Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

Midsommarhelgen

🌼 Fredag 24 juni - Midsommarafton Vallda: 21.15 Folkdansuppvisning och fackeldans i Vallda kyrkpark med Vallda folkdanslag. 22.00 Gudstjänst, Vallda kyrkokör & Vallda spelmän. 🌼 Lördag 25 juni - Midsommardagen Vallda Ekåsbacken: 18.00 FriluftsGudstjänst. 🌼 Söndag 26 juni Särö: 18.00 Mässa.

Sommarkonsert x 10

Äntligen kan vi gå på konsert igen! Tio fina tillfällen att lyssna till sommarmusik i olika genrer i vackra Särö kyrka eller Vallda kyrka. Kalendarium hittar du här!

Grillkvällar i Släp hela sommaren

Onsdagar kl. 18.00 ses vi i Släps lekpark under veckorna 25-34. Efteråt maten firar vi som vill en enkel kvällsmässa kl. 19.30.

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik!

Parklek i sommar

För barn i vuxens sällskap. Sång, lek, pyssel och go fika. 🧡 Vallda kyrka - på innergården: Torsdagar kl. 9.30-12, v. 22-30. 🧡 Släps kyrka - lekplatsen: Tisdagar kl. 10-14, v 27-30. 🧡 Kullavikskyrkan - lekplatsen: Måndagar kl. 9.30-12, v 22-26. Fredagar kl. 9.30-12, v 22-30.

Café Bryggan i Kullavik

Café Bryggan är platsen för gemenskap där man kan ta en god kopp kaffe, en fika eller träffas för en lunch. Sommartider öppet måndag - fredag kl 10-16. Tisdag 21 juni stängt pga begravning. Torsdag 23 juni Midsommartallrik. Konfirmanderna sjunger i andakten och kl 13 sång och musik med Anna Schweizer och Maria Raffai. Välkommen!

Sommarcafé i Vallda

Välkommen på fika och god gemenskap i vår vackra Örtagård, nedanför Prästgården i Vallda. I juli bjuder sommarteamet på fika. Torsdagar kl. 14.00-15.30 med början 2/6 och sista 25/8. Vid regn är vi i församlingshemmet.

Sommar på Café Bryggan i Kullavikskyrkan

Måndag 27 juni kl. 18-20 blir det musikquiz. Vi ses på innergården. Tillsammans sjunger och spelar vi, äter en räkmacka eller grillar något gott.

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 262 ”Nära här hos dig” 10 minuter andakt med nyskriven sång (i repris) av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Sommarlovskul i Kullavikskyrkan

Häng med på ett härligt dagläger med kompisar, lek, bad, sång, pyssel, god mat och utomhusvistelse. För barn födda 2010-2012.

Direktlänk till våra webbsändningar

Vi firar gudstjänst tillsammans i kyrkan. Vi webbsänder också en av söndagens gudstjänster på Facebook. Klicka här för att komma dit!

Vallda kyrkpark

Vallda kyrkpark är namnet på en ny mötesplats i Vallda skapad av Särö pastorat. Området är tänkt som ett grönt rekreationsområde för en bred målgrupp och vill locka till gemenskap och aktivitet utomhus men också skapa möjligheter för att finna stillhet & ro.

Musikalen Maria Magdalena

Hösten 2022 blir det nypremiär för musikalen "Maria Magdalena". Här kan du boka dina biljetter.

Vardagsropodden fyller 5 år

• Nytt avsnitt varje fredag • 52 000 lyssningar • Musik & andakt med Tomas Philipson och Maria Blåberg • Har du lyssnat på veckans avsnitt än?

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik!

Våra verksamheter

Våra grupper och körer har sommarlov och startar igen vecka 36-37. Men flera öppna träffpunkter för olika åldrar är igång under sommaren. Kolla kalendariet en bit ner på förstasidan för aktuell info! ❤️

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

PÅ TISDAGSKVÄLLAR BER VI FÖR UKRAINA 🙏💙💛

På tisdagskvällar kl. 19 ber för fred i Ukraina och för att symbolisera detta tänder vi en eld i eldningskorgen utanför kyrkan. Om du vill vara med och be för Ukraina är du välkommen in i Vallda kyrka där vi samlas framför altaret och ber. Vi kommer att tända elden varje tisdagskväll tills fred råder i Ukraina igen. Om du inte kan närvara personligen men ändå vill vara med i bön SMSar du "BER" till Lennart på tel: 0707-50 80 82 eller via e-post lennartjanson1@gmail.com så vet vi att du är med.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Här är några!

Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Gravfrågor

Här hittar du svaren.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan!

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.