Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gudstjänstkalender

Här är våra samlade gudstjänster. Längst ner på sidan hittar du kyrkoårets kalender med bibeltexter för kommande söndag.

 

Vecka 46
Tisdag 12 november
Släp 12.00 Lunchmusik: Jernberg Åhrman Duo med Fredrik Jernberg & Hannes Åhrman på gitarr.
Släp 12.30 Lunch
Släp 18.30 Filmkväll: Vi ser filmen "The wife", därefter samtal. Popcorn. "Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på att stötta makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. "
Vallda 19.00 Kvällsbön

Onsdag 13 november
Blåvingevägen 15.00 Gudstjänst (cgw, hw)

Torsdag 14 november
Vallda 12.00 Sopplunch
Kullavik 12.00 Sopplunch: Piano, cello och sång, Kullaviksmusikanterna.
Sandlyckan 14.30 Gudstjänst (kj, mb)
Kullavik 18.00 Mässa
Vallda 19.00 Kvällsmässa

Söndag 17 november - sönd f domsöndagen
Vallda 11.00 Gudstjänst (jm, kh)
Kullavik 11.00 Mässa (kj, ln)
Släp 17.00 Sånggudstjänst (kj, ln) Vildhonung av Tomas Boström framförs av kören Rejoice och Åsa Winald.

Vecka 47
Tisdag 19 november
Släp 12.00 Lunchmusik: Diplomorganist Berit Larsson spelar musik av Reubke.
Släp 12.30 Lunch.
Vallda 17.00 Messy Church (cgw, kk)
Vallda 19.00 Kvällsbön

Onsdag 20 november
Kyvikshus 14.00 Gudstjänst (rb, mb)

Torsdag 21 november
Bukärrsgården 11.00 Mässa (rb, ln)
Vallda 12.00 Sopplunch: Musik - Kim Kehlmeier.
Kullavik 10.30 Bibelstudier
Kullavik 12.00 Sopplunch: Körskôj.
Kullavik 18.00 Kvällsmässa
Vallda 19.00 Kvällsmässa

Lördag 23 november
Släp 16.00 Konsert "Strängar och stråkar i samklang" Norske pianisten Håvard Gimse tillsammans med franska van Kuijk Quartet. Musik av Gustav Mahler, Dmitrij Sjostakovitj, Antonin Dvorak. Arr: Särö musiksällskap. Entré 150 kr.

Söndag 24 november - domsöndagen
Vallda 11.00 Mässa (cgw, ln) Örtagården säljer dörrkransar mm.
Släp 8.30 Kvinnofrukost med Milo och Sandra.
Släp 11.00 Mässa (jm, mb)
Kullavik 17.00 Gudstjänst (jm, mb)

Vecka 48
Tisdag 26 november
Släp 12.00 Lunchmusik: Lasse Nordung - orgel.
Släp 12.30 Lunch, kaffe, kaka 40 kr.
Vallda 19.00 Kvällsbön

Onsdag 27 november
Blåvingevägen 15.00 Gudstjänst (cgw, hw)

Torsdag 28 november
Vallda 12.00 Sopplunch
Kullavik 12.00 Sopplunch: "Naturens hälsofrämjande effekt" Maria Skutberg.
Sandlyckan 14.30 Gudstjänst (kj, mb)
Kullavik 18.00 Mässa
Vallda 19.00 Kvällsmässa

Fredag 29 november
Släp 18.00 Adventskväll (tp, mb, ln) Gubbröra.

Präster: TP - Tomas Philipson, RZ - Robin Zieseniss, RB - Rigmor Borg, CF - Cathrine Fernlöf, KJ - Katarina Johansson, JMN - Jenny Magnusson, CG - Christina Gelemme Wannebo.
Musiker: LN - Lars Nordung, SJ - Sofia Johansson, KH - Kenneth Hilldor, MR - Maria Raffai, MB - Maria Blåberg, KK - Kim Kehlmeier, ÅW - Åsa Winald.

Förbön

I våra kyrkor finns en förbönslåda. Där kan du lägga en lapp med ett eget personligt böneämne. Lådan töms regelbundet av präst eller diakon och vi ber för ditt böneämne (anonymt) i en gudstjänst.

Kyrktaxi

Kyrktaxi är för dig som tillhör våra församlingar och på grund av sjukdom, funktionshinder eller hög ålder inte själv kan ta dig till våra gudstjänster. Det kostar 25:-/väg. Ring Taxi Kungsbacka på 0300-58 00 00 och beställ ”Kyrktaxi Vallda, Släps och Kullaviks församlingar”.

Söndagen före domssöndagen

Tema

Vaksamhet och väntan

Liturgisk färg

Grön (eller violett/blå)

Altardekoration

På altaret ställer vi violetta blommor och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jesaja kapitel 51, vers 4-6

Lyssna på mig, alla folk, ni folkslag, hör noga på! Från mig skall lagen utgå, min rätt skall bli ett ljus för folken. Snabbt nalkas min rättfärdighet, min hjälp är på väg, med mäktig arm skipar jag rätt bland folken. Fjärran länder väntar på mig, de sätter sitt hopp till min makt. Lyft blicken mot himlen, betrakta jorden därunder. Himlen skall lösas upp som rök, jorden slitas ut som en klädnad och dess invånare dö som flugor. Men min hjälp varar i evighet, min rättfärdighet går aldrig om intet.

Epistel

Andra korinthierbrevet kapitel 13, vers 5-9

Undersök själva om ni har tro, pröva er själva. Märker ni inte att Kristus Jesus finns hos er? Eller är det så att ni inte består provet? Jag hoppas ni skall inse att jag för min del har bestått det. Jag ber till Gud att ni inte skall göra något som är ont, inte för att jag skall visa mig hålla måttet, utan för att ni skall göra det som är gott; sedan får det gärna se ut som om jag inte höll måttet. Jag kan inte skada sanningen, bara främja den. Jag gläder mig när jag själv är svag och ni är starka. Just det ber jag om, att ni skall bli alltmer felfria.

Evangelium

Lukasevangeliet kapitel 12, vers 35-40

Fäst upp era kläder och håll lamporna brinnande. Var som tjänare som väntar på att deras herre skall komma hem från ett bröllop, så att de genast kan öppna när han kommer och bultar på porten. Saliga de tjänarna, eftersom deras herre finner dem vakna när han kommer. Sannerligen, han skall fästa upp sina kläder och låta dem lägga sig till bords och själv gå och passa upp dem. Om han så kommer vid midnatt eller ännu senare — saliga är de tjänarna, när han finner dem beredda. Ni förstår väl att om husägaren visste när tjuven kom, skulle han hindra honom från att bryta sig in i huset. Var beredda, också ni, ty när ni minst väntar det, då kommer Människosonen.”

Psaltaren

Psaltaren psalm 139, vers 1-18

För körledaren. Av David, en psalm. Om jag står eller sitter vet du det, fast du är långt borta vet du vad jag tänker. Om jag går eller ligger ser du det, du är förtrogen med allt jag gör. Innan ordet är på min tunga vet du, Herre, allt jag vill säga. Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Den kunskapen är för djup för mig, den övergår mitt förstånd. Var skulle jag komma undan din närhet? Vart skulle jag fly för din blick? Stiger jag upp till himlen, finns du där, lägger jag mig i dödsriket, är du också där. Tog jag morgonrodnadens vingar, gick jag till vila ytterst i havet, skulle du nå mig även där och gripa mig med din hand. Om jag säger: Mörker må täcka mig, ljuset omkring mig bli natt, så är inte mörkret mörkt för dig, natten är ljus som dagen, själva mörkret är ljus. Du skapade mina inälvor, du vävde mig i moderlivet. Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Du kände mig alltigenom, min kropp var inte förborgad för dig, när jag formades i det fördolda, när jag flätades samman i jordens djup. Du såg mig innan jag föddes, i din bok var de redan skrivna, de dagar som hade formats innan någon av dem hade grytt. Dina tankar, o Gud, är för höga för mig, väldig är deras mångfald. Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen, når jag till slutet är jag ännu hos dig.