Vallda kyrka

Välkommen till Vallda kyrka! Här finns verksamheter för alla åldrar, stort engagemang och härlig gemenskap – för dig!

Augustimusik i Vallda kyrka

Tre torsdagar kl. 19.00 i Vallda kyrka kan du lyssna till piano, flöjt, barockviolin, nyckelharpa och vacker sång. Läs programmet här!

Sommarcafé i Örtagården

Fika och god gemenskap hela sommaren. Vi ses i Örtagården i Vallda, nedanför Prästgården. Torsdagar kl. 14.00-15.30 med start 13/6 och sista 17/8.

Vill du bli kyrkvärd?

Att vara kyrkvärd är ett ideellt hedersuppdrag med en lång historia. Här kan du läsa mer om vad en kyrkvärd gör och anmäla ditt intresse.

Alpha & Beta

Alpha är en grundkurs i kristen tro med gott om plats för dina frågor och funderingar. Vi äter tillsammans, lyssnar på ett föredrag och samtalar i smågrupper.

Närbild på två händer som stickar med grått garn.

NYHET: Stickgrupp i Vallda

Vi träffas varannan tisdag kl. 10.30-12.30 i Vallda församlingshem med start 8 oktober.

Prova sjung: COUNTRY

Ny projektkör på nytt roligt tema. Häng med, vi startar 21 augusti. Alla oavsett sångvana är välkomna att vara med under 5 veckor. Denna gång sjunger vi country.

Någon tar soppa ur en stor kastrull.

Torsdagslunch i Vallda

Torsdagar kl. 12.00 i Vallda församlingshem. Lunch, kaffe och kaka för 60 kr. Ibland har vi musikunderhållning eller föreläsning efter maten. Nu har vi sommaruppehåll och börjar igen 5/9.

Messy Church

Kreativitet, mat, musik och gemenskap. Det är Messy Church! Vi ses varannan onsdag (ojämna veckor) kl. 17-18.30. Sista för vårterminen är 5 juni och sedan har vi sommaruppehåll.

Trädgårdsdiakoni

Vi vill erbjuda dig, som varit sjukskriven en längre tid, plats och redskap för återhämtning.

Måndagsgänget

Vi träffas på måndagar kl. 14-16 och arbetar med Vallda kyrkpark.

Vallda örtagård

På måndagar klockan 14.00 träffas vi som arbetar ideellt i Örtagården. Vi fikar och umgås. Du är välkommen i gemenskapen! Örtagården ligger nedanför prästgården i Vallda.

Kvällsbön

Tisdagar kl. 19.00-20.00 i Vallda kyrka. Vi lovsjunger, ber för och med varandra och delar härliga vittnesbörd om hur Jesus Kristus har förändrat människors liv. Vi träffas fram till midsommarveckan och har sedan sommaruppehåll med start igen 20 augusti.

Sorgbearbetning

Nu startar vi en ny kurs i Sorgbearbetning. Denna uppskattade kurs består av 8 tillfällen där du lär dig hantera förluster och sorger du bär på i livet.

Barn - Vallda

Ungdom - Vallda

Vuxen - Vallda

KÖR: Gloria

Varannan torsdag (jämna veckor) kl. 17.00-18.30 i Vallda kyrka. Detta är en liten kör för dig som vill sjunga lovsång. Vi har plats för dig. Hör av dig! Terminsstart 7/9.

En äldre kvinna sitter vid ett bord och bläddrar i en stickningsbok. Andra kvinnor sitter runt om henne och pysslar.

Trivselgruppen i Vallda

Trivselgruppen (fd Arbetskretsen) träffas i församlingshemmet i Vallda en gång i månaden och umgås och fikar.

Lyktans fritidshem

Har ni barn som går på Toråsskolan i åk f-3? Söker ni ett fritidshem som erbjuder en lugn och trygg miljö med engagerade pedagoger? Vi har några nya platser att erbjuda på Lyktans fritidshem varje termin.

Vallda kyrkpark

Vallda kyrkpark är namnet på en ny mötesplats i Vallda skapad av Särö pastorat. Området är tänkt som ett grönt rekreationsområde för en bred målgrupp och vill locka till gemenskap och aktivitet utomhus men också skapa möjligheter för att finna stillhet & ro.

Livets stora händelser

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Behöver du någon att prata med?

Om du behöver samtala med någon eller annat stöd så är du välkommen att höra av dig till våra präster, diakoner eller samtalsterapeuter. Samtalen kan ske över telefon.

Vallda kyrka

Vallda kyrka, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.

Pastorsexpeditionen, Vallda kyrkbyväg 8, 434 90 Vallda.
Tel: 0300-32 35 50. Fax: 0300-204 25.
Mån-fre kl. 9.30-12, 13-16.
saro.pastorat@svenskakyrkan.se