Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

Hamngudstjänst 4 juni kl 17 Kullaviks hamnpir

Välkommen på hamngudstjänst söndag 4 juni kl 17. Det blir ALLSÅNG med Tomas Philipson, Lars Nordung och Anders Brynolf.

Sommarkvällar på Café Bryggan

Tre måndagskvällar bjuder vi in till musik och lite gott att äta på Café Bryggan i Kullavikskyrkan. Näst på tur är MusikQuiz den 12 juni kl. 18.

NYHET: Lectio Divina

Lectio Divina betyder ”andlig läsning” och är ett meditativt sätt att läsa och fördjupa sig i Bibelns texter på i grupp. Vi ses på torsdagar i juni kl. 11.30-12.00 i Kullavikskyrkan.

Sommarlovskul

Häng med på ett härligt dagläger på sommarlovet med kompisar, lek, sång, pyssel, god mat och utomhusvistelse. För barn födda 2011-2013.

Resa till Västgötabygden den 14 juni 2023

Välkommen med på en bussresa för pastoratet i sommar till bl.a. Skara domkyrka och Varnhems klosterkyrka och ruin.

Biologisk mångfald på kyrkogården

Som en del i vårt miljö & hållbarhetsarbete kan du se både högstubbar och ängsblommor på kyrkogårdarna i Vallda och Släp. 

Folkmusikmässan "I välsignan och fröjd"

Söndag 11 juni kl. 17.00 i Vallda kyrka. Text och musik: Alf Hambe och Hans Kennemark. Vallda kyrkokör, Vallda folkdanslag, Miriam Simonsson -fiol, Hanna Austern -fiol, Andreas Gustafson -kontrabas, Maria Blåberg -flöjt, Kerstin Axelsson -piano, orgel Rebecka Palmgren Ashour -körledare, Robin Zieseniss -präst. En mässa i folkton om den förlorade sonen. Mässan är både textligt och musikaliskt genomsyrad av reservationslös nåd och smittande glädje och som lyssnare känner man sig lyft och älskad av en Gud som aldrig slutar att längta efter en.

Prova sjung: MUSIKAL

Att sjunga i vår Prova Sjung-kör är ett spännande koncept där alla oavsett sångvana är välkomna att vara med under 5 veckor med start 30 augusti. Denna gång sjunger vi musikalsånger som sträcker sig från 1930-talet fram till mitten av 2010.

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 311, ”Låt mig alltid älska”. 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Unika möten för unika familjer

Lördag 10 juni kl 10-13 träffas vi för sista gången denna terminen i Kullavikskyrkan. För Er som önskar en mötesplats där familjer träffas utifrån sina särskilda behov så som till exempel olika neuropsykiatriska diagnoser (autism, ADHD, ADD etc) eller svårigheter av liknande slag. Föranmälan. För mer info läs mer här!

Lunchprogram

Här hittar du veckans lunchprogram för våra tre kyrkor. Ofta bjuder vi på sång, musik eller föreläsning i samband med lunchen.

Café Bryggan i Kullavikskyrkan

Välkommen till en mötesplats för alla åldrar. Vi serverar soppa, sallad, paj, smörgåsar, stort utbud av fika och gott kaffe. Torsdagar kl. 12-14 serveras brygglunch, ofta husmanskost, och kl. 13 är det underhållning. Öppettider måndag och torsdag kl. 10-16, tisdag kl. 10-17.30, onsdag kl. 13-16 och fredag kl. 10-13.

Komminister 100% till Kullaviks församling

Just nu söker vi efter en komminister till Kullaviks församling.

Begravningsplats med en rad av gravstenar som alla har färgsprakande blommor. Solen skiner.

Brev angående gravstenstvätt

Vi har fått några oroliga samtal, så om du får ett brev med något som ser ut som en faktura från ”Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB” så kommer den inte från oss i Särö pastorat.

Våra verksamheter

Vi har påsklov vecka 15. Kolla kalendariet en bit ner på förstasidan för aktuell info! ❤️

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik! För dig född 2009.

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Världen är hungrigare än någonsin fast det produceras mer än tillräckligt med mat. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan bidrar du till att fler kan äta sig mätta.

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Gravfrågor

Här hittar du svaren.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan! Vecka 15 har våra verksamheter påsklov men café Bryggan är öppet.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv, men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.