Foto: Malin Ekberg, Södra Tjusts pastorat

Pastoratet utgörs av församlingarna i Gladhammar-Västrum, Hallingeberg-Blackstad, Hjorted, Misterhult, Törnsfall och Västervik.

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda. Gravarna smyckas med blommor och ljusen brinner i skymning och mörker. Du som i år inte kan besöka en kyrkogård kan skriva en bön eller tända ett digitalt ljus. Jourhavande präst har öppet dygnet runt under helgen.

Allhelgona

Kyrkogården berättar är en digital kyrkogårdsvandring som skildrar Tjustbygdens historia. Visste du exempelvis att Västerviksbon och astronomiprofessorn Åke Wallenquist fått en asteroid uppkallad efter sig?

Kyrkogården berättar

Du är inte ensam i din oro. Behöver du någon att prata med eller behöver du praktisk hjälp? Vi finns här för dig!

Samtal, stöd och praktisk hjälp

Gudstjänster, konserter, öppen förskola, caféverksamhet... kyrkans lokaler är fyllda av verksamheter. Här kan du ta del av pastoratets kalendarium!

På gång

I Södra Tjusts pastorat består av sex församlingar. Vi har gemenskap och aktiviteter för alla åldrar, välkommen!

Församlingar

Vill du hänga med i vad som händer i våra församlingar kan du kostnadsfritt få månadens program hemskickat i brevlådan eller via mail. I månadsprogrammet samlas information om aktiviteter, gudstjänster, evenemang med mera.

Månadsprogram

Välkommen till en stund av reflektion och musik som berör det många av oss känner just nu. En webbgudstjänst som är inspelad i kyrkor och kapell runt om i Södra Tjusts pastorat.

Under valven

Hej! Det här är till dig som fyller fjorton i år. Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken. Det vore jättekul att få lära känna dig. Nu är anmälan är egentligen stängd, men vi har några få platser kvar till våra konfagrupper!

Konfa

Röstande i en vallokal 2017. En mamma röstar i valbåset omgiven av tre barn.

Ställ upp i kyrkovalet

Vill du vara med och göra skillnad? Då kan uppdraget som förtroendevald i Svenska kyrkan vara något för dig! Här får du veta hur du gör för att ställa upp i kyrkovalet.