Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Konfirmation

Jaså, du funderar på att konfirmera dig? Som blivande konfirmand går du en spännande tid till mötes! Här berättar vi om vad konfirmationen innebär!

Vad är viktigt för dig och vad bryr du dig om?
Livet har många sidor. Där finns kärleken och hoppet, besvikelserna och ilskan. Varför finns det så mycket ondska och orättvisa? Lönar det sig att arbeta för rättvisa och jämlikhet? Vad är en människa - med sin sexualitet, sin talang, sin vilja och själ? Vad har Gud med mig att göra och vad betyder alla religioner som finns omkring oss? Allt detta talar vi om när vi ses.

Vad är konfirmation?

Konfirmation betyder bekräftelse, och det är det konfirmandtiden syftar till - en bekräftelse av ditt dop. I dopet säger Gud till dig att du är älskad och att du behövs här i världen.
Konfirmationstiden är en tid för möten, vänskap och sökande. Träffarnas innehåll handlar till stor del om dina egna frågor och funderingar om livet. Det kan handla om kärlek, rättvisa, miljö, frihet och ansvar, död och liv, ont och gott, om Gud finns, vem Jesus är, vad Bibeln handlar om… Det gör vi genom att samtala och diskutera, olika former av skapande verksamhet, lek, musik och mycket annat. Du har som konfirmand möjlighet att vara med och utforma träffarna tillsammans med dina ledare.
Din konfirmandtid avslutas med en konfirmationsgudstjänst i kyrkan.

Jag är inte döpt - får jag vara med ändå?

Du kan självklart vara med även om du inte är döpt. Däremot måste du vara döpt för att konfirmeras. Det kan du bli någon gång under konfirmandåret.

Får jag vara med om jag inte tror på Gud?

Ja! Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och tycker. Under konfirmandtiden får du chansen att fundera och diskutera tillsammans med andra – just utifrån vad du tror.

HÅLL UTKIK

Konfirmandinbjudan skickas ut i god tid till alla ungdomar i konfirmandålder. Håll utkik på hemsidan och i sociala medier.