Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

LUNCHER v 47

🔸Tisdag 21/11 kl. 12 i Släp: Manskören Cantorum sjunger på lunchmusiken. Därefter serveras lunch. 🔸Torsdag 23/11 kl. 12 i Vallda: Lennart Jansson har ordet. 🔸Torsdag 23/11 i Kullavik: Kl. 12-14 serveras brygglunch, kl. 13 spelar Skiffl´n Such.

Livesända gudstjänster

Om du inte kan vara med på plats i kyrkan, så kan du fira gudstjänst med oss live via Youtube de flesta söndagar. Klicka på fliken ”Live” om du inte kommer direkt till sändningen.

Gubbröras adventskväll

Välkommen till en stämningsfull adventskväll i Släps kyrka på fredag 1 december kl. 18.00. Manskören Gubbröra sjunger under ledning av Maria Blåberg. Tomas Philipson och Lasse Nordung medverkar.

Välkommen till din kyrka på första advent

Vi har flera olika gudstjänster att gå på den 3 december med familjeinriktining, körsång, trumpet, brasskvintett eller damkör. Vi har också öppet i Kullavikskyrkan för julmys, pyssel och fika. Hoppas vi ses!

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 335. ”Du såg mig” 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Kul för barn

Välkommen till aktiviteter och barnverksamheter för hela familjen. Här ska alla barn känna sig välkomna och delaktiga. Vi startar vecka 36.

Samtalsgrupper

Vi är många som längtar efter djupare samtal i en trygg och kravlös miljö. Att prata om livets stora och små händelser tillsammans med andra kan vara mycket givande. I Särö pastorat har vi erfarna samtalsledare och flera olika samtalsgrupper. Här är några som startar i höst.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik! För dig född 2009.

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Be en bön. Låt hoppet växa.

Till bönewebben
Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Våra kyrkogårdar

I Särö pastorat finns tre kyrkor och två kyrkogårdar. Kyrkogårdarna ligger i anslutning till Vallda kyrka och Släps kyrka. Kullavikskyrkan har ingen anslutande kyrkogård utan tillhör Släp.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan!

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.