligt och man får tillfälle att träffa andra vuxna.

Foto: Christina Dagberger

I församlingens öppna förskola är alla välkomna oavsett livsåskådning och tro. Förskolan har samma koncept som andra öppna förskolor, men på sångstunderna sjunger man förutom barnvisor även andra sånger, som ur barnens psalmbok, till exempel. Sångstunden brukar avslutas med att tända ett ljus och allt utmynnar i en lugn avslutning.

–Vi anknyter alltid till årets traditioner, säger Kristina Nilsson. I vår verksamhet uppmärksammar vi jul, påsk och andra kyrkliga högtider under året. Vi dekorerar och pysslar. När det är varma dagar under vår och höst går vi upp och leker på takterrassen där det finns utrustning för utomhuslek.

Text: Christina Dagberger

Kristina Nilsson

Kristina Nilsson

Täby församling

Förskollärare

Mer om Kristina Nilsson

Öppna förskolan, föräldragrupp, sorgegrupp för barn

Kristina Wennerberg

Kristina Wennerberg

Täby församling

Barnskötare

Mer om Kristina Wennerberg

Öppna förskolan, föräldragrupp