Särö pastorat

Svenska kyrkan - Vallda, Släp, Kullavik. Expeditionen är öppen mån-tors kl. 9.30-12, 13-16, fre samt vardag före helgdag, under jul samt juni-aug kl. 9.30-12. Tel: 0300-32 35 50.

Välkommen till din kyrka 🤍

Lyssna på Vardagsropodden live på både lunchen i Släp och i Kullavik den här veckan. Messy church på onsdag i Vallda. Och mässa på kyndelsmässodagen i alla tre kyrkor. Läs hela veckans program här!

Retreat - En dag i tystnad

Lördag 18 februari kl. 9.30-17 i Släps kyrka. Stillhet, meditation, musik. Kostnad 100 kr. I dagen ingår smörgås, te/kaffe, frukt, lunch. Retreatledare är Eva Montelius, Gunilla Jutvik och Lasse Nordung. Föranmälan senast 13/2 till Eva på tel: 031-788 73 04 eller e-post: evelyne.montelius@svenskakyrkan.se.

Café Bryggan i Kullavik

Välkommen till Café Bryggan i Kullavikskyrkan. Här finner du en mötesplats för alla åldrar. Det serveras soppa, sallad, paj, smörgåsar, ett härligt utbud av fika och inte minst finkaffe. Torsdagar kl 12-14 serveras Brygglunch, oftast husmanskost, och kl 13 är det någon underhållning. Öppettider måndag och torsdag kl 10-16, tisdag kl 10-17.30, onsdag kl 13-16 och fredag kl 10-13.

På Bryggan - Föreläsningar i vår

Café Bryggan i Kullavik bjuder in till spännande föreläsningskvällar. Onsdag 22 februari får vi besök av Lisa Birgersson, legitimerad psykolog och socionom och hon talar om ensamhet. Onsdag 22 mars kommer Ove Haugen, ekonom, journalist och ståuppkomiker och berättar om pojken som inte ville gå i kyrkan (och varför han ändå gick dit) Fika från kl 18 och föreläsning kl 19.

Våra verksamheter

Vårens verksamheter startar vecka 3. Kolla kalendariet en bit ner på förstasidan för aktuell info! ❤️

Mötesplats

En samtalsgrupp där vi utgår från ärkebiskop Martin Modéus bok Bildrikt.

Är du intresserad av att utbilda dig till förebedjare?

Då är du välkommen till Vallda församlingshem den 11-12 feb 2023.

Söndagsskola för barn

Vi träffas på söndagar under gudstjänsten kl. 11.00 i Vallda kyrka. Dessa veckor gäller för 2023: 4, 6, 8, 10, 16, 18, 20. Vi ses hälsar Birgitta och Maria!

Vardagsropodden

Vardagsropodden nr 293 ”Kom lugna min själ” 10 minuter andakt med nyskriven sång av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg.

Projektkörer i vår

För dig som vill sjunga i kör under en begränsad tid. I vår kan du vara med i "Prova Sjung GOSPEL" i Vallda med start v. 4 och "Gospel med Malin Abrahamsson" i Kullavik med start v. 4.

Lunchprogram

Här hittar du veckans lunchprogram för våra tre kyrkor. Ofta bjuder vi på sång, musik eller föreläsning i samband med lunchen.

Lediga jobb

Just nu söker vi församlingsherde eller komminister till både Släps kyrka och Kullavikskyrkan samt en pedagog till Vallda församling.

Tyst Afterwork i Släp

Här får du vara den du är utan krav. Vi stänger av mobilerna och släpper för en stund det som stressar oss. Vi avslutar med kort meditation och fika. 2 timmar för just dig, en onsdag i månaden. Vi ses följande onsdagar: 8/2, 8/3, 5/4, 10/5 kl. 17-19 i Släps prästgård. Ingen föranmälan. Välkommen hälsar Eva Montelius, tel: 0760-02 31 04.

Har du kommit till Sverige från Ukraina eller annat land?

Välkommen till våra kyrkor i Kullavik, Släp och Vallda!

Välkommen att boka dop och vigsel i Särö pastorat

Här hittar du kontaktuppgifter och kan skicka en förfrågan.

Konfirmation - anmälan

Konfirmationen är en unik och viktig upplevelse fylld med skratt, allvar, utmaningar, vänskap och glädje. Välkommen att konfirmeras i Svenska kyrkan i Vallda, Släp och Kullavik! För dig född 2008.

Våra verksamheter

Församlingsblad

Läs senaste numret av Kyrknyckeln som pdf här.

Samtal - Diakoni

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Här är några!

Hjälp till i din församling

Här hittar du några saker vi behöver hjälp med just nu. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

En person sitter med sin mobiltelefon och dricker kaffe.

Kyrkans sos

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan eller ringa till jourtelefonen.

Nätvandrarchatten

För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten. Du är välkommen om du bara vill småprata med någon trygg vuxen, elle rom du vill prata om något som känns jobbigt för dig.

Första hjälpen vid sorg

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Gravfrågor

Här hittar du svaren.

Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Släps kyrka

Välkommen till Släps kyrka i Särö! Här finns en öppen gemenskap med plats för hela livet omgivet av en vacker miljö. Med rum från lekplatsens liv och rörelse till kyrkans stillhet.

Kullavikskyrkan

Välkommen till Kullavikskyrkan. En öppen kyrka med kärlek, glädje och plats för hela människan!

Extern integritetspolicy

För oss inom Svenska kyrkan är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på Särö pastorats nyhetsbrev. 1-2 gånger i månaden får du nyheter, inspiration och ord på vägen.