Södra Tjusts pastorat Besöksadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat Webbplats

Dopet - glädjens och livets fest

Genom dopet hälsas barnet välkommen i församlingen. I dopet finns löftet att Gud är med under livets alla dagar, oavsett vad som händer.

Genom kyrkans historia har dopet varit tecknet på att människan hör samman med Gud. Dopgudstjänsten är glädjens och livets fest. Ett dop kan ske när som helst i livet och är grunden för medlemsskap i Svenska Kyrkan.

Beställa tid för dop

Det finns många praktiska frågor inför ett dop och vi hjälper gärna till. Inför ett dop behövs kontakt med prästen som ska döpa och musikern som ska spela vid gudstjänsten. Prästen vill möta föräldrarna till barnet som ska döpas, eller dopkandidaten själv för ett samtal om dopets innebörd och hur dopgudstjänsten ska utformas.

Därefter hör prästen av sig och bestämmer tid för möte.

I pastoratet finns dopklänning att låna till små barn om det inte finns i familjen. Fråga gärna om det vid bokningen av tid.

Det finns också möjlighet att låna någon av våra samlingslokaler för att ha dopkalas där. Det är gratis.

Ring för tidsbokning

Heléne Thorsson