Diskussioner, aktiviteter, segling, läger och prat om livets stora frågor.

Information om konfirmand 2022

Vi har tagit emot många anmälningar till konfirmandgrupperna 2022. Många grupper är fullbokade och väntelistan är lång i grupperna. Nu ska alla anmälningar hanteras och det kan innebära att man får vänta på svar. Vi återkommer till alla så snart vi kan.

Anmälan öppnades den 9/9 kl. 10:30. Redan innan anmälan öppnades aktiverades överbelastningsskyddet som finns inbyggt i systemet eftersom så många besökte sidan samtidigt. Därför ställdes man i kö.

Står man på väntelista så får man inget bekräftelsemail på detta, utan det syntes på anmälningssidan när du skrev upp dig. Vi börjar nu sortera i anmälningar och väntelistor. Alla behåller sina platser till dess vi tagit kontaktat.

Anmälan är öppen

När anmälningen öppnades torsdagen 9 september kl. 10.30 blev det hårt tryck och många alternativ blev snabbt fulla. Platser finns fortfarande kvar på några av församlingens alternativ.

För dig som funderar på att konfirmeras

Några platser finns kvar för konfirmation 2021

Det gäller Höstexpressen, med start i september 2021
Höstexpress - september 2021 till januari 2022. För dig som är född 2006.
Vi åker på två läger. Gruppen träffas både vardagskvällar och söndagar på eftermiddagar och kvällar i någon av församlingens kyrkor.

Kostnad Höstexpress: Avgiftsfritt
Upptaktskväll: i september 2021
Läger: Helg i september och höstlovet 2021
Konfirmationsmässa: januari 2022 i Tibble kyrka

Är du född 2006 och intresserad av Höstexpress? kontakta Agneta Jonsson.

För dig som har en plats i någon grupp

För dig som har en plats i någon grupp kommer det inom kort en bekräftelse på din plats. Där finns också information om anmälningsavgift, gruppstart mm.
Har du en plats i någon grupp men har valt att även stå i kö till någon/några andra grupper, kommer du även att få mail om det.

För dig som ännu inte har någon plats i någon grupp

För dig som ännu inte har någon plats i någon grupp, men står i kö,
kommer information om din/dina köplatser på mail inom kort (ett mail per köplats).
I samband med att grupperna startar och att fakturorna med anmälningsavgiften ska betalas in, så brukar det bli mycket rörelse i köerna. Det sker i slutet på november. Så fort det blir en plats ledig till dig hör vi av oss med en fråga om du fortfarande vill ha platsen. Vänligen svara så snart som möjligt om du är intresserad eller inte.

Har du några frågor kring detta kan du maila till oss på:
konfirmand.taby@svenskakyrkan.se

OBS! Denna information är även skickad till alla via mejl, men tyvärr kan den ha hamnat i skräpposten.

För er som inte är döpta …

Du behöver inte vara döpt för att vara konfirmand. Men dopet är en förutsättning för att konfirmeras. Varje år döps flera ungdomar på våra läger.

Måste jag konfirmeras?

Nej, konfirmandtiden är ju till för eftertanke och reflektion.

Måste jag vara medlem?

Nej, inte för att vara med i en konfirmandgrupp. Men för att konfirmeras behöver du vara medlem i Svenska kyrkan.

Om jag är döpt i en annan kyrklig tradition, hur blir jag då medlem?

Du ansöker om medlemskap i Svenska kyrkan.

Särskilda behov

Har du behov av särskilt stöd eller har du någon form av funktionsnedsättning? Vi har goda erfarenheter av att arbeta med ungdomar med funktionsnedsättning, men Högalids församling arrangerar även Gålölägret på Ansgarsgården utanför Flen. Gålö-lägret välkomnar dig som går i grundskola, resursskola eller särskola. Kontakta oss i Täby församling för samtal om bästa alternativet för dig.

Har du frågor om konfirmation i Täby församling? Vill du veta mer om alla alternativ? Har du frågor kring anmälningsformuläret?

Välkommen med alla dina frågor kring konfirmation i Täby församling!

Agneta Jonsson, tel: 08-580 036 58

Skicka via e-post