Pilgrimsvandring

Tänk att få packa ryggsäcken och ta på sig de skönaste friluftsskorna och ge sig ut på vandring själv eller tillsammans med andra. Det är vad pilgrimsvandring handlar om, att ge sig ut på kortare eller längre vandringar.

I Södra Tjusts pastorat ordnar vi både kortare och längre vandringar. Till exempel vandringar mellan de olika kyrkorna i vårt pastorat eller kortare entimmes vandringar i samband med gudstjänst i Misterhults församling. Under sommaren erbjuder vi en lång vandring, sommaren 2021 kommer vi att vandra under flera dagar på Gotland.

Pilgrimsvandring innebär att ge sig själv tid att fundera och reflektera, att stanna upp för kortare meditationer, att tillsammans med andra dela frågor om liv och tro. Pilgrimsvandring är också att leta upp fina rastplatser där vi kan avnjuta innehållet i vår medhavda matsäck. En pilgrimsvandring har alltid en början och ett slut, vi går tillsammans mot ett mål och vi går tillsammans med varandra och delar livets frågor för en stund.

Pilgrim kommer av order peregrinus som betyder främling. Som pilgrimer ger vi oss ut mot det okända, tillsammans går vi mot nya erfarenheter, möten och insikter.

Planerade vandringar 2021

Pilgrimsvandring på Gotland
När: 28 juni – 4 juli

Avresa från Västervik eller Oskarshamn. Första och sista dagen är resdagar. Vi har med en minibuss som följebil under hela resan, denna tar våra väskor mellan olika natthärbärgen samt servar med mat och dryck. Vandringen är ungefär åtta mil lång. Sista anmälningsdag har passerat.

Söker du på #pilgrimsödratjust på Instagram kan du följa resan där och även se bilder från tidigare vandringar.

Församlingsvandringar
12 september: Vandringen börjar klockan 10 i Törnsfall och slutar med mässa klockan 14 i Törnsfall

Vandringar i Misterhult
Kortare vandringar i Misterhult i samband med gudstjänsten, från april till och med oktober. Vandringen börjar en timma före gudstjänsten och utgår från kyrkan i Misterhult.

Har du frågor?

Märtha Blomberg