Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

Lär dig baka surdegsbröd

Måndag 26 februari kl. 19.00 gästas Café Bryggan i Kullavikskyrkan av Kenny Jacobsson som driver hantverksbageriet Surdegsgott i Kullavik. Vi kommer få höra om Kennys resa in i surdegsvärlden och varför han tycker att alla som vill ska våga baka eget surdegsbröd. Fika serveras från kl. 18.00.

ATT SJUNGA I KÖR ÄR ROLIGT

🎵 Rejoice övar torsdagar kl. 19 i Släps kyrka, lars.nordung@svenskakyrkan.se 🎵 Vallda kyrkokör övar på måndagar kl. 19 i Vallda kyrka, kerstin.axelsson@svenskakyrkan.se

Antarktis - den sjunde kontinenten

Kvinnofrukost med Marianne Dahlberg som visar bilder och berättar om sin resa till Antarktis. En god frukostbuffé serveras! Lördag 2 mars 2024 kl. 9.30-12 i Släps församlingshem. Föranmälan.

Välgörenhetskonsert

Lördag 9 mars kl. 16.00 i Släps kyrka. Emelie Sundborn är kvällens artist tillsammans med Rikard Flink och Maria Blåberg. Arrangemang av och till förmån för FUB Kungsbacka, som arbetar för att barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv. Fri entré för dig som är funktionsnedsatt och din ledsagare. Övriga 100 kr. Förköp swish 070-245 51 98 (alt swisha på plats).

Seminarium

Hur kan jag höra Gud tala till mig? Vi tar frågan på allvar söndag 10/3 kl. 14.30 och avslutar med Mässa Insidan kl. 17.00. Föranmälan senast 5/3 till ciccie.pernveden-malm@svenskakyrkan.se /Ciccie & Maria B

Alpha

Alpha är en grundkurs i kristen tro med gott om plats för dina frågor och funderingar. Vi äter tillsammans, lyssnar på ett föredrag och samtalar i smågrupper. Prova på gång 4/3 kl. 19-21 i Vallda fritidslokal.

Café Bryggan i Kullavikskyrkan

Här kan du ta en kopp gott kaffe, en fika eller en lunch. Öppettider måndag & torsdag kl 10-16, tisdag kl 10-17.30, onsdag kl 13-16 och fredag kl 10-13.

MUSIKALFÖRESTÄLLNING

Släps musikalensemble med Björn Johnsson vid flygeln under ledning av Åsa Winald. Jag lever på show - En mix av sceniska ensemblenummer från kända musikaler t.ex. "Jesus Christ Superstar" (Andrew Lloyd Webber), "Luther" (Åsa Winald) och "Annie get your gun" (Irving Berlin). Lördag 27 april kl 18.00 i Släps kyrka. Vill du vara med i vårens musikal så finns det fortfarande plats. Kontakta asa.winald@svenskakyrkan.se

Onsdagar i Kullavikskyrkan

NYTT PÅ ONSDAGAR 🌾 Lovsångsmässa och kvällsfika. Läs mer här!

Kvällsmässa i Vallda kyrka

På torsdagar under verksamhetsveckorna ses vi i Vallda kyrka för en kortare mässa. Jämna veckor har vi tema lovsång och kören Gloria sjunger. Ojämna veckor har vi tema Taizé. Du är varmt välkommen! Fika efteråt. 💙🤍💙

En mor och hennes barn bakar med blå lera.

Kul för barn

Välkommen till aktiviteter och barnverksamheter för hela familjen. Här ska alla barn känna sig välkomna och delaktiga. Vi startar vecka 3.

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 348. ”Till dig Herre” 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Bibelstudier i pastoratet

Upptäck mer av Bibeln tillsammans med andra. Alla våra bibelstudier passar både för nybörjare och för dig som vill gräva djupare.

Särö musiksällskap

Ett intressant och omväxlande program kammarmusik i Släps kyrka i arrangemang av Särö musiksällskap. Vårens gäster: Malin Broman & Simon Crawford-Phillips, Susanna Stern & Duo Dialog (inställd) samt Messiaen Quartet Copenhagen.

Samtalsgrupper

Vi är många som längtar efter djupare samtal i en trygg och kravlös miljö. Att prata om livets stora och små händelser tillsammans med andra kan vara mycket givande. I Särö pastorat har vi erfarna samtalsledare och flera olika samtalsgrupper. Här är några som startar i vår.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Kontakt vid frågor om vår behandling av dina personuppgifter

Annika Asker, tel: 0300-32 35 52, annika.asker@svenskakyrkan.se. Du kan också höra av dig till Särö pastorats dataskyddsombud: Erika Malmberg, inTechrity, tel: 072-549 64 34, dataskyddsombud@intechrity.se

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik! För dig född 2009.

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Livesända gudstjänster

Om du inte kan vara med på plats i kyrkan, så kan du fira gudstjänst med oss live via Youtube de flesta söndagar. Klicka på fliken ”Live” om du inte kommer direkt till sändningen.

Testa Svenska kyrkans app för barn

I appen Kyrkan kan ditt barn utforska kyrkorummet på ett lekfullt sätt.

Läs om appen

Be en bön. Låt hoppet växa.

Till bönewebben
Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Våra kyrkogårdar

I Särö pastorat finns tre kyrkor och två kyrkogårdar. Kyrkogårdarna ligger i anslutning till Vallda kyrka och Släps kyrka. Kullavikskyrkan har ingen anslutande kyrkogård utan tillhör Släp.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan!

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.