Södra Tjusts pastorat Besöksadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat Webbplats

Vår vision är ”Närvarande kyrka”. Ledorden glädje, gemenskap och framtidshopp är i fokus i allt vi gör!

Gudstjänster, konserter, öppen förskola, caféverksamhet... kyrkans lokaler är fyllda av verksamheter. Här kan du ta del av kalendariet!

Kalendarium - På gång

Jaså, du funderar på att konfirmera dig? Som blivande

Anmälan till konfirmation

Jaså, du funderar på att konfirmera dig? Som blivande konfirmand går du en spännande tid till mötes! Här berättar vi om vad konfirmationen innebär och om de grupper som pastoratet erbjuder.

Södra Tjusts pastorat består av församlingarna Gladhammar-Västrum, Hallingeberg-Blackstad, Hjorted, Misterhult, Västervik och Törnsfall.

Församlingar

I nr 3-2017 berättar vi bland annat om Kyrkovalet och de nomineringsgrupper som ställer upp!

Andrum - valnummer

Vi anordnar flera tillfällen att mötas och språkträna. Här kan du läsa om de tillfällen som erbjuds.

Språkcafé

Sjukhuskyrkan finns på de allra flesta sjukhus i Sverige. Den gemensamma symbolen är som för kristenheten i sin helhet - korset.

Sjukhuskyrkan

Svenska kyrkan följer människor genom livet. Barnet hälsas välkommen i dopet. I vigseln lovar vi inför Gud att älska varandra i nöd och lust.

Dop och vigsel

Öppna förskolan är en varm och hemtrevlig mötesplats för småbarnsföräldrar och deras barn. Här finns möjlighet för både barn och föräldrar att skapa nätverk!

Öppen förskola

Diakoni är den kristna tron omsatt i praktisk handling: medmänsklig omsorg och solidaritet. Här kan du läsa om diakonernas viktiga arbete.

Stödjande arbete

Aktuellt från Södra Tjusts pastorat