Foto: Christina Dagberger

Kulturarvet Svenska kyrkan Täby församling

Det finns mycket att upptäcka om vår historia via kyrkobyggnaderna och dess föremål, som dagligen fyller en funktion för människor som kommer till kyrkan i livets alla skeden.

Den 16 november 1941 invigdes S:t Olofs kyrka.

Själva stommen till kyrkobyggnaden var från början Kristinebergs kapell, som transporterades över till Viggbyholm från S:t Görans församling i Stockholm, och ritades om av arkitekten Evert Milles. Klockstapeln framför kyrkan hörde tidigare till Grindtorpskyrkan, varifrån den flyttades 1973.

Klockstapeln vid Näsbyparks kyrka är formgiven av arkitekten Rune Monö.

Själva klockan är gjuten av Bergholz gjuteri 1967 med inskriptionen: Öppna ditt hjärta i bön och bot, upplåt vart hemligt rum. Red dig att taga guds son emot, tro evangelium. Himmelriket är nära. (Psalm 39:3)

En efterlängtad kyrka.

Det var boende i Näsbypark som var drivande i att en kyrka skulle byggas där, centralt intill Näsbyparks centrum.>>