Foto: Nathalie Chavez

Konfirmation

Det år du fyller 14 år får du en inbjudan till konfirmation. Du är välkommen vare sig du tror, tvivlar eller bara är nyfiken. Det vore jättekul att få lära känna dig.

Det finns många anledningar att bli konfirmand!

Tid att fundera. Kärlek? Vänskap? Svek? Förlåtelse? Gud? Jesus? Tro? Döden? Och vad är egentligen meningen med livet? När du är konfirmand finns möjlighet att prata om och fundera på sådant som vi kanske inte gör varje dag – liv och död, glädje och sorg, kärlek, rädsla och ensamhet. Vi har inga facit utan funderar tillsammans. På en plats där alla är lika viktiga och älskade för den de är.

Träffa nya kompisar....eller lära känna dem du tror att du redan känner på ett nytt sätt. Konfirmandtiden ger möjlighet att fundera tillsammans med andra. Och mitt i allt allvar så har vi kul. Skrattar, leker, käkar, ser på film, fikar, åker på läger, sjunger och spelar.

Välkommen!

Det bästa med konfan var att vi lärde känna många nya personer och att det var roligare än vi trott!

Ottilia & Marcus, tidigare konfirmander i Södra Tjusts pastorat

vanliga frågor

FÅR JAG VARA MED OM JAG INTE TROR PÅ GUD?

Ja! Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och tycker. Under konfatiden får du chansen att fundera och diskutera tillsammans med andra – just utifrån vad du tror.

 

NÄR KAN JAG KONFIRMERAS?

Vanligtvis sker konfan under det läsår som du går i 8:an, eller det år då du fyller 14 eller 15. Om du går i 9:an eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt.

 

KOSTAR KONFA?

Nej, allt är kostnadsfritt!