Foto: Fredérick Lindström / Everday

Pausa

En podcast från Södra Tjusts pastorat. Programledarna Anton Hultgren och Filip Ewertsson samtalar om intressanta ämnen med inbjudna gäster. Här hittar du alla avsnitt. Podden finns också där poddar finns och även som video på YouTube.

Till vardags arbetar Anton Hultgren som präst och arbetsledare för landsbygds-församlingarna i pastoratet och Filip Ewertsson är kommunikatör i Södra Tjusts pastorat.
- Vi hoppas att ”Pausa” kan vara ett skönt avbrott i tillvarons alla måsten. Alla behöver pausa från någonting. Utan paus kan vi inte överleva, säger Anton Hultgren.

Här hittar du alla avsnitt av Pausa

1. En skänk från ovan med gratistid

I premiäravsnittet av Pausa pratar vi om just begreppet pausa. Hur blir man bra på att pausa och vad är egentligen en paus? Dagens gäst Matilda Helg avslöjar att hon hellre dansar än pausar och behöver kanske Eminem också bli bättre på att pausa?

2. Att våga finnas där och ställa frågan

Våld i nära relationer, del 1. Vi tar en viktig paus där vi gästas av Robin Holmgren från Kriminalvården för att belysa detta svåra och angelägna ämne. Om du lever i eller misstänker våld i nära relationer kontakta: vårdcentralen, jourhavande mottagning, Socialjouren, Polisen 114 14, Bris eller Kvinnofridslinjen. Ring genast 112 om det är fara för livet.

3. Jag kan nog inte andas utan...

Pausa gästas av kantorn och musikern Annelie Lockneman i ett samtal om musikens roll i kyrkorummet, om Europe, musiken som syre och om ett YouTube-konto med oväntat många likes. Och så blir det skön och stämningsfull livemusik inför den kommande julen.

4. Att pausa lite inför varje inköp

Pausa får besök av entreprenören Stina Qubti som grundat second hand-kedjan Busfrö. Om att göra något i ditt lilla och om lyckan att hitta rätt second hand-plagg. Det blev också ett samtal om en miljömedveten yngre generationen, Greta Gris och om två män från Nasaret.