Pastoratet utgörs av församlingarna i Gladhammar-Västrum, Hallingeberg-Blackstad, Hjorted, Misterhult, Törnsfall och Västervik.

Gudstjänster, konserter, öppen förskola, caféverksamhet... kyrkans lokaler är fyllda av verksamheter. Här kan du ta del av pastoratets kalendarium!

På gång

Svenska kyrkan följer människor genom livet. Här finner du information om två av livets festdagar: Dop och vigsel!

Dop och vigsel

Södra Tjusts pastorat består av församlingarna Gladhammar-Västrum, Hallingeberg-Blackstad, Hjorted, Misterhult, Västervik och Törnsfall.

Församlingar

I Andrum nr 4 2017 berättar vi bland annat om diakonernas viktiga arbete, tar en tur Med kyrkan genom livet och presenterar årets julkalendarium.

Andrum

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Förvaltningen ansvarar för Södra Tjusts tio begravningsplatser. Kontakta oss vid frågor om gravar och kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen

Sjukhuskyrkan på Västerviks sjukhus finns för dig som är anhörig, patient eller personal när du behöver tala med en medmänniska.

Sjukhuskyrkan

Aktuellt från Södra Tjusts pastorat