Solen bryter igenom en somrig skog

En närvarande kyrka med glädje, gemenskap och framtidshopp! Välkommen, här finns plats för dig. I det svåra och i det enkla, i det lyckliga och i det sorgsna. Tillsammans går vi genom livet.

Sportlovskul!

Äntligen bjuder vi åter in till Sportlovskul i S:t Petri kyrka. Tisdag 21 februari kl. 10.00-16.00 (för alla men vikt för förskola + fritids) och Onsdag 22 februari kl. 10.00-16.00 (för alla).

Drop in-vigsel 14 februari

Störst av allt är kärleken! Gift dig med den du älskar på drop in-vigseln i S:t Petri kyrka i Västervik på Alla hjärtans dag den 14 februari. Präst, musiker och solist ingår - och vigseln är kostnadsfri!

Gravstenar och träd på kyrkogård i kvällsljus

Kyrkogårdsarbetare Misterhult

Just nu söker vi tjänster som kyrkogårdsarbetare i Misterhult, både tillsvidaretjänst och säsongsanställd.

Baby med förälder

Babysång & rytmik

- STARTAR TISDAG 24 JANUARI VECKA 4 -

Pojke trummar

Klapp & klang

- STARTAR MÅNDAG 23 JANUARI VECKA 4 -

4. Att pausa lite inför varje inköp

Pausa får besök av entreprenören Stina Qubti som grundat second hand-kedjan Busfrö. Om att göra något i ditt lilla och om lyckan att hitta rätt second hand-plagg. Det blev också ett samtal om en miljömedveten yngre generationen, Greta Gris och om två män från Nasaret.

Senaste numret av Andrum

Kollage av flera Andrum

Senaste Andrum

Detta nummer av Andrum har temat nattvard. I numret får du möta Ulf i Ankarsrum som kallar sig vetande, vår nästa biskop Marika och så får du följa med på ett prästsamtal om nattvard. Missa inte intervjun med vår trainee Julia och häng med till Gunnebo för höstfest för äldre. Dessutom har det skickats en flaskpost till framtiden från Hallingebergs kyrka. Trevlig läsning!

Behöver du någon att prata med?

Samtal, stöd och praktisk hjälp

Du är inte ensam i din oro. Behöver du någon att prata med? Vi finns här för dig!

Mötesplats S:t Johannes

Välkommen till pastoratets diakonala center!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Dop, bröllop och begravning

Dop

"Du som vill att jag ska finnas, du som vet att jag är jag." Dopet är glädjens och livets fest. En stund där vi firar att du är älskad för den du är och vill vara. Att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer

Bröllop

”Dit du går, går också jag och där du stannar, stannar jag.” Bröllopet är en stund där du och din livskamrat tillsammans får säga ja till varandra och till er kärlek.

Begravning

Mötet med döden och att förlora en annan människa är kanske den svåraste livskrisen vi människor går igenom. Någon sa att sorgen, saknaden och smärtan efter en tid bildar ett kärleksärr. Ett är som visar att här var det kärlek.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktinformation och öppettider till vår pastoratsexpedition och kyrkogårdsförvaltningens expedition. Du hittar också kontaktuppgifter till vår personal.

Kalender - Vad händer i kyrkan

Körsång, barngrupper, konfirmation och skapargrupp - det är mycket på gång i kyrkan! Välkommen att vara med.

Jobba med oss!

Du är intresserad av att jobba tillsammans med oss? Kul! Här hittar du våra lediga tjänster.

Kollage av flera Andrum

Senaste Andrum

Pausa

En podcast från Södra Tjusts pastorat. Programledarna Anton Hultgren och Filip Ewertsson samtalar om intressanta ämnen med inbjudna gäster. Här hittar du alla avsnitt. Podden finns också där poddar finns och även som video på YouTube.

Månadsprogram

Vill du hänga med i vad som händer i våra församlingar kan du kostnadsfritt få månadens program hemskickat i brevlådan eller till din mail. I månadsprogrammet samlas information om aktiviteter, gudstjänster, evenemang med mera.

Kyrkogården berättar

Kyrkogården berättar är en digital kyrkogårdsvandring som skildrar Tjustbygdens historia. Visste du exempelvis att Västerviksbon och astronomiprofessorn Åke Wallenquist fått en asteroid uppkallad efter sig eller att det är Hans Anderberg som är arkitekten bakom flera hus i centrala Västervik? Kyrkogården berättar finns på Gamla och Nya kyrkogården i Västervik och från och med allhelgonahelgen 2021 även på Ankarsrums kyrkogård!

Kyrkor och kyrkogårdar

Välkommen till Södra Tjusts pastorat kyrkor och kyrkogårdar.

Följ oss i sociala medier

Du vet väl om att vi finns på sociala medier? Följ oss gärna där!