Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Gravskötsel och blomplantering

Gravrättsinnehavare som själv inte har möjlighet att ta hand om graven, kan beställa gravskötsel på kyrkogårdsförvaltningen

Det är gravrättsinnehavaren som är ansvarig för att gravplatsen hålls i ordnat och värdigt skick. Har man inte möjlighet att själv sköta detta, kan kyrkogårdsförvaltningen göra det mot en avgift. Det finns möjlighet att beställa plantering av blommor efter säsong.

Det går utmärkt att plantera ett- och fleråriga blommor och växter. Växterna får dock inte bli högre än 80 cm och måste rymmas inom planteringsrutan. Eftersom andra regler gällt tidigare så finns det fortfarande gravar som har kvar planteringar som inte håller dessa mått.

Andra föremål

Det är inte tillåtet att placera soffor, bänkar och dylikt vid gravplatsen. Snittblommor och kransar får läggas på gravplatsen. Konstgjorda växter bör undvikas. Vaser finns att låna vid de olika gravkvarteren. Tänk på att föremål av glas, keramik och metall kan skada personal och fordon.

Gravlyktor och ljushållare får under tiden 1 oktober – 1 maj placeras på enskild gravplats. Senast 1 maj ska de tas bort av gravrättsinnehavaren.

Blankett för gravskötsel (se nedan)

Blanketter för anmälan om gravskötsel och blomplantering finns när nedan för nedladdning. Fyll sedan i blanketten och skicka in den till kyrkogårdsförvaltningen.

Blanketten för gravskötsel gäller nu från och med 2018

Då så lång tid av skötselsäsongen gått gäller blanketten Anmälan om gravskötsel fr.o.m. 2018. För det fall att man önskar beställa skötsel för resterande 2017, var god kontakta kyrkogårdsförvaltningen 08-580 035 50.

Vänligen se vår blankett Anmälan om gravskötsel 2018 för nästkommande års priser för skötsel och blommor.

Kontakta Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen Täby