Other languages with Google Translate

Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Konfirmand 2018/19

Välkommen till en gemensam upptäcktsresa där vi utforskar livet i stort och smått. Är du en nyfiken person? Bli konfirmand 2018/19!

Vad är viktigt för dig och vad bryr du dig om?
Livet har många sidor. Där finns kärleken och hoppet, besvikelserna och ilskan. Varför finns det så mycket ondska och orättvisa? Lönar det sig att arbeta för rättvisa och jämlikhet? Vad är en människa - med sin sexualitet, sin talang, sin vilja och själ? Vad har Gud med mig att göra och vad betyder alla religioner som finns omkring oss?
Konfirmationen ger dig tillfällen att utforska livet i stort och smått.

FEM inriktningar

2018-19 planerar vi att genomföra konfirmation med sex inriktningar. Inbjudan skickas ut i mitten av augusti, men du kan anmäla dig redan nu (antalet platser är begränsat).

Du anmäler dig genom att fylla i det anmälningsformulär som finns på sidan för respektive konfirmandgrupp.

För att delta i konfirmandgrupperna ska du vara född 2004 eller tidigare. Det är aldrig för sent att konfirmeras!

Nedan kan du läsa om de olika alternativen.

Frågor och svar om konfirmation

VAD ÄR konfirmation?

Konfirmation betyder bekräftelse, och det är det konfirmandtiden syftar till - en bekräftelse av ditt dop. I dopet säger Gud till dig att du är älskad och att du behövs här i världen. Konfirmationstiden är en tid för möten, vänskap och sökande. Träffarnas innehåll handlar till stor del om dina egna frågor och funderingar om livet. Din konfirmandtid avslutas med en konfirmationsgudstjänst i kyrkan.

Jag är inte döpt - får jag vara med ändå?

Du kan självklart vara med även om du inte är döpt. Däremot måste du vara döpt för att konfirmeras. Det kan du bli någon gång under konfirmandåret.

Får jag vara med om jag inte tror på Gud?

Ja! Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och tycker. Under konfirmandtiden får du chansen att fundera och diskutera tillsammans med andra – just utifrån vad du tror.

När kommer inbjudan?

Konfirmandinbjudan skickas ut i mitten av augusti. Du kan även ta del av informationen via hemsidan eller i sociala medier. Anmälan öppnas upp i maj 2018. Antalet platser är begränsat.