Kontakt

Särö pastorat Besöks- och postadress: Vallda Kyrkbyväg 8, 43490 Vallda Telefon: +46(300)323550 E-post till Särö pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gudstjänstkalender

Här är våra samlade gudstjänster. Längst ner på sidan hittar du kyrkoårets kalender med bibeltexter för kommande söndag.

v 51
Onsdag 19 december
Kyvikshus 14.00 Gudstjänst (rb, sj)

Torsdag 20 december
Bukärrsgården 11.00 Gudstjänst (cf, mb/ln)
Kullavik 12.00 Julbord Personalkören sjunger.
Vallda 19.00 Mässa (kj, hw). Sedan juluppehåll.

Söndag 23 december - fjärde sönd i advent
Kullavik 11.00 Cafégudstjänst (cf, sj) Anna Schweizer cello. Sammanlyst.

v 52
Måndag 24 december - Julafton
Kullavik 11.00 Samling vid krubban (rb, sj) Julkören sjunger.
Vallda 12.00 Samling vid krubban (rz, hw) Sång och musik.
Släp 17.00 Julbön (cf, ln) Sång av Åsa Winald & Lasse Nordung.
Vallda 23.30 Midnattsmässa (rz, ul) Sång av Midnattskören.
Kullavik 23.00 Sånger i julnatten (rb, sj) Lene Aadalen Skomedal horn. Terje Skomedal violin.

Välkommen att fira jul med oss! Den 24 december kl 16.30 hälsar vi alla i pastoratet välkomna som vill fira jul i Vallda församlingshem. Vi njuter av julbordets mat, julsånger, jullekar, dans kring granen och så kommer tomten med julklappar till barnen. Max antal deltagare är 70 personer. Deltagaravgift: Frivillig. Du anmäler dig senast den 20 december: saro.pastorat@svenskakyrkan.se Tel: 0300-32 35 50.

Tisdag 25 december - Juldagen
Vallda 7.00 Julotta (tp, hw) Vallda kyrkokör
Släp 7.00 Julotta (kj, ln) Rejoice.
Särö 8.15 Julotta (tp, mb)
Kullavik 11.00 Gudstjänst (kj, mb)

Onsdag 26 december - Annandag jul
Släp 11.00 Mässa (kj, ln) Sammanlyst.

Torsdag 27 december
Blåvingevägen 15.00 Gudstjänst (Ulla Jacobsson, hw)

Söndag 30 december
Vallda 11.00 Gudstjänst (jm, mb) Sammanlyst.

Måndag 31 december - Nyårsafton
Vallda 17.00 Nyårsbön (jm, sj)
Släp 16.00 Nyårsbön (jm, sj)
Kullavik 15.00 Nyårsbön (jm, sj)

v 1
Tisdag 1 januari - Nyårsdagen
Vallda 18.00 Nyårskonsert: Vallda kyrkokör med brassensemble under ledning av Helena Wik bjuder oss på en färgrik och varierad musikupplevelse som en festlig start på 2019!

Torsdag 3 januari
Bukärrsgården 11.00 Gudstjänst (cf, ln)

Söndag 6 januari - trettondedag jul
Vallda 11.00 Gudstjänst (kj, ln)
Släp 17.00 Mässa Insidan (rb, ln) Sångkvartett.
Kullavik 11.00 Cafégudstjänst (rb, sj) Önskepsalmer.

Präster: TP - Tomas Philipson, RZ - Robin Zieseniss, RB - Rigmor Borg, CF - Cathrine Fernlöf, KJ - Katarina Johansson, JMN - Jenny Magnusson, BI - Bengt Inghammar, IC - Ingvar Carlsson.
Musiker: LN - Lars Nordung, SJ - Sofia Johansson, UL - Ulrika Lindh, MR - Maria Raffai, MB - Maria Blåberg, ÅW - Åsa Winald, PW - Peter Wågsjö, KB - Kjell Bergén, JM - Jakob Mårdbrink, JK - Julia Karlsson, UN - Ulf Nomark.

Förbön

I våra kyrkor finns en förbönslåda. Där kan du lägga en lapp med ett eget personligt böneämne. Lådan töms regelbundet av präst eller diakon och vi ber för ditt böneämne (anonymt) i en gudstjänst.

Kyrktaxi

Kyrktaxi är för dig som tillhör våra församlingar och på grund av sjukdom, funktionshinder eller hög ålder inte själv kan ta dig till våra gudstjänster. Det kostar 25:-/väg. Ring Taxi Kungsbacka på 0300-58 00 00 och beställ ”Kyrktaxi Vallda, Släps och Kullaviks församlingar”.

Fjärde söndagen i advent

Den fjärde adventssöndagen berättar om Maria. Hon som får uppdraget av ängeln Gabriel att föda Jesus. Trots att hon var kvinna, fattig, ogift och alldeles vanlig väljer Gud henne och lovar att vara hos henne. Och hon sjunger sin sång till livet och Gud.

Herrens moder

Liturgisk färg

Violett eller blå

Altardekoration

På altaret ställer vi vita blommor och vi tänder fyra ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Sefanja kapitel 3, vers 14 - 17

Jubla, dotter Sion, ropa ut din glädje, Israel! Gläd dig, dotter Jerusalem, fröjda dig av hela ditt hjärta! Herren har upphävt domen över dig och undanröjt dina fiender. Herren, Israels konung, bor hos dig. Du har ingenting mer att frukta. Den dagen skall Jerusalem få höra: ”Sion, var inte rädd, låt inte händerna sjunka i missmod. Herren, din Gud, bor hos dig, hjälten och räddaren. Han jublar av glädje över dig i sin översvallande kärlek.” Högt skall de fröjda sig över dig,

Till de kristna i Filippi kapitel 4, vers 4 - 7

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er. Låt alla människor se hur fördragsamma ni är. Herren är nära. Gör er inga bekymmer, utan när ni åkallar och ber, tacka då Gud och låt honom få veta alla era önskningar. Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker, ge era hjärtan och era tankar skydd i Kristus Jesus.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 1, vers 30 - 35

Då sade ängeln till henne: ”Var inte rädd, Maria, du har funnit nåd hos Gud. Du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. Han skall bli stor och kallas den Högstes son. Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron, och han skall härska över Jakobs hus för evigt, och hans välde skall aldrig ta slut.” Maria sade till ängeln: ”Hur skall detta ske? Jag har ju aldrig haft någon man.” Men ängeln svarade henne: ”Helig ande skall komma över dig, och den Högstes kraft skall vila över dig. Därför skall barnet kallas heligt och Guds son.

Psaltaren

Psaltaren kapitel 145, vers 8 - 13

Nådig och barmhärtig är Herren, sen till vrede och rik på kärlek. Herren är god mot alla, barmhärtig mot allt han har skapat. Herre, allt du har skapat skall tacka dig, dina trogna skall lovsjunga dig. De skall tala om ditt rikes ära och förkunna din väldiga kraft, så att alla lär känna din makt, ditt rikes ära och härlighet. Ditt rike står i alla tider, ditt välde från släkte till släkte. Gud håller sina löften, kärleksfull i allt han gör.