Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

Sing-along gudstjänst 12 april Släps kyrka

Fredag 12 april kl 18.30 i Släps kyrka -Får Coldplay och Timbuktu plats i en gudstjänst? Svar: Ja! Välkommen till en härlig gudstjänst fylld av sång och musik i olika musikgenrer tillsammans med vårt liveband. Begränsat antal platser.

En grupp människor vandrar på led genom skogen.

Pilgrimsvandringar & Retreat

Söndag 21 april och söndag 12 maj i Kullavik och lördag 1 juni i Släp är du välkommen med på pilgrimsvandringar i vårt vackra pastorat. Vi varvar tystnad och samtal. Lördag 4 maj i Släp är det Retrat på temat VILA. Föranmälan.

En hyllning till rösten - 19-21 april

Rösten är ett av våra viktigaste instrument för att kunna uttrycka tankar och känslor. Under en helg i Släp kan du förkovra dig i ämnet tillsammans med sångpedagog Åsa Winald, musiker och körer.

Folkmusikmässan "I välsignan och fröjd"

Söndag 21/4 kl. 17.00 i Släps kyrka. En mässa i folkton om den förlorade sonen av Alf Hambe och Hans Kennemark. Med Vallda kyrkokör och Rejoice. Rikard Flink -sång, Mirjam Simonsson och Hanna Austern -fiol, Andreas Gustafson -bas, Maria Blåberg -flöjt, Rebecka Palmgren Ashour -piano, Lasse Nordung -orgel. Allt under ledning av Kerstin Axelsson.

Bibeläventyret för skolor, åk 4 och 5

I femton år har vi besökt skolorna och årskurs 4 och 5 runt om i Vallda, Särö och Kullavik med konceptet Bibeläventyret.

Livesända gudstjänster

Om du inte kan vara med på plats i kyrkan, så kan du fira gudstjänst med oss live via Youtube de flesta söndagar. Klicka på fliken ”Live” om du inte kommer direkt till sändningen.

Café Bryggan i Kullavikskyrkan

Här kan du ta en kopp gott kaffe, en fika eller en lunch. Öppettider måndag & torsdag kl 10-16, tisdag kl 10-17.30, onsdag kl 13-16 och fredag kl 10-13.

MUSIKALFÖRESTÄLLNING - OBS nytt datum!

Släps musikalensemble med Björn Johnsson vid flygeln under ledning av Åsa Winald. Jag lever på show - En mix av sceniska ensemblenummer från kända musikaler t.ex. "Jesus Christ Superstar", "Luther" och "Annie get your gun". Fredag 24 maj kl. 18.00 i Släps kyrka.

Särö pastorat söker förvaltningsassistent / kyrkoskrivare 100%

Vår kyrkoskrivare i Särö pastorat går i pension till sommaren och vi söker därför en ersättare i vårt arbetslag.

Onsdagar i Kullavikskyrkan

NYTT PÅ ONSDAGAR 🌾 Lovsångsmässa och kvällsfika. Läs mer här!

Kvällsmässa i Vallda kyrka

På torsdagar under verksamhetsveckorna ses vi i Vallda kyrka för en kortare mässa. Jämna veckor har vi tema lovsång och kören Gloria sjunger. Ojämna veckor har vi tema Taizé. Du är varmt välkommen! Fika efteråt. 💙🤍💙

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Kul för barn

Välkommen till aktiviteter och barnverksamheter för hela familjen. Här ska alla barn känna sig välkomna och delaktiga. Vi startar vecka 3.

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 356. ”Känn ingen oro” 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Bibelstudier i pastoratet

Upptäck mer av Bibeln tillsammans med andra. Alla våra bibelstudier passar både för nybörjare och för dig som vill gräva djupare.

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Vårens gäster: Malin Broman & Simon Crawford-Phillips, Susanna Stern & Duo Dialog (inställd) samt Messiaen Quartet Copenhagen.

Samtalsgrupper

Vi är många som längtar efter djupare samtal i en trygg och kravlös miljö. Att prata om livets stora och små händelser tillsammans med andra kan vara mycket givande. I Särö pastorat har vi erfarna samtalsledare och flera olika samtalsgrupper. Här är några som startar i vår.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Kontakt vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter

Annika Asker, tel: 0300-32 35 52, annika.asker@svenskakyrkan.se. Du kan också höra av dig till Särö pastorats dataskyddsombud: Erika Malmberg, inTechrity, tel: 072-549 64 34, dataskyddsombud@intechrity.se

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik! För dig född 2009.

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Be en bön. Låt hoppet växa.

Till bönewebben

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa saknar sitt dagliga bröd trots att det produceras tillräckligt med mat i världen. Du kan vara med och förändra det.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Våra kyrkogårdar

I Särö pastorat finns tre kyrkor och två kyrkogårdar. Kyrkogårdarna ligger i anslutning till Vallda kyrka och Släps kyrka. Kullavikskyrkan har ingen anslutande kyrkogård utan tillhör Släp.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan!

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.